Η  Αυθεντική Πρωτοχρονιάτικη

 ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

‘Άγιος Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία’

6 ημέρες -5 Διαν/σεις

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου –  Δευτέρα 03 Ιανουαρίου

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΟΝΟ ΓΙΑ 18 ΑΤΟΜΑ

Το  μοναδικό  ολοκληρωμένο  πρόγραμμα για  πρώτη  φορά με πέντε (5)διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκία

Ένας  συγκλονιστικός  κόσμος που  αφήνει   άφωνο  τον επισκέπτη  για το   ιστορικό, το φυσιολατρικό, το  αρχιτεκτονικό και το θρησκευτικό  ανάγλυφό του. Εκπληκτικές  εικόνες  από  απόκοσμα  τοπία, μαγευτικούς  οικισμούς, υπόσκαφα και  μοναδικές  κατασκευές.

Η  επίσκεψη  μας   καλύπτει, στο μέτρο  του  δυνατού, σε  έξι (6) ημέρες  το  απάνθισμα  των  περισσοτέρων πλευρών της  Καππαδοκικής γης, σε μία  ανεπανάληπτη  γνωριμία  με τον  συγκεκριμένο  προαιώνιο πολιτισμό και την σύγχρονη  απεικόνιση  του.

 

1η ημέρα Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου:  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Μετά την πτήση  μας από  Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποιείται η άφιξή μας στην Καισάρεια, νωρίς το απόγευμα ( στις 16:00) τη μητρόπολη των Καππαδοκών. Θα ακολουθήσει μια μικρή πρώτη γνωριμία – περιήγηση καθώς θα κατευθυνόμαστε για το υπερπολυτελές ξενοδοχείο μας ( Radisson Blu Kayseri ) στο κέντρο της πόλης. Θα αξιοποιήσουμε τον υπόλοιπο χρόνο απολαμβάνοντας τους πολυτελείς χώρους του και το εμπορικό κέντρο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα του ( Forum ). Δείπνο. Διανυκτέρευση.  

 2η ημέρα  Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου: ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΟΝ – ΚΕΡΜΙΡΑ – ΜΟΥΤΑΛΑΣΚΗ – ΙΝΤΖΕΣΟΥ – ΠΡΟΚΟΠΙ 

Ξεκινάμε την όμορφη περιήγησή μας στην  Καππαδοκία  με επίσκεψη στα πρόσφατα ανακαινισμένα τείχη και το ιστορικό κέντρο  της Καισάρειας . Πρόκειται για μία καινούργια  σύγχρονη πόλη που  εντυπωσιάζει  τον  επισκέπτη με τις πλατείες, τους  χώρους πρασίνου, την  γενική ευταξία και τον ιστορικό περίγυρό της. Θα ακολουθήσουμε πορεία προς τις γειτονικές περιοχές του Ανδρονικίου και της Κερμίρας, δύο σπουδαίες παλαιές Ελληνικές κοινότητες, σε πραγματικά απόκρυφες θέσεις, με τις εκκλησίες της Αγ. Τριάδος και της Παναγίας αντίστοιχα.

Συνεχίζοντας την πορεία μας φτάνουμε στην κοινότητα του Αγίου Σάββα και του Αγίου Μελετίου, τη Μουταλάσκη, τις «Βερσαλλίες της Καππαδοκίας», όπου θαυμάζουμε την υπέροχη εκκλησία της Παναγίας, τα φανταστικά ρωμέϊκα αρχοντικά και τα εκπαιδευτήριά τους. Μετά από μια σύντομη στάση για το απαραίτητο ζεστό τσάι συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Ιντζέσου( Incesu ).

Όλες οι παραπάνω κοινότητες αποτελούν ένα απίστευτο αρχιτεκτονικό σκηνικό με αμιγώς μη τουριστικές περιοχές που έχουν συγκλονιστικό ιστορικό υπόβαθρο και εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Η διαδρομή μας θα ολοκληρωθεί στο Προκόπι όπου αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας ( Mustafa 4* )    Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου: ΠΡΟΚΟΠΙ – ΚΟΡΑΜΑ – ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ – ΤΣΑΒΟΥΣΙΝ – ΑΒΑΝΟΣ – ΑΡΑΒΙΣΣΟΣ –ΠΡΟΚΟΠΙ 

Μετά το υπέροχο  πρωινό μας, αναχωρούμε για την πανέμορφη  διαδρομή που θα μας οδηγήσει στους ιερότερους τόπους για τους αναχωρητές της χριστιανικής πίστης, με τις υπέροχες βραχοεκκλησιές και τα εξωγήινα τοπία, στο Κόραμα, το Ούτσχισαρ και το Τσαβουσίν. Επόμενη επίσκεψη στο Αβανός, με τα υπέροχα εργαστήρια κεραμικών. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην ιστορική Αραβισσό, όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Εορταστικό Πρωτοχρονιάτικο (Ρεβεγιόν) δείπνο – διανυκτέρευση.

4η ημέρα Σάββατο 01 Ιανουαρίου:    ΣΙΝΑΣΟΣ – ΤΖΑΛΕΛΑ – ΣΟΓΑΝΛΙ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΑΝΑΚΟΥ – ΠΡΟΚΟΠΙ 

Μετά το υπέροχο  πρωινό μας, ξεκινάμε την νέα χρονιά με μια εντυπωσιακή διαδρομή που ξεκινά με την επίσκεψη στη πανέμορφη  Σινασό, που χαρακτηρίστηκε ως «Όασις εν τη ερήμω, νήσος εν τω πελάγει, αστήρ εν τω σκότει και Αθήναι εν τη Μικρά Ασία», όπου και θα  επισκεφτούμε την Εκκλησία των  Κωνσταντίνου & Ελένης, θα περπατήσουμε στα παραδοσιακά σοκάκια της και θα εντυπωσιαστούμε από τα αρχοντικά της. Μετά την  απαραίτητα στάση για τσάι, θα συνεχίσουμε στην Τζαλέλα (Ομορφοχώρι), την πανέμορφη κοιλάδα του Σογανλί (αρχ. Σοανδός) με τις πολλές και πανέμορφες λαξευτές εκκλησίες μέσα σε κωνικούς μονόλιθους, τα Ποτάμια (Χωριό του αγίου Γεωργίου και του οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχη.), τη Δήλα και τη Μαλακοπή, όπου και θα  επισκεφθούμε την  υπόγεια  πολιτεία της και θα  θαυμάσουμε εξωτερικά τον ανακαινιζόμενο ναό των Αγίων Θεοδώρων. Προσπερνώντας  την Ανακού,  επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

5η ημέρα Κυριακή 02 Ιανουαρίου: ΣΙΛΑΤΑ – ΜΙΣΤΙ – ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΜΑ – ΚΑΡΒΑΛΗ – ΠΡΟΚΟΠΙ  

Μετά το  υπέροχό  πρωινό μας, κατευθυνόμαστε προς το Περίστρεμμα, για να θαυμάσουμε την υπέροχη κοιλάδα της Ιχλάρας. Στην πορεία μας κάνουμε μια γρήγορη στάση στα Σίλατα και το Μιστί και κατόπιν επισκεπτόμαστε την Καρβάλη και το Σιβρίχισαρ (αρχαία Αριανζό, γενέτειρα του αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού). Ανατολικά της Αριανζό θαυμάζουμε τη βυζαντινή εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα (Κόκκινη Εκκλησία). Στη συνέχεια πηγαίνουμε  στο  Περίστρεμμα, ένα μοναδικό φαράγγι 4 χλμ., εκπληκτικής ομορφιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

6η ημέρα Δευτέρα 03 Ιανουαρίου :  ΠΡΟΚΟΠΙ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  

Μετά το πρωινό μας θα περιηγηθούμε στην υπέροχη Νεάπολη (Nevsehir) όπου θα επισκεφτούμε τον πρόσφατα ανακαινισμένο λόφο του Βυζαντινού κάστρου (Kayasehir) έναν εκπληκτικό χώρο που αποτελεί την νέα σημαντική ιστορική παρουσία στη γη της Καππαδοκίας, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς τα αμέσως επόμενα χρόνια. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Καισάρεια για τις τελευταίες εικόνες της διαδρομής μας.  Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, μέσω Κωνσταντινούπολης  γεμάτοι αλησμόνητες εντυπώσεις.

Tελική  τιμή κατά  άτομο σε  δίκλινο/τρίκλινο: 845€  (συμπεριλαμβάνονται και οι φόροι).

Διαφορά μονόκλινου:  340€

 

Στην  τιμή  περιλαμβάνονται: 

 • Αεροπορικά μετ’επιστροφής εισιτήρια με την Turkish Airlines Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη-Καισάρεια
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (145 €)
 • ΜΙΑ (1) διανυκτέρευση στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Radisson Kayseri 5*****deluxe   
 • ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MUSTAFA CAPPADOKIA RESORT  4****SUP
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Εορταστικό δείπνο (Ρεβεγιόν) παραμονή Πρωτοχρονιάς.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Συνοδός εκδρομής ο μοναδικός Στέφανος Χατζημανώλης
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & επιπλέον ασφάλιση COVID – 19 .

Δεν περιλαμβάνονται 

 • Οτιδήποτε αναφέρεται ως  προαιρετική ενέργεια.
 • Ποτά  στα  Δείπνα.
 • Φιλοδωρήματα (tips)
 • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, πάρκων, θεαμάτων.
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι οι οποίοι πληρώνονται απευθείας στο ξενοδοχείο