Τζαμάικα

 

Τζαμάικα, το νησί που όλοι έχουμε ονειρευτεί έστω και μια φορά. Είναι οι φοίνικες, τα τραγούδια του Μπόμπ Μάρλει, οι εκπληκτικές παραλίες ή μήπως κάτι άλλο; Αυτό το νησί έχει μια εξαιρετική ιδιότητα να σταματάει τον χρόνο και να νομίζεις ότι βρίσκεσαι στον παράδεισο. Αν όντως δεν βρίσκεσαι!

Το κλίμα είναι θερμό, τροπικό με άφθονες βροχές που τροφοδοτούν πολλούς αλλά μικρής διαδρομής ποταμούς που ορισμένοι απορροφούνται από το αμμώδες έδαφος πριν εκβάλουν στη θάλασσα. Η Τζαμάικα βρίσκεται εντός της ζώνης τυφώνων.

Όταν φτάσεις στο Montego Bay όλα αρχίζουν να χαλαρώνουν. Είναι η ενέργεια του νησιού που σε προδιαθέτει. Αρχικά κολύμπησε στην θάλασσα Doctor’s Cave. Είναι από τις πιο όμορφες και οργανωμένες παραλίες της περιοχής. Εκεί θα βρεις beach bar, εστιατόριο και ό,τι άλλο χρειαστείς. Επίσης, μια ακόμη επίσκεψη που πρέπει να κάνεις είναι στο Great River. Εκεί θα μπεις στα αυτοσχέδια παραδοσιακά «βαρκάκια». Οι ντόπιοι θα φροντίσουν να σε πάνε βόλτα και να περάσεις τέλεια. Φυσικά -αν είσαι της περιπέτειας- θα μπορούσες να κάνεις και Zip Line. Για το τέλος άφησα το καλύτερο. Επισκέψου το Rick’s Cafe, που είναι ένα από τα πιο γνωστά μέρη του νησιού. Έχει εξαιρετικό ηλιοβασίλεμα! Φυσικά μην παραλείψεις να περάσεις μια βόλτα και από το Dunn’s River Falls. Είναι οι καταπληκτικοί καταρράκτες του νησιού.

Εννοείται ότι το πρώτο πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις μόλις φτάσεις στην Τζαμάικα είναι και το πιο γνωστό τους το Jerk Chicken. Όπως λέει και το όνομά του περιέχει κοτόπουλο. Δοκίμασε κασάβα, είναι ξυλώδης θάμνος και τρώγεται πάρα πολύ εκεί. Το μαγειρεύουν εξαιρετικά και γίνεται πολύ γευστικό. Από φρούτα δοκίμασε γκουάβα.

Κάντε κλικ για τιμοκατάλογο:

pdflogo