6ημ Δολομίτες-Ιταλικό Τυρόλο

Σχετικά

Δολομίτες – Ιταλικό Τυρόλο

 

1η  ημέρα  30/05/18: Θεσσαλονίκη-Μπέργκαμο-Σιρμιόνε-Μπολζάνο 320χλμ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για το Μπέργκαμο της Ιταλίας με Ryanair. Αμέσως επιβίβαση με προορισμό το γραφικότατο Σιρμιόνε. Είναι μία χερσόνησος που εκτείνεται μέσα στη λίμνη Γκάρντα (Lago di Garda) επί 4 χλμ και αποκαλείται «Πέρλα της λίμνης Garda» Είναι ένας μικρός παράδεισος που έχει τόσα πολλά να δεις και να θαυμάσεις. Ιδιαίτερο αξιοθέατο στο Σιρμιόνε είναι το μεσαιωνικό κάστρο Scaliger.  Στη συνέχεια αναχώρηση για την πόλη του Μπολζάνο για την πρώτη μας διανυκτέρευση στο ξενδοχείο Four points by Sheraton 4*.

2η ημέρα 31/05/18: Μπολζάνο-Καναζεϊ-Κορτίνα ντ Αμπέτζο 110χλμ

Πρωινό και αναχώρηση με τελικό προορισμό την Κορτίνα Ντ Αμπέτζο. Αυτό θα γίνει ακολουθώντας το δρόμο των Δολομιτικών Άλπεων – την Στράντα Ντέλε Ντολομίτι – μία από τις ωραιότερες διαδρομές στις Άλπεις που αποτελεί κατασκευαστικό άθλο. Κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν πολλά σημεία ξεκούρασης όπου μπορούμε να απολαύσουμε τη θέα. Στάση στο Canazei είναι ένα ευχάριστο θέρετρο για καφέ και φωτογραφίες. Στη συνέχεια αφού περάσουμε διαδοχικά το Πιέβε ντι Λιβιναλόγκο την κύρια πόλη της γραφικής κοιλάδας Κορντεβόλε, το Αντράτζ  και το Φαλτζαρέγκ, φθάνουμε στην Κορτίνα Ντ Αμπέτζο. Σκαρφαλωμένη στα 1224 μ. ανάμεσα σε λευκές βραχώδεις πλαγιές λαξευμένες από τους παγετώνες εκατομμύρια χρόνια πριν, ένα γήινο υπερκοσμικό ροζ χρώμα απλώνεται πάνω της. Είναι ίσως η μόνη περιοχή στον κόσμο που η εικόνα ακούει σε ένα συγκεκριμένο όνομα, “Enrosadira”. Το φαινόμενο Enrosadira αναφέρεται στην εναλλαγή των χρωμάτων των κορυφών που από ένα κοκκινωπό χρώμα αλλάζουν σε ιώδες σταδιακά λόγω της σύνθεσης τους από το πέτρωμα δολομίτης, κατά την ανατολή και τη δύση του ηλίου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Menardi 3*. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα 01/06/18: Κορτίνα ντ Αμπέτζο-Λίμνη Μιζουρίνα-Λίμνη Πράγκσερ (Braies) Κορτίνα ντ Αμπέτζο

Πρωινό και επίσκεψη στο παλαιοντολογικό Μουσείο Rinaldo Zardini με τα προϊστορικά ευρήματα να είναι από τα σημαντικότερα στον κόσμο. Έπειτα,  αναχώρηση για την πόλη Μιζουρίνα που βρίσκεται δίπλα στην υπέροχη λίμνη Μιζουρίνα σε υψόμετρο 1755μ. Η κρυστάλλινη επιφάνεια της λίμνης αντανακλά τις κορυφές όρους Σοραπίς και την οροσειρά Καντίνι. Συνέχεια προς τα βορειοδυτικά για τη γραφικότατη λίμνη Πράγκσερ (Lago di Braies) σε υψόμετρο 1500μ. Επιστροφή στην Κορτίνα ντ΄Αμπέτζο, χρόνος ελεύθερος για ατομική περιήγηση στην πόλη ή εναλλακτικά αν το επιτρέπει η ώρα, προαιρετική βόλτα με το τελεφερίκ Freccia Nel Cielo που φτάνει σε υψόμετρο 3.243μ. Σήμα κατατεθέν τη πόλης είναι ο Καθεδρικός Ναός του 1775. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα 02/06/18: Κορτίνα Ντ Αμπέτζο-Μπελούνο-Βιτόριο Βένετο-Τρεβίζο

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Τρεβίζο με δύο στάσεις κατά την διαδρομή. Πρώτη στάση στο Μπελούνο που λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα στα δύο τμήματα του Βένετο, το Νότιο με τις επίπεδες κοιλάδες και το Βόρειο με τις κορυφές των Δολομίτικων Άλπεων. Καφές στην ωραιότερη πλατεία του Μπελούνο, την Πιάτσα Ντελ Μερκάτο και επίσκεψη στο Ντουόμο όπου η θέα είναι εντυπωσιακή. Συνέχεια έχει το Βιτόριο Βένετο που προήλθε από τη συνένωση δύο πόλεων το 1866 της Τσενέντα και της Σεραβάλε. Η δεύτερη είναι πιο γραφική με πολλά ωραία παλάτια του 15ου αιώνα και όμορφους δρόμους με στοές. Ο Φρανκο Τζεφιρέλι γύρισε κάποιες σκηνές της ταινίας του Ρωμαίος και Ιουλιέτα σε αυτή την πόλη. Τέλος, φθάνουμε στο Τρεβίζο, στην πόλη που θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το βράδυ γνωριμία με την πόλη. Το Τρέβιζο είναι μία πανέμορφη και ολοζώντανη πόλη μέσα στο πράσινο, γεμάτη κανάλια και αρχιτεκτονικούς θησαυρούς. Αποκαλείται από πολλούς ως η «Μικρή Βενετία». Είναι τόπος κατοικίας διάσημων προσωπικοτήτων όπως ο Benetton, Pinarello (κατασκευαστής ποδηλάτων), De Longhi. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Maggior Consiglio 4*. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα 03/06/18: Τρεβίζο-Βενετία-Τρεβίζο

Πρωινό. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην πόλη της Βενετίας. Θα την επισκεφθούμε φθάνοντας με τρένο που θα πάρουμε από το σταθμό του Τρέβιζο και θα κατέβουμε στο σημείο που ξεκινούν τα βαπορέτα . Θα επιβιβαστούμε σε βαπορέτο για την πλατεία του Αγίου Μάρκου απ’όπου θα ξεκινήσει η ξενάγηση της πόλης. Θα γνωρίσουμε την πόλη που είναι χτισμένη από τον 5ο αιώνα μ.Χ πάνω σε 118 νησίδες, έχοντας 160 κανάλια και 400 γέφυρες. Είναι η πατρίδα του Καζανόβα και του ταξιδευτή Μάρκο Πόλο. Η γέφυρα των στεναγμών, ο πύργος του ρολογιού, η βασιλική του Αγ. Μάρκου και η πλατεία με το παλάτι των Δόγηδων θα σας ενθουσιάσουν.Το υπόλοιπο της ημέρας θα είναι ελεύθερο ώστε να περιηγηθείτε στα κανάλια της πόλης και να απολαύστε τον καφέ σας σε ένα από τα πολλά αναγεννησιακά καφέ όπως το περίφημο Φλωριάν, το αγαπημένο στέκι των διανοούμενων του 18ου και 19ου αιώνα, του Καζανόβα, του Μότσαρτ και του Λόρδου Βύρωνα. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε προαιρετικά το νησάκι Μουράνο που είναι παγκοσμίως γνωστό για την παράδοσή του στην παραγωγή κρυστάλλων. Έχει δε χαρακτηριστεί ως η πατρίδα του φυσητού γυαλιού. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Τρεβίζο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα 04/06/18: Τρεβίζο-Μπέργκαμο-Θεσσαλονίκη

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για ατομική περιήγηση στη πόλη του Τρεβίζο. Έπειτα αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο. Επιβίβαση στην απευθείας πτήση με Ryanair (19:05-22:15) για Θεσσαλονίκη με τις ωραιότερες εικόνες και αναμνήσεις από τους Δολομίτες στην περιοχή του Βένετο

Εκδρομή Θεσσαλονίκη Ekdromi Thessaloniki Ιταλία  Italy Αλπεις Ανοιξη Alpes Anixi

890€

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Ryanair με χειραποσκευή μέχρι 10 κιλά και μέγιστες διαστάσεις 55Χ40Χ20
 • Διαμονή στα παρακάτω ξενοδοχεία με πρωινό
 • στο Μπολζάνο Four Points by Sheraton 4****
 • στην Κορτίνα ντ’Αμπέτζο Menardi 3*
 • στο Τρεβίζο Maggior Consiglio 4*
 • Μεταφορές με ελληνικό σύγχρονο τουριστικό λεωφορείο
 • Ξεναγήσεις με επίσημη Ελληνίδα ξεναγό στη Βενετία και με χρήση ειδικών ακουστικών για την ξενάγηση
 • Εισιτήρια τρένου Τρεβίζο-Βενετία (St Lucia)-Τρεβίζο
 • Εισιτήρια βαπορέτου στη Βενετία
 • Check points
 • Τοπικός φόρος ξενοδοχείων
 • Φόροι αεροδρομίων

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:

 • Προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλεια 20€ για ασθένεια (έως 70 ετών) και για ατύχημα (όλες οι ηλικίες). Πατήστε εδώ  
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή δεν αναφέρεται στη λίστα “περιλαμβάνονται”
 • Έξτρα αποσκευή 20 κιλών (περίπου 50€)
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος