ΣΥΡΟΣ – ΤΗΝΟΣ

Σχετικά

ΣΥΡΟΣ – ΤΗΝΟΣ
24-27.04.2018

 

1η ημέρα 24/04/18: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΥΡΟΣ
Αναχώρηση από την πολυκατοικία του Μεντεκίδη στην παραλία Καλαμαριάς για Πειραιά. Στάσεις καθ’ οδόν για καφέ. Άφιξη ,επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 16:00 για την πρωτεύουσα του Νομού Κυκλάδων την Ερμούπολη. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ακολουθεί μία πρώτη γνωριμία με την όμορφη χώρα κάνοντας περιπλάνηση στη μεγάλη πλατεία Μιαούλη που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα 25/04/18: ΣΥΡΟΣ
Πρωινό και επίσκεψη πρώτα στο Κέντρο Τεχνικού Πολιτισμού – Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης που είναι πρωτότυπο μουσειακό-πολιτιστικό συγκρότημα που κοσμεί την ιστορική πόλη της Ελληνικής περιφέρειας. Συνέχεια έχει το Θέατρο Απόλλων (μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνο), το Δημαρχείο, η εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Νικολάου (19ος αιώνας) και η συνοικία Βαπόρια, τον πανέμορφο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον οποίο βρίσκεται η ανεκτίμητης αξίας εικόνα, έργο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου. Μία ανάπαυλα το μεσημέρι για φαγητό και συνεχίζουμε για την Άνω Σύρα όπου η θέα είναι καταπληκτική. Θα δούμε τη Μητρόπολη των Καθολικών Σαν Τζώρτζιο καθώς και τα Μοναστήρια των Ιησουιτών και των Καπουτσίνων. Η διαδρομή από την Άνω Σύρα μέχρι την πλατεία Μιαούλη είναι περίπου 1500 μετρά και γίνεται μόνο με τα πόδια σε ομαλά λιθόστρωτα σοκάκια. Κατεβαίνοντας προς το κέντρο της Ερμούπολης θα επισκεφθούμε το σπίτι-μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη. Εφόσον έχουμε διαθέσιμο χρόνο θα επισκεφθούμε μια βιομηχανία λουκουμιών και χαλβαδόπιτας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα 26/04/18: ΣΥΡΟΣ – ΤΗΝΟΣ
Μετά το πρωινό άφιξη στο λιμάνι και αναχώρηση με πλοίο στις 11:30 με προορισμό το νησί της Μεγαλόχαρης, την Τήνο. Αποβίβαση και ξεκινάμε τον γύρο του νησιού με επίσκεψη στον παραδοσιακό οικισμό του Πανόρμου (Πύργος), πατρίδα πολλών καλλιτεχνών ( Λύτρας, Χαλεπάς) και με ιδιαίτερη παράδοση στη μαρμαροτεχνία. Φαγητό στην παραλία του Πύργου. Επόμενος σταθμός μας θα είναι το χωριό Βώλαξ και από εκεί το σημαντικό Μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας που ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα. Επιστροφή στη χώρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα 27/04/18: ΤΗΝΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και επίσκεψη στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας για προσκύνημα στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Χρόνος ελεύθερος για τη χώρα της Τήνου. Μετά ακολουθεί επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 14:00 για Ραφήνα. Με όλες τις απαραίτητες στάσεις στο δρόμο της επιστροφής αργά το βράδυ θα βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣΗΜΕΙΩΣΗ : Σας παρακαλούμε όπως εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 28/03 λόγω προθεσμίας που επιβάλουν τα ξενοδοχεία.

Σύρος Τήνος Εκδρομή Θεσσαλονίκη Ταξίδι

Κάντε κλικ για τιμοκατάλογο:

pdflogo

από 280€

pdflogoΚάντε κλικ για τιμοκατάλογο.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς-Συρος, Σύρος-Τήνος,
  Τήνος-Ραφήνα
 • Διαμονή με πρωινό
  στη Σύρο Diogenis 4*
  Στην Τήνο Oceanis 3*
 • Συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας
 • Τοπικός φόρος ξενοδοχείων (ισχύει από 01/01/18)
 • ΦΠΑ

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:

 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ή οτιδήποτε δεν αναφέρεται στη διπλανή λίστα
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος