Ορεινή Αχαΐα - Πάτρα - Καλάβρυτα

Οδικώς 4 ή 5 ημέρες

Καλωσορίσατε στην Πάτρα– στην πόλη όπου η διασκέδαση, η ιστορία και ο πολιτισμός δημιουργούν έναν υπέροχο προορισμό για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα!Ανακαλύψτε όλα εκείνα που δεν γνωρίζατε για την πόλη περπατώντας. Ξεκινήστε την περιήγησή σας από την οδό Αγίου Νικολάου, τον πιο φημισμένο δρόμο της Πάτρας, που ξεκινά από την Άνω Πόλη και καταλήγει στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου. Τα 192 σκαλιά της οδού (από το τελευταίο μάλιστα μπορείτε να αγναντέψετε την πόλη από ψηλά) αποτελούν «σύνορο» του σύγχρονου κέντρου με την Παλιά Πόλη, η οποία είναι χτισμένη περιμετρικά του Κάστρου.

Αξιοθέατα

Καλάβρυτα

Ένα πολύ καλά οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο, ο ιστορικός οδοντωτός, αναρίθμητα ιστορικά και θρησκευτικά αξιοθέατα και σπορ βουνού.Πλαγιές γεμάτες έλατα, το απόκρημνο φαράγγι του Βουραϊκού, ο περίφημος οδοντωτός να το διασχίζει «ατρόμητος», το χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού, η μονή της Αγίας Λαύρας και το εντυπωσιακό Μέγα Σπήλαιο. Τα Καλάβρυτα αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τις χειμερινές διακοπές, τη φύση, την ιστορία και τα σπορ βουνού. Oρεινοί ξενώνες, καλό φαγητό, το σπήλαιο των Λιμνών με τις δεκατρείς υπόγειες λίμνες του, το πλατανόδασος στο Πλανητέρο… Τι άλλο να ζητήσετε από έναν ορεινό προορισμό, για να τον βάλετε πρώτο στις προτιμήσεις σας; Α, ναι, την κοντινή απόσταση από την την Πάτρα.

Λίμνη Τσιβλού

Σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων στις πλαγιές του Χελμού, στον δήμο Αιγιαλείας του νομού Αχαΐας, βρίσκεται η λίμνη Τσιβλού.Πρόκειται για έναν σημαντικό υγροβιότοπο, ο οποίος φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας, ενώ παράλληλα η περιοχή αποτελεί δημοφιλή προορισμό αναψυχής.Η λίμνη Τσιβλού δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 1913, όταν μια μεγάλη κατολίσθηση έφραξε την κοίτη του ποταμού Κράθη.Σε ό,τι αφορά το όνομα της λίμνης, προέρχεται από το χωριό Τσιβλός, το οποίος καταποντίστηκε μερικώς έπειτα από την κατολίσθηση.Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, ονομάζεται και Μαυρολίμνη, για το κακό που προξένησε.

Σπήλαιο Λιμνών

Το Σπήλαιο των Λιμνών στα Καστριά βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 800 μ., σχεδόν 18 χλμ. νότια των Καλαβρύτων και 100 χλμ. νοτιοανατολικά της Πάτρας, επί του επαρχιακού δρόμου Καλαβρύτων-Κλειτορίας. Το συνολικό μήκος του φτάνει περίπου τα 2 χλμ. και το απώτερο εσωτερικό του διαμορφώνεται σε κλιμακωτά επίπεδα με εντυπωσιακές διαδοχικές λίμνες από τις οποίες πήρε και την ονομασία του.

Αγία Λαύρα

Η Αγία Λαύρα είναι ιστορική μονή στα Καλάβρυτα μια από τις αρχαιότερες μονές του ελληνικού και κυρίως του πελοποννησιακού χώρου, γνωστή ως τόπος έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, σύμφωνα με διαδεδομένη στην Ελλάδα εξιστόριση. Σύμφωνα με άλλες απόψεις το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί απλώς θρύλο.Βρίσκεται περίπου 4 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Καλαβρύτων επάνω σε λόφο στους πρόποδες του όρους Βελιά και σε υψόμετρο 933 μέτρων.

Αναχωρήσεις κάθε Κυριακή

10, 17, 24 & 31/7 - 7, 14, 21, & 28/8
179€ 4 ημ. - 215€ 5 ημ.

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις (3)  ή τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στην Πάτρα, όπως αναφέρονται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
  • Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά. Μετακινήσεις , περιηγήσεις και ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης .
  • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Τέλη διαμονής:€, 4*: 3€ ανα δωμάτιο ανα διανυκτέρευση.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδική ασφάλεια για τον Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.