8 ημέρες

Δυνατότητα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη

1η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ :ΑΘΗΝΑ - ΛΕΡΟΣ (OA 16:30-17:30)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας και με πτήση της ‘’OLYMPIC- AEGEAN’’άφιξη στο αεροδρόμιο της Λέρου. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας (CRITHONIS PARADISE) στο Κριθώνι, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ( την πισίνα, την καφετέρια, τους υπέροχους κήπους και την καταπληκτική αύρα της περιοχής). Θα ακολουθήσει δείπνο και αμέσως μετά θα περπατήσουμε στο διπλανό πανέμορφο λιμανάκι της Αγίας Μαρίνας, το πλέον κοσμικό και ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού. Θα εντυπωσιαστείτε από την πληθώρα των επιλογών (καφέ, παραδοσιακά καφενεία, σύγχρονα μπαράκια, ζαχαροπλαστεία) όλα εναρμονισμένα σε ένα ποιοτικό περιβάλλον, με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ : ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΛΕΡΟΥ

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για την ολοκληρωμένη ξενάγηση του πανέμορφου νησιού. Θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα που προβάλλουν το αρχιτεκτονικό, φυσιολατρικό και εκκλησιαστικό χαρακτήρα της Λέρου (Πλάτανος – Παντέλι, Παναγία του Κάστρου) θα επισκεφτούμε το εντυπωσιακό πολεμικό μουσείο με χαρακτηριστικά εκθέματα από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θα συνεχίσουμε για την πρωτεύουσα του νησιού το Λακκί, έναν σπουδαίο αρχιτεκτονικό οικισμό με εντυπωσιακές κατασκευές από την περιοχή της Ιταλοκρατίας. Μετά από ένα περιεκτικό περίπατο και στάση για καφέ θα συνεχίσουμε για τονΑγ. Ιωάννη τον Θεολόγο, την Γούρνα και το Δρυμώνα. Θα φτάσουμε στο φημισμένο Αγ. Ισίδωρο όπου μετά από την απαραίτητη στάση στο εκκλησάκι που είναι χτισμένο μέσα στη θάλασσα θα ολοκληρώσουμε τη διαδρομή μας με μπάνιο (12:30 – 16:30) και γεύμα ( προαιρετικά ) στα Άλιντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Δείπνο- Ελεύθερος χρόνος – Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ : ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ
( Διάρκεια εκδρομής 07:00-20:00)

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας στις 07:00 επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 07:30 για τη μοναδική ΠΑΤΜΟ (άφιξη στις 10:00 – 10:15). Επιβίβαση στο τοπικό λεωφορείο με την επιμέλεια του συνοδού και του τοπικού διπλωματούχου ξεναγού μας θα ξεναγηθούμε στα μοναστήρια και τον παραδοσιακό οικισμό της χώρας. Αναχώρηση στις 13:00 σε παραλία του νησιού για μπάνιο. Στις 16:00 μεταφορά στο λιμάνι για τη διαδρομή της επιστροφής (17:00 – 19:30) Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ: ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΙ

Μετά το πρωινό μας, θα σας μεταφέρουμε στη μαγευτική παραλία του ομορφότερου παραλιακού οικισμού της Λέρου, το Παντέλι. Πανέμορφα χαμηλά σπιτάκια, εναρμονισμένα στην αρχιτεκτονική του νησιού, μαγευτική αμμουδιά και ποιοτικές επιλογές φαγητού και ποτού. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μία υπέροχη καλοκαιρινή επιλογή; Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα, δείπνο. Στη συνέχεια, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Λακκί που προσφέρει εξαιρετικές επιλογές ποιοτικής διασκέδασης σε ένα από τους καλύτερα διατηρημένους οικισμούς της Μεσογείου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο- Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ : ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ στους ΛΕΙΨΟΥΣ
( Διάρκεια εκδρομής 07:00 – 20:00)

Μετά το πρωινό μας στις 07:00 θα ξεκινήσουμε για το μαγευτικό και μοναδικό νησί των Λειψών, γνωστό και ως το νησί της Καλυψούς. Θα αφιερώσουμε την ημέρα μας στις μοναδικές αμμουδιές με τα καταγάλανα νερά και στον παραδοσιακό οικισμό της πρωτεύουσας. Επιστροφή στη Λέρο αργά το απόγευμα. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ: ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟ ΞΗΡΟΚΑΜΠΟ

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στην γραφική παραλία όπου θα χαρείτε την θάλασσα και τις τοπικές ταβέρνες με τα παραδοσιακά εδέσματα. Θα μας εντυπωσιάσει η εγγύτητα της Καλύμνου, καθώς θα κολυμπάμε στο πλησιέστερο σημείο προς αυτήν! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος.

Δείπνο – Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΕ «ΜΑΡΑΘΙ- ΑΣΠΡΟΝΗΣΙΑ- ΤΗΓΑΝΑΚΙ»
(10:30-18:00)

Μετά το πρωινό μας σας προτείνουμε (προαιρετικά) να πραγματοποιήσετε την ημερήσια κρουαζιέρα με ένα από τα δύο πλοιάρια που ξεκινούν στις 10:30 πμ. από το λιμανάκι της Αγίας Μαρίνας. Στη διάρκεια της θα γνωρίσετε τη μαγεία του κρυμμένου παραδείσου του Νοτίου Αιγαίου με τα καταγάλανα νερά, τις μοναδικές βραχονησίδες και τις εκπληκτικές παραλίες.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ : ΛΕΡΟΣ – ΑΘΗΝΑ (ΟΑ 17:50-18:50)

Μετά το πρωινό μας (τα δωμάτια παραδίδονται στις 11:00 πμ) μπορείτε να αξιοποιήσετε τον ελεύθερο χρόνο σας σε έναν από τους οικισμούς του νησιού είτε για ένα επιπλέον απολαυστικό μπάνιο στην γειτονική αμμουδιά του Κριθωνίου. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Αναχωρήσεις 23 & 30/7

CRITHONIS PARADISE HOTEL 4*
895€
***Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη +80€
Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 •  Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Λέρος- Αθήνα με OLYMPIC-AEGEAN
 •  Επτά διανυκτερεύσεις με πρωινό και δείπνο (ημιδιατροφή) στο ξενοδοχείο
  CRITHONIS PARADISE HOTEL 4*
 • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο της Λέρου
 • Βραδινή περιήγηση στην Αγία Μαρίνα
 • Ημερήσια ξενάγηση στη Λέρο και μπάνιο στα Άλιντα
 • Ημερήσια εκδρομή με οργανωμένη ξενάγηση(περιλαμβάνονται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια) στην Πάτμο
 • Ημερήσια εκδρομή (περιλαμβάνονται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια) στους Λειψούς
 • Μεταφορά για μπάνιο στο Παντέλι
 • Μεταφορά για μπάνιο στον Ξηρόκαμπο
 • Συνοδός του γραφείου μας.
 • Τοπικός αντιπρόσωπος.
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια.
 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων και λιμενικοί φόροι.

Στη τιμή ΔΕΝ Περιλαμβάνονται

 • Προαιρετικές εκδρομές
 • Ποτά στα γεύματα.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Δημοτικός Φόρος