1η ημέρα: Αθήνα - Μπανγκόκ

Αναχώρηση από την Αθήνα μέσω ενδιαμέσου σταθμού για Μπανγκόκ. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο.

2η ημέρα: Μπανγκόκ

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την εντυπωσιακή και πολύβουη Μπανγκόκ που συνδυάζει την παράδοση με την αλματώδη ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.

3η ημέρα: Μπανγκόκ - Aγιούταγια - Λόπβουρι - Πιτσανουλόκ

Πρωινή αναχώρηση για την περίφημη Αγιούταγια. Με την άφιξη, θα επισκεφθούμε το Βουδιστικό ναό Wat Pranangcherng και τις τρεις αρχαίες παγόδες στο Wat Phra Sri Sanpetch. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τα χωριά Aranyik Knife, που χρονολογούνται από την αρχή της περιόδου Ratanakosin. Οι χωρικοί στο Ban Ton Pho και στο Ban Nhong Pai, μεγάλωσαν στη Vientiane στο Λάος και μετανάστευσαν στην Ταϊλάνδη. Οι περισσότεροι εργάστηκαν ως τεχνίτες, όπως χρυσοχόοι και σιδηρουργοί, ειδικά αυτοί που παρήγαγαν μαχαίρια. Το Aranyik είναι ένα παραδοσιακό όνομα από την περίοδο της Αγιουτάγια, όταν οι πόλεμοι διεξήχθησαν σε μάχες σώμα με σώμα. Συνεχίζοντας προς την επαρχία Ang Τhong, θα επισκεφθούμε το κέντρο Ban Bang Sadet Court Doll, που στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό ταϊλανδέζικο ξύλινο σπίτι σε ξυλοπόδαρα. Οι ντόπιοι παράγουν κούκλες που δείχνουν διάφορες πτυχές του παραδοσιακού ταϊλανδέζικου τρόπου ζωής και πολιτισμού. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν πώς κατασκευάζονται οι κούκλες και αν θέλουν να τις αγοράσουν. Επόμενος σταθμός  το Chai Nat όπου κατά τη διαδρομή, θα επισκεφθούμε το Wat Muang το υψηλότερο άγαλμα του Βούδα στην Ταϊλάνδη και μετά το μεσημεριανό γεύμα, θα συνεχίσουμε με κατεύθυνση το Πιτσανουλόκ, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ταϊλάνδης, που σημαίνει «ο ουρανός του Βισνού». Ήταν η γενέτειρα του θρυλικού βασιλιά Naresuan, γνωστού για τη νικηφόρα και έντιμη μάχη με το ένα του χέρι πάνω σε έναν ελέφαντα κατά της Βιρμανίας.
Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Λόπμπουρι και τα ερείπια των ναών, τα οποία μαρτυρούν την κυριαρχία της αυτοκρατορίας των Χμέρ. Άφιξη στο  Πιτσανουλόκ όπου θα επισκεφθούμε το Wat Pra Sri Rattana Maha Dhat, το σπίτι της ομορφότερης εικόνας του Βούδα της Ταϊλάνδης, Phra Buddha Jinaraj. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: Πιτσανουλόκ - Σουκοτάι - Σρι Σατσαναλάι - Λαμπάνγκ

Μετά το πρωινό, επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Maj Thavee όπου βρίσκονται μοναδικά αντικείμενα αντιπροσωπευτικά της αγροτικής ζωής της Ταϊλάνδης από την τελευταία εποχή και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε εργοστάσιο αγαλμάτων του Βούδα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε τους εξειδικευμένους τεχνίτες στη δουλειά. Συνεχίζουμε το ταξίδι προς την Σουκοτάι, που κάποτε ήταν μια περιφραγμένη πόλη περιτριγυρισμένη από τάφρο, και πλέον έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Θα επισκεφθούμε το Ιστορικό Πάρκο Sukhothai όπου βρίσκονται σχεδόν 200 chedis (Βουδιστικές στούπες) σε πολύ καλή κατάσταση και στη συνέχεια τον ναό Wat Sri Chum ή τον Ναό του Δέντρου Bodhi, που βρίσκεται βόρεια των τειχών της παλιάς πόλης και θεωρείται ο πιο αινιγματικός των ναών της Σουκοτάι. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και στη συνέχεια αναχώρηση για την Λαμπάνγκ όπου με την άφιξη, θα επισκεφθούμε έναν από τους σημαντικότερους κατασκευαστές κεραμικών στην Ταϊλάνδη. Η Λαμπάνγκ θεωρείται το κέντρο παραγωγής μπλε και λευκής κεραμικής, όπως τα περίφημα μπολ με εικόνα το κοτόπουλο της Λαμπάνγκ που χρησιμοποιήθηκαν σε όλη την Ταϊλάνδη. Πριν το check-in στο ξενοδοχείο, θα έχουμε την δυνατότητα για μια βόλτα με τα πόδια  στην οδό Talad Gao για να δούμε μερικά από τα πιο αξιόλογα αποικιακά σπίτια.

5η ημέρα: Λαμπάνγκ - Παγιάο - Τσιανγκ Ράι

Ένα πολύ πρωινό ξύπνημα και μια υπέροχη ευκαιρία για μία καλή πράξη με τους μοναχούς σε έναν κοντινό ναό. Οι Ταϊλανδοί βουδιστές πιστεύουν ότι κάνοντας μία καλή πράξη, κερδίζουν ευτυχία και ειρήνη στη παρούσα ζωή και την ευκαιρία να ευτυχίσουν στην επόμενη ζωή τους. Αυτή η ιερή εμπειρία δημιουργεί έναν αρμονικό τρόπο για να ξεκινήσει η μέρα για όλους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό και αναχώρηση για Τσιάνγκ Ράι. Στην διαδρομή θα επισκεφθούμε μια φυτεία ανανά όπου θα δούμε την διαδικασία επεξεργασίας του και τα προϊόντα που κατασκευάζονται από τον καρπό του και κατευθυνόμενοι Βόρεια, θα κάνουμε ένα σύντομο διάλειμμα στη λίμνη Παγιάο, τη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στη Βόρεια Ταϊλάνδη. Στη διαδρομή προς στο Τσιάνγκ Ράι, θα γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο. Μετά το μεσημεριανό γεύμα, θα αναχωρήσουμε για το Ντόι Μαε Σαλόνγκ, διασχίζοντας ένα όμορφο ορεινό τοπίο. Το Μάε Σαλόνγκ βρίσκεται 1.800 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και φημίζεται για τις φυτείες τσαγιού του, τους κινέζικους ναούς, τις εθνοτικές φυλές που ζουν στην περιοχή και πολλά υπαίθρια παζάρια που προσφέρουν κινέζικες σπεσιαλιτέ, όπως τσάι και τοπικά διατηρημένα φρούτα. Επιστροφή στο Τσιάνγκ Ράι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα: Τσιάνγκ Ράι - Τσιανγκ Μάι

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το περίφημο Χρυσό Τρίγωνο όπου συναντιούνται τα σύνορα της Ταϊλάνδης, της Μιανμάρ και του Λάος. Αφού θαυμάσουμε το μοναδικό τοπίο και κάνουμε μια σύντομη βαρκάδα στον ποταμό Μεκόνγκ, θα επιστρέψουμε στο Τσιάνγκ Ράι για να επισκεφθούμε το διάσημο Wat Rong Khun ή τον Λευκό Ναό, με τη μοναδική αρχιτεκτονική «Kanok» και τα φανταστικά γλυπτά, σχεδιασμένα από τον Εθνικό Καλλιτέχνη Chalermchai Kositpipat. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και στη συνέχεια αναχώρηση για το Τσιάνγκ Μάι. Με την άφιξή θα επισκεφθούμε τα εργοστάσια χειροτεχνίας για να παρακολουθήσουμε την κατασκευή βερνικιών, την περιστροφή και την ύφανση του Ταϊλανδέζικου μεταξιού και τον τρόπο που φτιάχνονται οι χάρτινες ομπρέλες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα τυπικό ταϊλανδέζικο δείπνο, Καντόκε, με αρχαίους χορούς από τη βόρεια Ταϊλάνδη, ακολουθούμενο από μια παράσταση χορών και τραγουδιών από διάφορες ορεσίβιες φυλές.

