Σευχέλλες

 

Οι Σευχέλλες,που αποτελούνται από 115 πανέμορφα νησιά,βρίσκονται κάτω από τον Ισημερινό, βορειοανατολικά της Μαδαγασκάρης και κοντά στον Ινδικό Ωκεανό.

Καθώς οι Σευχέλλες βρίσκονται στον Ισημερινό,το κλίμα τους είναι γενικά ζεστό και υγρό καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.Η θερμοκρασία σπανίως πέφτει κάτω από τους 24 βαθμούς Κελσίου,ενώ αντίστοιχα σπανίως υπερβαίνει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Η τοπική κουζίνα είναι έντονα επηρεασμένη από τους πολιτισμούς που άφησαν τα ίχνη τους στο νησί. Η κρεόλικη κουζίνα βασίζεται στα τοπικά ψάρια, στην καρύδα και τα μπαχαρικά.

Κρυστάλλινα ήρεμα και ασφαλή νερά, μαγευτικοί πολύχρωμοι βυθοί, κοραλλιογενείς ύφαλοι που φιλοξενούν 850 περίπου είδη ψαριών και 100 είδη οστράκων, καταδυτικά κέντρα όλα μέλη της PADI (Σύνδεσμος Επαγγελματιών Δασκάλων Κατάδυσης) με υψηλά στάνταρ εκπαίδευσης και επίσημα διπλώματα για τους μαθητές, όλα αυτά και άλλα πολλά καθιστούν τις Σεϋχέλλες ως έναν από τους 10 καλύτερους καταδυτικούς προορισμούς.

Στις Σεϋχέλλες θα βρει κανείς από τους πιο πλούσιους ψαρότοπους, ιδανικούς για έμπειρους αλλά και αρχάριους ψαράδες. Αναλόγως των ανέμων που επικρατούν στην περιοχή γίνεται και η επιλογή του ψαρέματος (καθετή, ψαροτούφεκο κ.α.), ενώ σε κάθε περίπτωση, μεγάλα και εντυπωσιακά ψάρια όπως wahoo dorado, ξιφίες, τόνοι κ.λ.π., θα ανταμείψουν τους τυχερούς που θα επιδοθούν στο ψάρεμα.

Ιδανική τοποθεσία για «θαλάσσιες βόλτες» καθ’ όλη την περίοδο του χρόνου, οι Σεϋχέλλες προσφέρουν σε αυτούς που θα το τολμήσουν, ξεχωριστές στιγμές. Μεγάλη ποικιλία σκαφών, έμπειροι καπετάνιοι και απόλυτα εκπαιδευμένο προσωπικό σας περιμένουν για να διασχίσετε τα κρυστάλλινα, τυρκουάζ νερά του ωκεανού και να νοιώσετε την απόλυτη ελευθερία.

Λόγω των αυστηρών περιβαντολλογικών νόμων για την προστασία της εναλίας ζωής που ισχύον στις Σεϋχέλλες, όλα τα κέντρα θαλάσσιων σπορ, περιορίζονται δίπλα στα ξενοδοχεία καθώς και στην πλέον τουριστική παραλία Beau Vallon στα βόρεια του Mahe, όπου είναι και η μόνη περιοχή όπου επιτρέπονται τα θαλάσσια μηχανοκίνητα σπορ.

Κάντε κλικ για τιμοκατάλογο:

pdflogo