1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΛΤΑ – ΒΑΛΛΕΤΑ ( μεταφορά στο ξενοδοχείο)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ‘’ Μακεδονία ‘’ για την πτήση  μας προς Μάλτα με τη RYAN AIR. Η πτήση μας είναι  ευχάριστη,ούτε  κοντά  ούτε  μακριά και  διαρκεί  περίπου  μιάμιση  ώρα  –άφιξη   στο  αεροδρόμιο  Luqa   της  Μάλτα και μετά από τις  τυπικές  διαδικασίες  θα  μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Βραδινή περιήγηση στον Αγ. Ιουλιανό με τις αναρίθμητες επιλογές για  δείπνο και διασκέδαση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

2η ημέρα: MARSAXLOKK – ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ - ΒΑΛΛΕΤΤΑ

Μετά το πρωινό μας, θα ακολουθήσει μια μοναδική γνωριμία με τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού. Θα ξεκινήσουμε από το ψαροχώρι του Μαρσαξλοκ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το μεσογειακό τοπίο, με τις παραδοσιακές βάρκες ( Luzzu ) των ντόπιων ψαράδων. Μετά την απαραίτητη στάση θα συνεχίσουμε   την διαδρομή μας για να  γνωρίσουμε τις καταπληκτικές περιοχές των 3 πόλεων (The Τhree cities ) ένα μοναδικό σύμπλεγμα αρχιτεκτονικών κατασκευών κάστρων, κατοικιών και σημαντικών κτιρίων, κτισμένα σε μια συγκλονιστική θέση στο Μεγάλο Λιμάνι (Grand Harbour). Έπειτα θα συνεχίσουμε προς  την υπέροχη κοινότητα    FLORIANA  τον προθάλαμο της απόρθητης πρωτεύουσας    VALLETTA. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια, γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς Πόλης.  Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Διασχίζοντας την πύλη της Floriana (Floriana Gate) το τοπίο μας μεταφέρει νοητά στη περίοδο των Ιωαννιτών  Ιπποτών ,εκπληκτικά κτίρια, πανέμορφα μπαλκόνια με ξύλινες κατασκευές σε έντονα χρώματα , παρεκκλήσια και ο  εντυπωσιακός καθεδρικός ναός του St.Publio μας προϊδεάζει για τις εικόνες που θα ακολουθήσουν. Ήρθε η ώρα να συναντήσουμε το σιντριβάνι με τους Τρίτωνες ( Triton Fountain ) και να προσπεράσουμε ένα από τα πλέον αρχοντικά ξενοδοχεία της Μεσογείου – Το Phoenicia εξαιρετική επιλογή  για ένα ρόφημα στο μοναδικό από πλευράς καλαισθησίας και κάλους του. Όλα γύρω μας  είναι ανακαινισμένα από τον εξαιρετικό αρχιτέκτονα Renzo Piano.

Η  Valletta μας  υποδέχεται σε  ένα σύμπλεγμα κατασκευών, 70 μέτρα πάνω  από την επιφάνεια της θάλασσας, τείχη και ακροπύργια, τάφροι  και πολεμίστρες συνθέτουν μια εικόνα μιας μεσαιωνικής  πόλης – κάστρου, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2018  που όμοια της δεν θα συναντήσετε πουθενά στον κόσμο! Η προσπάθεια μας την πρώτη ημέρα , είναι να αποκτήσουμε όσο το δυνατό, μια περισσότερο συγκροτημένη άποψη της. Τα ‘’auberge ‘’ (οι αρχοντικές κατοικίες ) των Ιωαννιτών Ιπποτών, το  γκρεμισμένο από τους βομβαρδισμούς του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου κτίριο της Όπερας, η Παναγία της Νίκης (Our Lady of Victory ) το πρόσφατα κατασκευασμένο κοινοβούλιο , το Πρωθυπουργικό γραφείο , είναι μερικές μόνο από τις εικόνες που θα θαυμάσουμε πριν επισκεφθούμε τους κήπους της Baracca  , ένα από τα ομορφότερα σημεία της πρωτεύουσας με καταπληκτική θέα, στο Μεγάλο Λιμάνι (Grand Harbour ) και τις Τρείς Πόλεις (Three Cities ). Ο Καθεδρικός ναός  του Αγ. Ιωάννη με τους πίνακες του Caravaggio θα μας αφήσει άναυδους με το καταπληκτικό εσωτερικό διάκοσμο του. Η κεντρική πλατεία με το Palazzo των Ιπποτών ( Παλαιό Κοινοβούλιο ) αλλά   και κατοικία των Μαγίστρων κατά τη διάρκεια  της παντοδυναμίας του Τάγματος (1530-1798), η πρόσφατα ανακαινισμένη κλειστή αγορά(Il Suq tal Belt ) με τα αγροτικά προϊόντα της Μαλτέζικης γης , είναι μερικά μόνο από τα σημεία που θα μας εντυπωσιάσουν.Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ στο ΓΚΟΖΟ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ολοήμερη εκδρομή  στο μαγευτικό νησάκι  Γκόζο. Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας, μεταφερόμαστε στο πορθμείο και επιβιβαζόμαστε στο ferry boat. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, τα υπέροχα σπίτια και αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν σίγουρα, για το πόσο άξιζε η επίσκεψή σας στο νησί του Γκόζο. Θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσά του Rabat, με το περίφημο κάστρο, την παλιά πόλη, τη περιοχή  της  Καλυψούς   το  ψαροχώρι    Xlendi  και  την NΤΟΥΕΙΡΑ ( DWEIRA)  όπου  πραγματοποιήθηκαν τα  γυρίσματα  της  πολύκροτης  σειράς  GAME  OF  THRONES.Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΟΣΤΑ – ΜΝΤΙΝΑ - ΡΑΜΠΑΤ – ΒΑΛΛΕΤΤΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετά το πρωινό μας θα  μεταφερθούμε στο λόφο του Ραμπάτ για την επίσκεψη στη σιωπηλή πολιτεία Μεδίνα , που είναι οχυρωμένη σε απόρθητο κάστρο και είχε διατελέσει στο Μεσαίωνα πρωτεύουσα του νησιού, θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια για να δούμε τα κυριότερα σημεία της πόλης. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας στη Μόστα με τον καταπληκτικό τρούλο.Θα συνεχίσουμε με την επίσκεψη μας στη Βαλλέττα, όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο μέχρι τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. ( 20:55 – 23:30 )

09/02, 23/02

CAVALIERI 4**** superior
Από 250€

09/03, 16/03, 23/03

CAVALIERI 4**** superior
Από 275€

Στην τιμή Περιλαμβάνονται

– Αεροπορικά εισιτήρια Ryanair ( 1 χειραποσκευή 40cm x25 x20cm -back pack )
– Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
– Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο της Μάλτας.
– Πρωινό στο ξενοδοχείο ( καθημερινά).
– Ξενάγηση σε Marsaxlokk – Τρεις Πόλεις – Valletta την 2 η ημέρα
– Ξενάγηση στις Μόστα – Μεντίνα – Ραμπάτ και την Βαλλέττα την 4η  ημέρα.
– Ελληνόφωνος ξεναγός
– Συνοδός του γραφείου μας.
– Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Στη τιμή ΔΕΝ Περιλαμβάνεται

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων(145€)
– Προαιρετική εκδρομή στο Γκόζο την 3 η ημέρα( 40€ ADTS / 25 € CHD )
– Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
– Φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά
– Τοπικοί δημοτικοί φόροι οι οποίοι πληρώνονται απευθείας στο ξενοδοχείο (0,50€ ανά άτομα / ανά ημέρα).
– Ασφάλεια COVID – 19 κόστος 22€ ( επιστροφή 70% της αξίας των χρημάτων σε περίπτωση νόσησης)