Ορεινή Ναυπακτία

Σχετικά

Ορεινή Ναυπακτία

 

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΑΡΤΑ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 07:30 και αναχώρηση για την όμορφη Ναύπακτο. Θα περάσουμε την Εγνατία οδό και θα κάνουμε μια πρώτη στάση στην πόλη των Ιωαννίνων. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και για όσους το επιθυμούν επίσκεψη στο νησάκι της «κυρά Φροσύνης». Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας επί της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ για την Άρτα. Μια ακόμα σύντομη στάση και καταλήγουμε στην γραφική Ναύπακτο. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας και χρόνος στην διάθεσή μας για ξεκούραση ή βραδινή βόλτα.

2η ημέρα: ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για το Μεσολόγγι. Θα έχουμε μια υπέροχη βόλτα στην πόλη των ελεύθερων πολιορκημένων. Θα θαυμάσουμε τα αρχαία τείχη, την πύλη της ηρωικής εξόδου, τους τάφους των ηρώων, το μνημείο των φιλελλήνων, το χωματένιο φράχτη, την αξιόλογη Πινακοθήκη, το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, το σπίτι του Κωστή Παλαμά και τη γνωστή λιμνοθάλασσα. Στη συνέχεια, θα επιστρέψουμε στην πόλη της Ναυπάκτου. Θα ανεβούμε στο Κάστρο της με την υπέροχη θέα στον Πατραϊκό κόλπο. Θα περπατήσουμε στο Ενετικό λιμάνι και τις υπέροχες παραλίες της Ψάνης και του Γρίμποβου. Το απόγευμα, μπορούμε να έχουμε μια προαιρετική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος, 5χλμ από την Ναύπακτο. Εκεί θα ζήσουμε μια πρότυπη εμπειρία σε ένα ανδρικό μοναστήρι με μεγάλο πνευματικό και κοινωνικό έργο, σύγχρονες ιδέες και εφαρμογές. Έχουν δημιουργήσει εδώ ένα πρότυπο ιχθυοτροφείο με σπάνια ψάρια, σύγχρονες αγροτικές καλλιέργειες, λειτουργεί επίσης ραδιοφωνικός σταθμός, πολύ αξιόλογο Αγιογραφείο, περιθάλπουν ηλικιωμένους και διοργανώνουν πολλά συνέδρια στο σύγχρονο συνεδριακό κέντρο εντός της Μονής. Μετά τη απογευματινή μας αυτή εξόρμηση επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ σας προτείνουμε βόλτα στα μαγαζιά για καφέ ή φαγητό.

3η ημέρα: ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ (ΝΕΑ ΧΩΡΑ – ΕΛΑΤΟΥ – ΛΥΜΝΙΤΣΑ)
Αφού πάρουμε το πρωινό μας ξεκινάμε την ημέρα μας για το χωριό Ελατού της Ορεινής Ναυπακτίας, την Ιερά Μονή Αμπελακιωτίσσης για προσκύνημα στο λείψανο του Αγίου Πολυκάρπου. Θα συνεχίσουμε για την Άνω Χώρα, ένα από το ομορφότερα χωριά, με χρόνο στη διάθεσή μας να περπατήσουμε στα πλακόστρωτα. Μπορούμε επίσης να επισκεφθούμε τον Ιστορικό ναό της Αγίας Παρασκευής. Ο τελευταίος μας σταθμός για σήμερα θα είναι το χωριό Λιμνίστα, όπου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα. Με τις όμορφες αυτές εντυπώσεις επιστρέφουμε για χαλάρωση και μια τελευταία βραδινή έξοδο πριν επιστρέψουμε στην πόλη μας.

4η ημέρα: ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΙΤΕΑ- ΔΕΛΦΟΙ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την Ιτέα, σημαντικό επιβατικό και εμπορικό λιμάνι, που αποτελεί την έξοδο προς τη θάλασσα όχι μόνο του νομού αλλά και όλης τη Κεντρικής Ελλάδας. Στην συνέχεια η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει γνωριμία με τους Δελφούς. Θα θαυμάσουμε τον αρχαιολογικό χώρο, τον οποίο στην αρχαιότητα θεωρούσαν τον “Ομφαλό της Γης”. Τα σημαντικότερα μνημεία που θα δούμε είναι ο ναός του Απόλλωνος, ο Θησαυρός και η Στοά των Αθηναίων, ο Βωμός των Χίων, το Θέατρο του Ιερού, το Στάδιο, η Κασταλία, η Θόλος, το Γυμνάσιο, ο Πολυγωνικός Τοίχος κ.α. Θα επισκεφθούμε επίσης το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ιερού των Δελφών. Τα εκθέματά του είναι κυρίως αρχιτεκτονικά γλυπτά, αγάλματα και έργα μικροτεχνίας από αναθήματα του Ιερού. Αναχωρούμε στη συνέχεια με τις καλύτερες των εντυπώσεων για την πόλη μας.

Ναύπακτος Θεσσαλονίκη Εκδρομή Ταξίδι Μεσολόγγι

Κάντε κλικ για τιμοκατάλογο:

pdflogo

από 135€

pdflogoΚάντε κλικ για τιμοκατάλογο.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα λεωφορεία
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3*
  • Πρωινό
  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος