1η ημέρα:Πτήση για Ρίγα - Ξενάγηση πόλης.

Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο, επιβίβαση στο αεροσκάφος μας και απευθείας πτήση για τη Ρίγα. Άφιξη και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια.

2η ημέρα:Ρίγα – Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για το Εθνογραφικό Μουσείο της πόλης ( LatvianEthnographicOpen Air Museum ) το οποίο είναι ένα από τα αρχαιότερα και μεγαλύτερα «ανοιχτά» μουσεία της Ευρώπης, έξω της Ρίγα, καθώς αναπαρίσταται η ζωή των Λετονών στη διάρκεια του Μεσαίωνα.Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Riga Motor Museum, το οποίο  στεγάζει τη μεγαλύτερη και πιο ποικιλόμορφη συλλογή οχημάτων αντίκες στις χώρες της Βαλτικής και προσφέρει ένα πραγματικά διαδραστικό, διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό ταξίδι στον κόσμο των μηχανών. Το μουσείο θεωρείται ως ένα από τα πιο αξιόλογα και πιο σύγχρονα μουσεία στη Λετονία. Συνεχίζουμε την ξενάγηση με τις πανέμορφες περιοχές, Αrtnouveau, Αrtdeceau. Σε αυτή τη περιοχή, χτίστηκαν μετά τον 19ο αιώνα-αρχές του 20ου, οι πρώτες κατοικίες artnouveau και μετέπειτα στη περίοδο του μεσοπολέμου σε τάση artdeceau , σε μίμηση των τάσεων στη Βαρκελώνη, διακοσμημένες με γλυπτά αριστουργήματα. Περπατώντας θα θαυμάσουμε επίσης θαυμάσιες δημιουργίες στην new – classic ( νεοκλασική ) περιοχή, που δημιουργήθηκε στα μέσα του 18ου με αρχές του 19ου αιώνα . Στη συνέχεια  θα επισκεφτούμε τη νεο κλασικού ρυθμού LatvianNationalOpera που βρίσκεται πολύ κοντά στο FreedomMonument ( Άγαλμα Ελευθερίας), που βρίσκονται ανάμεσα σε δύο ημικυκλικά πάρκα, των οποίων τα δύο άκρα καταλήγουν στον ποταμό Daugava και όταν γκρεμίστηκαν τα τείχη της πόλης, έμεινε η τάφρος με το νερό που εισχωρεί από το ποτάμι. Στις όχθες του καναλιού διαμορφώθηκαν πάρκα που οριοθετούν τις διάφορες αρχιτεκτονικές γειτονιές ! Πριν βρεθούμε στα όρια της μεσαιωνικής ζώνης θα γνωρίσουμε πρώτα τη Νέο-Γοτθική γειτονιά , εισχωρώντας στη συνέχεια στη μεσαιωνική με το SwedishGate, τον πελώριο καθεδρικό ναό St. Mary’sDome, ο οποίος χρονολογείται από το 1211 και είναι ο μεγαλύτερος της Βαλτικής, όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ευρώπης με 6.768 αυλούς !  Στη πλατεία του Δημαρχείου, ξεχωρίζει το εξαιρετικής τέχνης,  House of the Blackheads, την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Πέτρου με το πυργωτό καμπαναριό και του Αγ. Ιωάννη  Πρόδρομο.  Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνοςστην κεντρική αγορά της νέας Ρίγας για να περπατήσετε στους γραφικούς δρόμους της παλιάς πόλης με τα ωραία καφέ και μπαρ.

3η ημέρα:Ρίγα – Τάλιν – SovietBanker.

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Εσθονίας το Τάλιν με ενδιάμεσο σταθμό στην περιοχή Ligatne, σε Λετονικό έδαφος, όπου θα μπούμε στο κρυφό,  Πυρηνικό καταφύγιο, Σοβιετικής εποχής. ‘’Θα μας περιμένει ο ξεναγός για να μας κατατοπίσει σχετικά με τις εγκαταστάσεις της ελίτ, της Σοβιετικής εποχής του ‘’Ψυχρού Πολέμου’’ !  . Θα θαυμάσουμε τα συστήματα επικοινωνιών αλλά και καθαρισμού του αέρα, δωμάτια πολέμου και χάρτες πυρηνικών εγκαταστάσεων και μάσκες προστασίας από τα χημικά.Στη συνέχεια μπορείτε να αγοράσετε αναμνηστικά όπωςαντιασφυξιογόνεςμάσκες.Συνεχίζουμε για το Τάλιν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα:Ταλίν – Προαιρετική κρουαζιέρα στο Ελσίνκι

Πρωινό και μέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε όμως  προαιρετική εκδρομή στο Ελσίνκι, με κρουαζιερόπλοιο , μια πόλη που συνδυάζει το παρελθόν και το μέλλον, της Φινλανδίας! Μεταφορά στο λιμάνι και επιβίβαση στο καράβι μας. Άφιξη στο Ελσίνκι μετά από 2,5  ώρες περίπου. Στη πρωτεύουσα της Φινλανδίας θα δούμε τον ογκώδη σταθμό με τους γίγαντες στην πρόσοψη, στο λόφο της πλατείας του ελευθερωτή τσάρου Αλέξανδρου, τον επιβλητικό λευκο-γάλαζο Καθεδρικό, να δεσπόζει στην πλατεία με θέα το νότιο παλιό λιμάνι, το ανατολικό λιμάνι με τα χαρακτηριστικά ιστιοφόρα και στην προκυμαία τα αρχοντικά μιας άλλης εποχής, τα παλιά εστιατόρια και pubs των Ναυτικών, το λόφο της Θεοτόκου Ουσπένσκι των Ορθοδόξων, την κλειστή παραδοσιακή και την υπαίθρια αγορά, Esplanade με τα μικρά μαγαζιά και τη γειτονιά Eira με τα νεοκλασικά σπίτια, τη λεωφόρο με τα πολυκαταστήματα, την πλατεία με το σιντριβάνι της γοργόνας και των θαλάσσιων πλασμάτων, το παλιό τραμ, το καφε-ζαχαροπλαστείο-εστιατόριο Belle-Epoque ! Και θα αφήσουμε την παλιά πόλη, με το πιο σύγχρονο τραμ περνώντας από τα εξεζητημένα μοντέρνα κτίρια, πλατείες και εγκαταστάσεις του λιμανιού που θυμίζουν αεροδρόμια του μέλλοντος καθώς και το δέσιμο των πλοίων που γίνεται με μαγνήτες και όχι πλέον με παλαμάρια !  Μετάβαση στο λιμάνι και επιστροφή στο Ταλίν.

5η ημέρα:Ταλίν – Ξενάγηση πόλης – Πτήση για το Βίλνιους

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στη πρωτεύουσα της Εσθονίας που θεωρείται από πολλούς η «βασίλισσα» της Βαλτικής, που  μπορεί εύκολα να μετατρέψει το ταξίδι μας σε παραμύθι. Το μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο μαγεύει, με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τις αγορές, τα παραδοσιακά σπίτια. Με την αύρα του 13ου αιώνα, οι επισκέπτες νοιώθουν πρωταγωνιστές σε μεσαιωνικό παραμύθι, μέσα σε καλοδιατηρημένα τείχη, με πλατείες και πύργους. Ανεβαίνουμε στην εντυπωσιακή αριστοκρατική συνοικία Toompea, που βρίσκεται στη κορυφή ενός λόφου που θα μας προσφέρει μια μοναδική  πανοραμική θέα-κάτοψη της πόλης με τους πύργους, τις κεραμιδένιες στέγες και τις γραφικές πλατείες. Περνώντας από την Άνω στην Κάτω γειτονιά, θα διασχίσουμε το πιο στενό δρομάκι της περιοχής, εκεί όπου τρέκλιζαν οι μεθυσμένοι καθώς έπεφταν από το νήμα που τοποθετούνταν κατά μήκος ως παγίδα . Περνώντας από την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος και του Αγίου Νικολάου θα κατευθυνθούμε στο μοναδικό ανέγγιχτο γοτθικό δημαρχείο της Βόρειας Ευρώπης και θα περπατήσουμε στο μεσαιωνικό τμήμα της κάτω πόλης, ένα μέρος ανέγγιχτο από τον χρόνο. Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2011, το Ταλίν θυμίζει έντονα Σκανδιναβική πόλη ενώ η Νέα Πόλη με τους ουρανοξύστες, κατά κύριο λόγο έδρα επιχειρήσεων πληροφορικής, δίνει στην περιοχή μια δυναμική διάσταση ραγδαία αναπτυσσόμενης περιοχής. Διασχίζοντας το πέρασμα της Αγίας Αικατερίνης, το πιο γραφικό μονοπάτι της πόλη,  χρόνος για μια μπύρα σε κάποιο σκοτεινό κελάρι ή σε μια λουλουδιασμένη αυλή, εκεί θα νιώσετε ότι ο χρόνος έχει σταματήσει. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πλατεία του Δημαρχείου, που είναι το μοναδικό γοτθικού ρυθμού στη Βόρεια Ευρώπη. Στον πύργο Kiek in de Kök βλέπει κανείς τείχη, κανόνια και διάφορα εκθέματα που αφορούν το έγκλημα και τιμωρία, αλλά και τη ζωή στο Ταλίν μερικούς αιώνες πριν. Τα πιο σημαντικά αξιοθέατα είναι το Κάστρο Toompea  που σήμερα φιλοξενεί το Κοινοβούλιο της Εσθονίας και το Ρωσικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, που χτίστηκε το 1900, ο λόφος Kohtuotsa με την πανοραμική θέα στην πόλη, το LegGate και η Πλατεία Ελευθερίας, ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης, στην άκρη της Παλιάς Πόλης.Στη συνέχεια σας προτείνουμε να επισκεφτείτε εκτός πόλης το Lauluväljakuκαι το μπαρόκ παλάτι με τους  κήπους του Kadriorg που χτίστηκε το 1718 και σήμερα αποτελεί Μουσείο Τέχνης, που είναι το μεγαλύτερο όλης της χώρας, με έργα της Εσθονίας του 18ου αιώνα.Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Ταλίν για την εσωτερική μας πτήση στο Βίλνιους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

6η ημέρα:Βίλνιους – Κάστρο Τρακάι – Βίλνιους - Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και αναχώρηση για τη γειτονική πόλη Τρακάι, 29 χιλιόμετρα δυτικά του Βίλνιους, πρώτη πρωτεύουσα της Λιθουανίας, κτισμένη στην όχθη της λίμνης Γκάλβε, με τα υπέροχα ξύλινα σπίτια, που έχτισαν οι Εβραίοι της Κριμαίας. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το υποδειγματικά αναστηλωμένο μεσαιωνικό κάστρο του Δούκα Βιτάουτας, του 15ου αιώνα, κτισμένο σε νησί της λίμνης, που είναι αναμφίβολα ένα από τα σπουδαιότερα ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της Λιθουανίας. Το μουσείο χωρίζεται σε διάφορα τμήματα του κάστρου και περιλαμβάνει μία από τις πλουσιότερες συλλογές των προ και μετά Μεσαίωνα εποχές ! Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο πανέμορφο Βίλνιους. Χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Βίλνελε και Νέρις, που αποπλανεί τον επισκέπτη με τη μπαρόκ αρχιτεκτονική. Η πόλη έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ συγκαταλέγεται επίσης στις πιο πράσινες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε μεταξύ άλλων, τη πανοραμική θέα της πόλης, από το λόφο των τριών Σταυρών, που συμβολίζουν το ρίξιμο των πρώτων ιεραποστόλων από τους παγανιστές, το ανοιχτό θέατρο και κατεβαίνοντας την εκκλησία μπαρόκ, των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, την πύλη της Αυγής Dawn του 1500 και τους  εντυπωσιακούς Ορθόδοξους ναούς της πόλης όπως τη ‘’Μαύρη Θεοτόκο’’ προσκύνημα Ορθοδόξων και Καθολικών, του Αγίου Πνεύματος, της Αγίας Τερέζας, με τη πλούσια μπαρόκ διακόσμηση, του Αγ. Καζιμίρ, του Αγ. Νικολάου, της Αγίας Άννας σε παλαιο-Γοτθικό ρυθμό ένα ναό από τους αρχαιότερους μεσαιωνικούς, Αρχαγγέλου Μιχαήλ με το μοναδικό Βυζαντινό Εκκλησιαστικό μουσείο, την Uzupis, την άλλοτε ‘’ελεύθερη συνοικία  χίππιδων’’, με το δικό τους τοπικό νόμισμα ! Συνεχίζουμε στο περίφημο στενό δρομάκι των καλλιτεχνών, με τα ιδιαίτερα πρωτότυπα έργα τους, στους τοίχους ! Επίσης θα επισκεφτούμε επίσης το Πανεπιστήμιο Β. Καπτσούκας του 1579, με τη χάλκινη σκαλιστή πόρτα με αναφορά στη πρώτη τυπογραφία, τους Επισκόπους και τους βασιλείς της Πολωνο-Λιθουανικής Ένωσης, το Προεδρικό μέγαρο, τη μπαρόκ Αγία Αικατερίνη, για να βγούμε τελικά στη πλατεία του παλατιού των βασιλέων, και τον Καθεδρικό με τους υπέροχους πίνακες ζωγραφικής, στη σκιά του κάστρου, απ’ όπου αρχίζει η λεωφόρος βασιλέως Gediminas και τελειώνει στη καμπή του ποταμού Νέρις. Η λεωφόρος στολίζεται με ωραία δημόσια κτίρια, καταστήματα και το μουσείο Γενοκτονίας του Λιθουανικού λαού με πολλά ονόματα γραμμένα στους εξωτερικούς τοίχους. Το απόγευμα ελεύθερο στη πόλη .

