3ημ Πηλιο-Σκιαθος-Τρίκερι

3ήμερη απόδραση με κρουαζιέρα στον Παγασητικό
Πήλιο-Βόλος-Σκιάθος-Τρίκερι
21-23/06/2019

1η ημέρα Παρασκευή 21/06/19 : Θεσσαλονίκη-Πλαταμώνας-Πορταριά Πηλίου

Αναχώρηση από την οικοδομή του Μεντεκίδη στην Καλαμαριά το πρωί με προορισμό το Βόλο. Καθ΄οδόν θα επισκεφθούμε το κάστρο του Πλαταμώνα που χρονολογείται στη Μεσοβυζαντινή περίοδο (10ος αι. μ.Χ). Στο κάστρο συναντούμε τα τρία βασικά χαρακτηριστικά των μεσαιωνικών φρουρίων: τον πρώτο περίβολο, το δεύτερο περίβολο που αποτελεί και την ακρόπολη και τον κεντρικό πύργο. Ο πύργος του που δεσπόζει πάνω στην Εθνική οδό είναι ο πιο εντυπωσιακός ακρόπυργος που υπάρχει σε Ελληνικό κάστρο. Η θέα προς τα παράλια του Πλαταμώνα όσο και του Παλαιού Παντελεήμονα είναι μοναδική. Άφιξη στην Πορταριά Πηλίου και τακτοποίηση στο πανέμορφο Pelion Terra Resort . Λίγη ξεκούραση και το απόγευμα θα κατεβούμε στο Βόλο για τη βραδινή μας βόλτα. Ελεύθερος χρόνος για τα τσιπουράδικα της πόλης και έπειτα επιστροφή και διανυκτέρευση.

2η ημέρα Σάββατο 22/06/19: Βόλος – Αμαλιάπολη(Μιτζέλα)-Σκιάθος-Τρίκερι

Πρωινό και αναχώρηση για την Αμαλιάπολη όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοιάριο «Ελισάβετ» για την ημερήσια κρουαζιέρα μας στον Παγασητικό κόλπο. Στις 11.00 άφιξη στο νησί της Σκιάθου, το νησί του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Επίσκεψη στο Μπούρτζι όπου είναι ένας κατάφυτος λόφος σε μια μικρή χερσόνησο που χωρίζει στα δύο το λιμάνι της Σκιάθου και όπου παλιά υπήρχε ενετικό κάστρο. Στις 13.30 αναχωρούμε με κατεύθυνση τη διάσημη παραλία Κουκουναριές. Η παραμονή μας εδώ για καφέ ή μπάνιο θα είναι έως 16:30, Μετά αναχώρηση για τη νήσο Τρίκερι. Το έχουν αποκαλέσει έναν από τους τελευταίους επίγειους παραδείσους της Μαγνησίας. Στο υψηλότερο σημείο του νησιού που φθάνει τα 129 μέτρα βρίσκεται το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας ή της Κοίμησης της Θεοτόκου με τα 100 κελιά. Χτίστηκε το 1825-1837 και στα τέλη της δεκαετίας του 60΄ φιλοξενήθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες προσκεκλημένοι ενός θρυλικού Αυστριακού που έζησε στην περιοχή, του Αλφόνς Χοχάουζερ. Ο θρύλος λέει πως εδώ φιλοξενήθηκε και η Γκρέτα Γκάρμπο. Νωρίτερα το παλαιό Τρίκερι υπήρξε γυναικείος τόπος εξορίας από το 1948 έως το 1953. Αναχώρηση από το νησί στις 18.30 και άφιξη στην Αμαλιάπολη και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Κυριακή 23/06/19: Βόλος-Μεταξωχόρι (Ρέτσιανη)-Θεσσαλονίκη

Πρωινό και επίσκεψη στο μοναδικό στο είδος του εντομολογικό μουσείο Βόλου, φιλοξενεί πάνω από 50.000 έντομα διαφόρων τάξεων. Ανάμεσά τους βρίσκονται σπάνια είδη εντόμων ενώ αυτό που ξεχωρίζει είναι η μεγαλύτερη πεταλούδα στον κόσμο της Ν.Αμερικής με άνοιγμα φτερού 40 cm. Αναχώρηση για το Μεταξοχώρι, το χωριό των καλλιτεχνών αφού πολλοί καλλιτέχνες έχουν το σπίτι τους εκεί. Βρίσκεται στον Κίσσαβο σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αγιά, είναι ένας παραδοσιακός οικισμός με πολλά όμορφα σπίτια και μία πανέμορφη πλατεία που προσφέρεται για φαγητό. Έχει πολλά αρχοντικά όπως του Χατζημιχάλη-Γεωργοβίτσα, το αρχοντικό των αδελφών Βαζιά αλλά και του Ελβετού Φαβρ χτισμένο από το 1876 που δυστυχώς σήμερα έχει εγκαταλειφθεί. Συνεχίζουμε μπαίνοντας στα παράλια Λάρισας και συγκεκριμένα στη μεγάλη παραλία του Αγιόκαμπου. Φθάνουμε στην Εθνική οδό και αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στην πόλη μας με τις ωραιότερες αναμνήσεις.

 

Σημαντική σημείωση: θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τα δωμάτια με θέα Βόλο ή Μακρινίτσα

175€

Μονόκλινο 220€

Στην τιμή περιλαμβάνονται: 

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Pelion Terra Resort στην Πορταριά σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό
  • Μεταφορά με σύγχρονο τουριστικό λεωφορείο
  • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
  • Ολοήμερη κρουαζιέρα στον Παγασητικό
  • ΦΠΑ

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται: 

  • Επιπλέον διατροφές και ποτά από αυτά που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Εισιτήριο στο μουσείο φυσικής ιστορίας (4€)
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στην παραπάνω λίστα με τα ¨περιλαμβάνονται¨

Σημαντική σημείωση: θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τα δωμάτια με θέα Βόλο ή Μακρινίτσα

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος