1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Μετέωρα - Καλαμπάκα

Συγκέντρωση το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση – ανάβαση για τα Μετέωρα. Είναι το σπάνιο και μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, όπου υψώνονται βράχοι, σχεδόν κάθετοι στη γη και το οποίο αποτελεί καταφύγιο ερηµιτών από το 12ο µ.Χ. αιώνα. Επίσκεψη στα μοναστήρια . Συνεχίσουμε  για Καλαμπάκα  Άφιξη  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Το απόγευμα ελεύθερο στην όμορφη Καλαμπάκα.

2η ημέρα: Καλαμπάκα – Τρίκαλα – Μύλο ξωτικών

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα Τρίκαλα  . Θα επισκεφτούμε το Κουρσούμ Τζαμί, το μοναδικό έργο του μεγάλου Σινάν στον ελλαδικό χώρο, το Ληθαίο ποταμό με την μεταλλική γαλλική γέφυρα, τον πεζόδρομο, την παλιά γειτονιά και το φρούριο με το ρολόι σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος για καφέ στα καφέ δίπλα στο ποτάμι  στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ΄΄ Τον Μύλο των Ξωτικών’’ οπού ο Αγ. Βασίλης με τα ξωτικά του ο καλός Σκρούτζ,  η νεράιδα τω Χριστουγέννων ετοιμάζουν το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων. Επέλεξαν ένα μαγικό τόπο, τον παλιό ‘’ Μύλο Ματσόπουλου και τον μεταμόρφωσαν σε ένα παραμυθένιο Μύλο των ξωτικών . Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο

3η ημέρα: Καλαμπάκα -Καρδίτσα –Λίμνη Πλαστήρα –Χωριά Κόζιακα

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για Καρδίτσα στάση για καφε και συνεχιζουμε για   τη Λίμνη Πλαστήρα. Ένα μικρό θαύμα του ανθρώπου και της φύσης .Το εντυπωσιακό φράγμα στη θέση Κακαβάκια, «γέννησε» τη λίμνη Πλαστήρα, που την πλαισιώνουν με εντυπωσιακό τρόπο οι ελατό σκεπαστές κορυφές των Αγράφων. Θα συναντήσουμε γραφικά χωριουδάκια όπως τον Μεσενικόλα, τη Νεράιδα, ενώ η διαδρομή μας μέχρι το Φράγμα και την Πλαζ του Λαμπερού, με τη φύση να δείχνει μεγαλόπρεπα τη μοναδική της ομορφιά είναι εντυπωσιακή. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Περτούλι και την Ελάτη. Παραδοσιακά χωριά μέσα σε πυκνά δάση   με πετρόχτιστα σπίτια και  πολλά νερά χαρακτηρίζουν το τοπίο. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το μοναδικό τοπίο και νωρίς το μεσημέρι γεύμα εξ ιδίων σε παραδοσιακή ταβέρνα με γίδα βραστή , παιδάκια, λουκάνικα και χωριάτικες πίτες. Στη συνέχεια αξίζει να κάνουμε μια μικρή στάση για να θαυμάσουμε το Μονότοξο Γεφύρι της Πόρτας, λίγο έξω από το χωριό Πύλη το οποίο έχτισε το 1512 ο Άγιος Βησσαρίων και επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας .

4η ημέρα: Καλαμπάκα - Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών - Μέτσοβο - Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό επίσκεψη στο Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών που είναι ένα μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα, σε ένα επιβλητικό κτίριο 1.100 τ.μ. Αναχώρηση για το Μέτσοβο με τα φημισμένα τοπικά προϊόντα , πλούσια ιστορία και γενέτειρα γνωστών ευεργετών .Γεύμα εξ ιδίων σε παραδοσιακή ταβέρνα με παιδάκια, λουκάνικα και χωριάτικες πίτες.  Συνεχίζουμε με ενδιάμεσες στάσεις για τη Θεσσαλονίκη . Άφιξη αργά το απόγευμα

4 ΗΜΕΡΕΣ 23/12,30/12,03/01,06/01

KOSTA FAMISI 4****ΠΡΩΙΝΟ
145€

4 ΗΜΕΡΕΣ 23/12,30/12,03/01,06/01

ΝΤΙΝΑ 3*** ΠΡΩΙΝΟ
215€

Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα προτόκολλα αντιμετώπισης του COVID-19 την περίοδο της εκδρομής.

Στην τιμή Περιλαμβάνονται

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
 • Πρωινό  στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
 • Τη μεταφορά , εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα .
 • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 • ΦΠΑ

Στη τιμή ΔΕΝ Περιλαμβάνεται

 • Φόρος διαμονής.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19  ( επιστροφή όλου του ποσού της εκδρομής) 15 €