7ημ ΒΕΛΓΙΟ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Σχετικά

ΒΕΛΓΙΟ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ
17-23/10/2018
ΑΜΒΕΡΣΑ-ΜΠΡΙΖ-ΓΑΝΔΗ-ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΝΤΕΛΦΤ-ΧΑΓΗ-ZEΪΛΑΝΤ

 

1η ημέρα Τετάρτη 17/10 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – WEEZE (Dusseldorf) – ΑΜΒΕΡΣΑ 150χλμ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” και πτήση με Ryanair στις 13:00-14:55 για τo αεροδρόμιο Weeze (Dusseldorf) της Γερμανίας. Επιβίβαση στο λεωφορείο με προορισμό την πόλη των διαμαντιών την Αμβέρσα που βρίσκεται χτισμένη πάνω στον φαρδύ ποταμό Schelolt στην είσοδο για τη βόρεια θάλασσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για μία πρώτη ματιά στην πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Πέμπτη 18/10 ΑΜΒΕΡΣΑ – ΜΠΡΙΖ – ΓΑΝΔΗ – ΑΜΒΕΡΣΑ 200χλμ

Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε τις πόλεις Μπρίζ και Γάνδη. Η Μπρίζ κατά τον μεσαίωνα ήταν μία από τις πιο πλούσιες πόλεις της Ευρώπης. Ο πλούτος οφειλόταν στο εμπόριο που έφερνε μετάξια, γούνες, ασιατικά χαλιά, κρασί, φρούτα μέσα από το πολύβοο δίκτυο των καναλιών της. Σήμερα η πόλη είναι τουριστικός προορισμός και περνά μία δεύτερη αναγέννηση με μία γενιά που ενισχύει την ατμόσφαιρα στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα μπαρ. H Μπρίζ έχει διεθνούς φήμες συλλογές τέχνης αλλά επίσης και μία εξαιρετική πόλη για περπάτημα με πολύ όμορφα σημεία σε κάθε της γωνιά. Λίγα από τα αξιοθέατα που θα δούμε είναι η κεντρική αγορά, το πρώτο χρηματιστήριο του κόσμου, τη λίμνη Minnewater. Μεσημέρι προς απόγευμα αναχωρούμε για τη Γάνδη. Είναι μία πόλη με πλούσια κληρονομιά μεσαιωνικών κτιρίων και θησαυρούς τέχνης. Έχει κομψή μεγαλοπρέπεια που καθρεπτίζεται στον καθεδρικό της ναό, τα θέατρα και την όπερα. Εδώ θα επισκεφθούμε το καμπαναριό της Γάνδης με ύψος 91 μέτρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Παρασκευή 19/10 ΑΜΒΕΡΣΑ-ΝΤΕΛΦΤ-ΧΑΓΗ-ΑΜΒΕΡΣΑ 260χλμ

Πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική πόλη Ντέλφτ που υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της Ολλανδίας. Έχει ένα πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο και μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς. Η πόλη φημίζεται για τα λευκά κεραμικά της (delftware). Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο με το επιβλητικό δημαρχείο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία με το άγαλμα του Hugo Grotius που θεωρείται ο πατέρας του Διεθνούς δικαίου και την Μπεεστενμαρκτ που από το 1595 ήταν αγορά βοοειδών. Ελέυθερος χρόνος για περιήγηση και έπειτα αναχώρηση για την «πόλη της ειρήνης» Χάγη, την διοικητική πρωτεύουσα της Ολλανδίας, έδρα διεθνών οργανισμών για θέματα ειρήνης και δικαιοσύνης. Εδώ βρίσκεται η μεγαλύτερη κοσμική παραλία της Ολλανδίας, Σεβενίνγκεν.Χρόνος ελέυθερος για μεσημεριανό γεύμα και περιήγηση. Επιστροφή στην Αμβέρσα το απόγευμα. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση

4η ημέρα Σάββατο 20/10 ΑΜΒΕΡΣΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΜΒΕΡΣΑ 320χλμ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στο Άμστερνταμ, μία πόλη που επιπλέει στη θάλασσα. Θα ξεκινήσουμε με μία πανοραμική περιήγηση από το ιστορικό κέντρο, το οποίο οροθετείται από τρία ημικυκλικά τεχνητά κανάλια, οι όχθες των οποίων ενώνονται με 400 μ μικρές και μεγαλύτερες γέφυρες. Θα δούμε τον παραδοσιακό μύλο του Ρέμπραντ, το εντυπωσιακό στάδιο « Αρένα», το Βασιλικό Μουσείο Rijksmuseum, το οποίο είναι σε ένα γοτθικό παλάτι του 1885 και φιλοξενεί τα γνωστότερα έργα ζωγραφικής της χώρας. Συνεχίζουμε με την πανύψηλη Δυτική εκκλησία, το μοναδικό παλάτι του βασιλιά και τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα αξιοθέατα του κέντρου και το Μουσείο ζυθοποιίας της Heineken. Εάν είναι αρκετός ο χρόνος τότε θα επισκεφθούμε τo Μουσείo Van Gogh . Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα Κυριακή 21/10 ΑΜΒΕΡΣΑ-ΖΕΪΛΑΝΤ(ΜΙΝΤΕΛΜΠΟΥΡΓΧ-ΒΙΕΕΡΕ-ΖΙΡΙΚΖΕ)-ΑΜΒΕΡΣΑ 140χλμ

Αναχώρηση μετά το πρωινό για την επαρχία Ζειλαντ της Ολλανδίας. Το όνομά της σημαίνει γη της θάλασσας και απλώνεται πάνω από το δέλτα τριών ποταμών του Ρήνου, του Μαας και του Σχέλντε. Εδώ βρίσκεται το πασίγνωστο πλέον Στορμ Βλουντκερινγκ Οοστερσχελντε αντιπλημμυρικό φράγμα. Πρόκειται για μία εκπληκτική κατασκευή τριών (3) χιλιομέτρων η οποία περισσότερο θυμίζει γέφυρα παρά φράγμα. Οι επαρχιακοί δρόμοι που διασχίζουν την επαρχία Ζέιλαντ προσφέρουν μερικές από τις γραφικότερες εικόνες της Ολλανδικής υπαίθρου. Παρατηρώντας αυτόν τον επίγειο παράδεισο δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο από «πόλντερ» δηλαδή πρώην υδάτινες εκτάσεις οι οποίες κάποτε αποστραγγίστηκαν και αποξηράνθηκαν. Εδώ θα δούμε τρεις μικρές πόλεις αρχίζοντας από την Μιντελμπουργκ. Η χρυσή εποχή της ήταν το 17ο αιώνα όταν η Εταιρεία των Ανατολικών Ινδιών είχε στήσει εκεί τη βάση της από μπαχάρια και μεταξωτά από την μακρινή Ανατολή. Το οχυρωμένο ιστορικό κέντρο είναι γεμάτο με την προίκα εκείνης της εποχής όπως η πλατεία Μαρκτ, το Δημαρχείο, τα τριώροφα αρχοντικά των εμπόρων, το περίφημο Αβαείο, ένα οχυρωμένο Μοναστηριακό συγκρότημα του 12ου αιώνα. Συνέχεια έχει η πόλη Βιεερε από του γοητευτικότερους οικισμούς του Νότου. Αξιοθέατα αποτελούν η ογκώδης Γκρότε Κερκ, η μεγαλύτερη εκκλησία του 15ου αιώνα, το Δημαρχείο και τα δύο Σκωτσέζικα αρχοντικά του 15ου αιώνα. Τέλος θα βρεθούμε στην πόλη Ζίρικζε πρώην έδρα των κομητών της Ολλανδίας. Φιλοξενεί 558 αριθμημένα ιστορικά κτήρια, γεγονός που την κατατάσσει 8η στη λίστα των ιστορικών πόλεων της χώρας. Όλη η πόλη είναι ένα ανοιχτό Μουσείο με Νο 1 αξιοθέατο το Παλιό Λιμάνι. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα Δευτέρα 22/10 ΑΜΒΕΡΣΑ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΜΒΕΡΣΑ 120χλμ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Βρυξέλλες. Το κέντρο των Βρυξελλών βρίσκεται μέσα σε μία περιοχή με πολύ συγκεκριμένο σχήμα που ονομάζεται Πεντάγωνο. Μέσα εκεί βρίσκονται μνημεία και σημεία πολιτισμού και συγκεντρωμένα πολλά εξαιρετικά μέρη για να μείνει κανείς για φαγητό ή καφέ και μπαρ. Εδώ θα δούμε την κεντρική πλατεία grand Place μία από τις ομορφότερες πλατείες της Ευρώπης, το άγαλμα Manneken Pis, τον Γιαπωνέζικο Πύργο, το χρηματιστήριο, την πλατεία Grand Sablon που είναι το κέντρο των αντικών και το μέρος με τους μεγαλύτερους σοκολατοποιούς των Βρυξελλών, το Ευρωκοινοβούλιο το οποίο θα επισκευθούμε και την Αψίδα του Θριάμβου. Επιστροφή στην Αμβέρσα. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα Τρίτη 23/10 ΑΜΒΕΡΣΑ-WEEZE(Dusseldorf)-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 150χλμ
Πρωινό και αναχώρηση στις 11:00 για το αεροδρόμιο του Weeze (Dusseldorf) και πτήση με Ryanair 16:50-20:35 για Θεσσσαλονίκη.

***Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής μεχρι και 17/09***

 

 

Leave a Review

880€

Τιμή μονόκλινου 1240€

Στην εκδρομή περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Ryanair με χειραποσκευή μέχρι 10 κιλά και μέγιστες διαστάσεις 55Χ40Χ20 εκ
 • Διαμονή στην Αμβέρσα σε ξενοδοχείο 4*
 • 6 πρωινά
 • Μεταφορές με ελληνικό σύγχρονο τουριστικό λεωφορείο
 • Κρουαζιέρα στα κανάλια της Zeeland
 • Ξεναγήσεις με επίσημους Έλληνες ξεναγούς ( Άμστερνταμ, Μπρίζ, Γάνδη, Άμστερνταμ, Ντέλφτ,Χάγη,Βρυξέλλες)
 • Check points
 • Τοπικός φόρος ξενοδοχείων
 • Φόροι αεροδρομίων

 

Στην εκδρομή δεν περιλαμβάνονται:

 • Προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλεια 20€ για ασθένεια (έως 70 ετών) και για ατύχημα (όλες οι ηλικίες). Ζητήστε μας τις αναλυτικές καλύψεις
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή δεν αναφέρεται στη λίστα “περιλαμβάνονται”
 • Έξτρα αποσκευή 20 κιλών (50€ με την προϋπόθεση να μας ενημερώσετε μαζί με τη δήλωση συμμετοχής σας στην εκδρομή. Η προσθήκη της βαλίτσας σε μεταγενέστερο χρόνο χρεώνεται 80€)
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος