ΒΑΡΚΑΔΑ ΣΕ ΠΡΕΣΠΕΣ

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΕ ΑΜΥΝΤΑΙΟ – ΦΛΩΡΙΝΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

24-26 Οκτωβρίου 2021

Προγραμμα και τιμες σε PDF 

 

1η ΗΜΕΡΑ Κυριακή 24/10: Θεσσαλονίκη – Αμύνταιο – Φλώρινα

Αναχώρηση από Καλαμαριά με προορισμό μας τη Φλώρινα. Θα κάνουμε μία στάση στο Αμύνταιο, στο Κτήμα Δημόπουλου. Το κτήμα περιβάλλεται από 440 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα σε υψόμετρο από 630μ έως 670μ. Θα έχουμε μία ξενάγηση σχετικά με την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών καθώς οι καλλιεργητικές φροντίδες γίνονται με σεβασμό στο αμπέλι και πραγματοποιούνται χειρωνακτικά με σκοπό την ελάχιστη καταπόνηση των αμπελιών και τη μέγιστη ποιότητα των σταφυλιών. Επόμενη επίσκεψη στην οικογένεια Ναουμίδη που καλλιεργεί, επεξεργάζεται και τυποποιεί τη γνήσια ποικιλία της κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης. Το σύνολο των προϊόντων που παράγονται αποτελείται από το πιπερόμελο, τη βασιλοπιπεριά, τη μουστοπιπεριά με τυρί και σέλινο, τη σάλτσα πιπεριάς με ντομάτα και σταφύλι κ,α. Μεσημεριανό φαγητό στο εστιατόριο της οικογένειας Ναουμίδη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Άφιξη στη Φλώρινα στο ξενοδοχείο Phaidon 3***. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ Δευτέρα 25/10: Φλώρινα – Βαρκάδα στη Μεγάλη Πρέσπα – Άγιος Αχίλλειος – Φλώρινα

Πρωινό και αναχώρηση για Πρέσπες. Θα επιβιβαστούμε σε καραβάκια από το χωριό Ψαράδες. Θα δούμε τις τοιχογραφίες της Παναγίας που σώζονται από τον 14ο αιώνα. Λίγο πιο έξω από τον κόλπο των Ψαράδων θα βρεθούμε στο βαθύτερο σημείο της λίμνης και θα αντικρίσουμε όλη τη θέα της Μεγάλης Πρέσπας. Πρόκειται για το σημείο του τριεθνές καθώς και τα όρια των συνόρων μέσα στη λίμνη. Το ασκηταριό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος είναι το πρώτο που συναντούμε αμέσως μετά . Ακολουθεί το καλύτερα διατηρημένο ασκηταριό της Παναγίας της Ελεούσας. Βρίσκεται σε μία μικρή παραλία, ψηλά μέσα σε ένα βαθύ σπήλαιο με σχεδόν κάθετους βράχους. Ελεύθεροι για φαγητό στις τοπικές ταβέρνες των Ψαράδων. Επόμενη στάση το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στη Μικρή Πρέσπα. Μία πλωτή πεζογέφυρα μήκους 650μ ενώνει τη στεριά με το ακριτικό νησάκι, όπου δεσπόζει το μνημείο-σύμβολο των Πρεσπών η Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ Τρίτη 26/10: Φλώρινα – Λουτρά Πόζαρ – Θεσσαλονίκη

Πρωινό και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Φλώρινα. Το Μουσείο  βρίσκεται στην περιοχή του Σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης και αποτελεί τον σημαντικότερο οργανωμένο χώρο ενημέρωσης του κοινού για την ιστορική πορεία της περιοχής απ’ την πρώιμη αρχαιότητα έως και τα βυζαντινά χρόνια. Αναχώρηση για Λουτρά Πόζαρ. Η λουτρόπολη που βρίσκεται στη σκιά του Καϊμακτσαλάν, είναι ο απόλυτος προορισμός γι’ αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν τις ιαματικές ιδιότητες των θερμών καταρρακτών του όρους Βόρρα ή πιο γνωστού με το όνομα Καϊμακτσαλάν με τη σωματική και ψυχική ευεξία που προσφέρει η επαφή με τη φύση. Για όσους επιθυμούν θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για μπάνιο ή για καφέ. Στάση για φαγητό σε τοπική ταβέρνα . Επιστροφή απόγευμα προς βράδυ στη Θεσσαλονίκη

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 155

Διαφορά μονόκλινου: +  40

—–!! Εκδήλωση ενδιαφέροντος έως 10/10 !! —–

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο και έμπειρο οδηγό
  • Διαμονή Phaidon hotel 3*** ( με πρωινό )
  • Βαρκάδα στη Μεγάλη Πρέσπα ( εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες)
  • Φόρος διαμονής
  • Συνοδός του γραφείου μας
  • ΦΠΑ

 

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται

  • Τα εισιτήρια εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 

—–!! Εκδήλωση ενδιαφέροντος έως 10/10 !! —–