7η ημέρα: Τσιάνγκ Μάι

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε ένα αγρόκτημα καλλιέργειας ορχιδέας όπου θα θαυμάσουμε την μεγαλύτερη ποικιλία από είδη και χρώματα αυτού του βασιλιά των λουλουδιών που μεγαλώνει στην Ταϊλάνδη και θεωρείται το εθνικό φυτό της χώρας. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Elephant Poo Poo Paper Park. Ένα φιλικό προς το περιβάλλον, φυσικά χτισμένο υπαίθριο πάρκο μουσείων που εξηγεί την διαδικασία κατασκευής χάρτινων προϊόντων από φυτικές ίνες από ελέφαντα!
Θα συνεχίσουμε προς το Μουσείο Παλάτι Dara Pirom. Ένα κομψό σπίτι της αείμνηστης πριγκίπισσας Jao Dara Rasamee, μιας από τις πριγκίπισσες συζύγους του Βασιλιά Rama V, το οποίο μετατράπηκε σε μουσείο γεμάτο εκθέματα που δείχνουν τη διακόσμηση του ανακτόρου, καθώς και τον πλούσιο πολιτισμό και την ιστορία του Τσιάνγκ Μάι την εποχή της ζωής της.
Γεύμα στο τοπικό εστιατόριο και στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε τον ελικοειδή δρόμο προς την υπέροχη τοποθεσία Wat Phra Dhat Doi Suthep. Σκαρφαλωμένος σε ένα δασικό βουνό (3.280 πόδια), ο πιο ιερός ναός του Τσιάνγκ Μάι προσφέρει υπέροχη θέα στην πόλη, καθώς και πληθώρα εικόνων και τοιχογραφιών. Επιστροφή στο Τσιάνγκ Μάι και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Τσιανγκ Μάι - Μπανγκόκ

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για Μπανγκόκ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

9η ημέρα: Μπανγκόκ - Επίσκεψη ναών

Μετά το πρωινό αναχώρηση για να επισκεφθούμε τρεις από τους πιο ασυνήθιστους βουδιστικούς ναούς στη Μπανγκόκ. Τον Wat Trimitr με τον ανεκτίμητο Χρυσό Βούδα (5,5 τόνους στερεού χρυσού), τον Wat Po, τον πιο εκτεταμένο ναό στη Μπανγκόκ, με τον κολοσσιαίο ξαπλωμένο Βούδα του και τα Τσέντι των Βασιλέων. Το Μεγάλο Παλάτι είναι ένα από τα πιο όμορφα δείγματα ενός αρχαίου σιαμέζου δικαστηρίου και ήταν η κατοικία των Βασιλέων της Ταϊλάνδης. Εδώ θα δείτε παλάτια που χρησιμοποιήθηκαν για διαφορετικές περιστάσεις: το Παλάτι της Κηδείας, το Παλάτι Υποδοχής, η Αίθουσα του Θρόνου, η Αίθουσα Στεφάνων, ο Βασιλικός Ξενώνας και ο όμορφος Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

10η ημέρα: Μπανγκόκ

Πρωινό και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

11η ημέρα: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού και τέλος ταξιδιού

 • Η αναγραφόμενη τιμή είναι υπολογισμένη για ομαδική περιήγηση και εκδρομές στην Ταϊλάνδη (SIC) με αναχώρηση από Αθήνα κάθε Δευτέρα.
 • Επιβάρυνση για ιδιωτικό πρόγραμμα: + 370 € το άτομο σε δίκλινο με καθημερινές αναχωρήσεις.
 • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.
 • Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.

Κάθε Δευτέρα ως 31/10/2021

990€

Σημείωση

Στην τιμή Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Qatar Airways μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*.
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά, εκτός από την Μπανγκόκ (πρωινό).
 • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρο αγγλόφωνο τοπικό ξεναγό.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Στη τιμή ΔΕΝ Περιλαμβάνεται

 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.