1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Κατερίνη – Λάρισα – Βόλο – Λαμία - Επίδαυρο - Ναύπλιο

Συγκέντρωση και αναχώρηση από τα γραφεία μας το πρωί για μία διαδρομή που θα περάσει από Βόλο, Αλαμάνα και ισθμό Κορίνθου. Άφιξη στην κλασική Επίδαυρο, περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στη συνέχεια αναχώρηση για Ναύπλιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα: Ναύπλιο– Ορεινή Αρκαδία ( Βυτίνα – Δημητσάνα-Στεμνίτσα )

Πρωινό και αναχώρηση για τη Βυτίνα.  Χτισμένη σε υψόμετρο 1.033μ. σε μια κοιλάδα στους πρόποδες του Μαινάλου, η Βυτίνα είναι ταυτισμένη με τις ομορφιές του φθινοπώρου και του χειμώνα έχει χαρακτηριστεί ως το «στολίδι του Μαινάλου». Τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια της έχουν μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία που θα θαυμάσουμε περπατώντας στα σοκάκια του χωριού. Συνεχίζουμε για την Δημητσάνα την Κυρά της Αρκαδίας που σε ταξιδεύει στον χρόνο. Θα δούμε την βιβλιοθήκη που λειτουργεί από το 1764 και θα επισκεφθούμε το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα σε τοπική ταβέρνα της περιοχής. Επόμενη στάση στην Στεμνίτσα με τους πιο φημισμένους μεταλλοτεχνίες της Ελλάδος, μια παραδοσιακή συντεχνία που διατηρείται μέχρι και σήμερα. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια, θα δούμε το καμπαναριό –ωρολογοστάσιο στην κεντρική πλατεία που χτίστηκε από τηνιακό μαρμαρά το 1877 και τον Ναό του Αγίου Γεωργίου με τοιχογραφίες του Φώτη Κόντογλου. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, ψώνια και καφέ.  Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Το βράδυ ομαδική προαιρετική διασκέδαση.

3η ημέρα: Ναύπλιο

Eλεύθεροι στην όμορφη πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα Πρόγευμα και  περιήγηση στο πανέμορφο Ναύπλιο, πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, για το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, για την Ακροναυπλία έτερο ενετικό φρούριο, επί της ομώνυμης χέρσο – νησίδας. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια της πόλης με την πλούσια αγορά.

4η ημέρα: Ναύπλιο-Κόρινθος – Κιάτο – Στυμφαλία – Λίμνη Δόξας – Φενεό – Τρίκαλα Κορινθίας - Ξυλόκαστρο

Πρωινό. Ένα υπέροχο οδοιπορικό µας περιμένει   σήμερα. Η γνωριμία µας µε την ορεινή Κορινθία θα µας εντυπωσιάσει. Διερχόμενοι από το Κιάτο θα ξεκινήσουμε την ανάβασή μας στο βουνό Ζήρεια και διασχίζοντας τα γραφικά χωριουδάκια φτιάνουνε στην Στυμφαλία, την αρχόντισσα της περιοχής, όπου θα επισκεφτούμε εφ’ όσον είναι ανοικτό το Μουσείο της Στυμφαλίας. Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας έχει σκοπό να καταδείξει την αλληλεξάρτηση ανθρώπου και φύσης, καθώς και την αρμονική συνύπαρξή τους στη λεκάνη της Στυμφαλίας. Θα γευματίσουμε (εξ ιδίων) µε τις παραδοσιακές τοπικές νοστιμιές στην Καστανιά. Συνεχίζοντας την πανέμορφη καταπράσινη διαδρομή µας φτάνουμε  στη Φενεό και στη λίμνη της ∆όξας όπου το είναι τοπίο καταπληκτικό. Η Κορινθιακή Ελβετία. Το Ποντικονήσι της ∆όξας µε τον Άγιο Φανούριο και λίγο πιο πάνω ο Άγιος Γεώργιος του Φονιά. Εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς. Συνεχίζοντας προς τα Τρίκαλα . Έπειτα παίρνοντας το δρόμο της κατηφόρας θα πιούμε τον καφέ µας στο χωριό Κάλιανοι, πραγματικό στολίδι της φύσης. Η ανθρώπινη παρουσία σε απόλυτη αρμονία µε το φυσικό περιβάλλον. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετική διασκέδαση

5η ημέρα: Ναύπλιο - Μυκήνες - Λαμία – Βόλο – Λάρισα – Κατερίνη – Θεσσαλονίκη

Πρόγευμα και αναχώρηση για τις Μυκήνες όπου θα δούμε το Παλάτι των Ατρειδών, τον Τάφο του Αγαμέμνονα και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για Ισθμό, Θήβα, Βόλο. Άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη

Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα προτόκολλα αντιμετώπισης του COVID-19 την περίοδο της εκδρομής.

Σημείωση

5 ΗΜΕΡΕΣ 23/12,30/12,02/01,05/01

PITSAKIS 3*** ΠΡΩΙΝΟ
175€

5 ΗΜΕΡΕΣ 23/12,30/12,02/01,05/01

PITSAKIS 3*** ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ
215€

5 ΗΜΕΡΕΣ 23/12,30/12,02/01,05/01

REX ΠΡΩΙΝΟ 3***
225€

Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα προτόκολλα αντιμετώπισης του COVID-19 την περίοδο της εκδρομής.

Στην τιμή Περιλαμβάνονται

 • έσσερις (4)  διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
 • Πρωινό ή ημιδιατροφή ανάλογα με την επιλογή σας, στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
 • Τη μεταφορά , εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα .
 • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 • ΦΠΑ

Στη τιμή ΔΕΝ Περιλαμβάνεται

 • Φόρος διαμονής.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19  ( επιστροφή όλου του ποσού της εκδρομής) 15 €