Ταϊλάνδη

 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκευτεί κάποιος την εξωτική Ταϊλάνδη. Μερικά από αυτά είναι το ατελείωτο shopping σε τεράστια εμπορικά κέντρα, μικρές υπαίθριες αγορές, επισκέψεις σε εντυπωσιακά παλάτια και περίτεχνους βουδιστικούς ναούς ή η επιθυμία να γνωρίσει από κοντά μια ασιατική μητρόπολη. Οποιον λόγο και να έχει, σίγουρα θα ανακαλύψει αρκετούς επιπλέον κατά την επίσκεψή του. Γιατί η Μπανγκόκ κρύβει πολλούς άσους στο μανίκι της, ακόμη και για τους υποψιασμένους ταξιδιώτες.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Μεγάλο Παλάτι. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα. Μπορεί να μη μοιραζόμαστε την ίδια θρησκεία με τους βουδιστές, όμως η κατανυκτική ατμόσφαιρα που επικρατεί μέσα στον ναό δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Αν έχετε χρόνο και ιστορικές ανησυχίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το Καντσανάμπουρι, που βρίσκεται μόλις 129 χλμ. από την Μπανγκόκ. Εκεί βρίσκεται η περίφημη Γέφυρα του Ποταμού Κβάι.

Το ταϊλανδέζικο φαγητό μοιάζει πολύ διαφορετικό από ό,τι έχουμε συνηθίσει αλλά είναι πεντανόστιμο – ακόμη και αν το δοκιμάσετε σε κάποια υπαίθρια καντίνα. Δεν πρόκειται να σας το σερβίρουν όπως το τρώνε οι ίδιοι – υπερβολικά καυτερό δηλαδή – αλλά αν δεν σας αρέσουν τα spicy, καλύτερα να το τονίσετε.

Κάντε κλικ για τιμοκατάλογο:

pdflogo