7η ημέρα:Βίλνιους - Παλάτι Ρούνταλε – Ρίγα

Πρωινό και αναχώρηση για την Ρίγα με ενδιάμεσο σταθμό το Παλάτι του Ρούνταλε στη Λετονία.Άφιξη στο περίλαμπρο παλάτι και τον υπέροχο κήπο του, που αναμφίβολα είναι ένα από τα ομορφότερα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Βαλτικής.  Το παλάτι κτίστηκε για την Τσαρίνα Άννα από τον Ραστρέλλι, τον αρχιτέκτονα του Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη. Συνεχίζουμε για την Ρίγα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος πάντα με την συνοδεία του αρχηγού μας.

8η ημέρα:Ρίγα – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στην πόλη για τις τελευταίες μας αγορές. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

Σημείωση

08,15,22,29/07,05,12,19,26/08,02/09

Hotels 4****
495€

Σημείωση

Στην τιμή Περιλαμβάνονται

 • Απ’ ευθείας πτήσεις με την Air Baltic για τη Ρίγα με βραδινή αναχώρηση & απογευματινή επιστροφή από & προς Θεσσαλονίκη.
 • Μια αποσκευή 23 kg (100x50x80 cm) & Μια χειραποσκευή 8kg (55x40x23 cm).
 • Διεθνή πτήση από Βίλνιους προς Ταλίν (η μεγαλύτερη διαδρομή, με Air Baltic) για να αποφύγουμε περιττά χιλιόμετρα.
 • Επτά (7) διανυκτερεύσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα σε ξενοδοχεία 4*. όπως αναφέρονται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
 • Ρίγα: Tallink 4*
 • Ταλίν: Tallink 4*
 • Βίλνιους: Radisson Blu Lietuva 4*
 • Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο.
 • Επίσκεψη – ξενάγηση σε Σοβιετικό Πυρηνικό καταφύγιο για την ελίτ των Ρώσων.
 • Θαυμάζουμε το υποδειγματικά αναστηλωμένο κάστρο του Δούκα Βιτάουτας κτισμένο πάνω στα νησιά της λίμνης Γκάλβε.
 • Επίσκεψη στο παλάτι & τους κήπους Ρούνταλε, ένα από τα ομορφότερα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Βαλτικής.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Στη τιμή ΔΕΝ Περιλαμβάνεται

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων: 330€ κατά άτομο.
 • Κρουαζιέρα από Ταλίν στο Ελσίνκι κόστος 90€ – 110€ το άτομο ανάλογα τη μέρα, την ώρα και των αριθμό ατόμων.
 • Θα χρειαστεί κατάλογος στοιχείων αστυνομικής ταυτότητας και απαραίτητη προ κράτηση μόνον μέσω του γραφείου ακτοπλοϊκών εταιριών αυτοπροσώπως ή με αποστολή μηνύματος στη διεύθυνση προ κράτησης εισιτηρίων γκρουπ.
 • Η προσέλευση στο πλοίο πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 15΄ πριν διότι η αναχώρηση γίνεται 5΄πριν το αναγραφόμενο! Τα εισιτήρια παιδιών είναι μειωμένα ανάλογα την ηλικία και εφόσον δεν ξεπερνούν τα 3 ή 12 έτη.
 • Για μεγαλύτερα παιδιά απευθύνεστε στη διεύθυνση προ κράτησης εισιτηρίων.
 • Minimum συμμετοχή 16 ατόμων και απαραίτητη προ κράτηση.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά , διασκεδάσεις.
 • Είσοδοι σε μουσεία , πάρκα .
 • Ότι δεν αναφέρεται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα.
 • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 20€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.