1η ημέρα: Αναχώρηση για Τρίπολη, Καλαμάτα

Αναχώρηση νωρίς το πρωί με καλοκαιρινή διάθεση . Μετά τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό , περναμε την πρωτεύουσα της Αρκαδίας , την ιστορική Τρίπολη και φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό, την Καλαμάτα, Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας και την με την βοήθεια του συνοδού μας, κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη Πρωτεύουσα και κεντρικό λιμάνι της Μεσσηνίας – μας αποκαλύπτεται στον μυχό του Μεσσηνιακού κόλπου,οι απέραντοι ασημοχρυσοι ελαιώνες που ακουμπούν στην ακτή και μια ατελείωτη παραλία ζωγραφίζουν με τα ομορφότερα χρώματα τη χαρισματική πολιτεία.

2η ημέρα: Πύλος, Μεθώνη, μπάνιο στην φανταστική Φοινικούντα, Κάστρο Κορώνης, Πεταλίδι

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρουμε με πρώτη στάση στη Πύλο χτισμένη στον όρμο του Ναβαρίνου (ή κόλπος Πύλου), απέναντι από το νησάκι της Σφακτηρίας. Κατά τον όμηρο ήταν έδρα του Βασιλιά Νέστορα του σοφότερου από τους αρχηγούς του Τρωικού πολέμου Εκεί θα έχουμε χρόνο να κάνουμε την βόλτα μας με θέα τον πανέμορφο κόλπο Επόμενος μας σταθμός η Μεθώνη μία πανέμορφη γραφική κωμόπολη στην οποία δεσπόζει το καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό κάστρο με τα ψηλά τείχη και τον περίφημο οκταγωνικό Μπούρτζι χτισμένο στην άκρη της χερσονήσου της Μεθώνης.Μέσα στα τείχη του κάστρου σημεία αναφοράς είναι η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, η ψηλή γρανιτένια στήλη γνωστή και ως στήλη του Μοροζίνι, τα εντοιχισμένα σκαλιστά ενετικά λιοντάρια και τα ερείπια των οθωμανικών λουτρών. Στην συνέχεια της περιήγησης μας θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και φαγητό στην υπέροχη αμμουδερή παραλία της Φοινικούντας, με τα κρυστάλλινα νερά που δίνει μια ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες Μέσα απο μια φανταστική διαδρομή θα κάνουμε μια στάση στο «μπαλκόνι του Μεσσηνιακού κόλπου» την πανέμορφη Κορώνη για να θαυμάσουμε την θέα από το περίφημο κάστρο από τα κομψότερα δείγματα της βενετσιάνικης φρουριακής αρχιτεκτονικής και από τα ελάχιστα κάστρα που στο εσωτερικό τους σώζονται οικίες και ναοί, Χτίστηκε από τους Ενετούς τον 13ο αιώνα και ενισχύθηκε από τους Οθωμανούς τον 16ο αιώνα. Στην φανταστική μας διαδρομή κατά την επιστροφή μας , θα περάσουμε από το Πεταλίδι πάνω στο Μεσσηνιακο Κόλπο και συνδυάζει βουνό και θάλασσα με ένα μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο. Επιστροφή στην Καλαμάτα αργά το απόγευμα.

3η ημέρα: Αρχαία Μεσσήνη «Ούτε η περίφημη Κοιλάδα των Ναών στη Σικελία, ούτε ακόμη και η πολυδιαφημισμένη Αρχαία Ολυμπία στην Ελλάδα, μπορούν να συγκριθούν με την Αρχαία Μεσσήνη» κατά γενική ομολογία.

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρουμε με πρώτη στάση στην Αρχαία Μεσσήνη ,,μία από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις του αρχαίου κόσμου.Τέτοιο είναι το μεγαλείο της, που μόνο με την αρχαία Πομπηία θα μπορούσε, ενδεχομένως, να συγκριθεί Η πρώτη εικόνα προκαλεί δέος. Και τι να πρωτο-θαυμάσεις…Το υπέροχα διατηρημένο αρχαίο θέατρο- ένα από τα μεγαλύτερα του αρχαίου κόσμου, τις καλοδιατηρημένες οχυρώσεις, το Εκκλησιαστήριο με τα χαρακτηριστικά χρωματιστά μωσαϊκά, το επιβλητικό Ασκληπιείο, το Ιερό της Αρτέμιδος με το διάφανο στέγαστρο του, την περίτεχνη Κρήνη της Αρσινόης, το Γυμνάσιο και το τεραστίων διαστάσεων Στάδιο που σ΄ αφήνει άφωνο, την Αγορά που καλύπτει έκταση 35 στρεμμάτων με τις στοές της, το επιβλητικό Πρόπυλο, το Συνέδριο ή Βουλευτήριο, τις στήλες με ψηφίσματα Μεσσήνιων δικαστών, τις ρωμαϊκές επαύλεις με ψηφιδωτά δάπεδα… Χάνεις το λογαριασμό με τη μεγαλοσύνη του αρχαιολογικού χώρου. Η Αρχαία Μεσσήνη ιδρύθηκε το 369 π.Χ. από το Θηβαίο στρατηγό Επαμεινώνδα και τους Αργείους συμμάχους του για να αποκλειστούν από την περιοχή της Μεσσηνίας οι Σπαρτιάτες. Και ανακαλύφθηκε από τις συστηματικές ανασκαφές που ξεκίνησαν από την Αρχαιολογική Εταιρεία το 1895 με τον αρχαιολόγο και μετέπειτα πολιτικό Θεμιστοκλή Σοφούλη. Και από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν σταματήσει.

4η ημέρα: Μαγευτική Καρδαμύλη , μπάνιο στη Στούπα , περιήγηση στην μεσαιωνική Αρεόπολη και το γραφικό λιμανάκι Λιμένι

Καλό πρωινό και αναχώρηση για την Καρδαμύλη . Με πετρόχτιστα σοκάκια που σε προκαλούν να τα ακολουθήσεις κι ας μη ξέρεις που θα σε οδηγήσουν, σπίτια που μοιάζουν με μικρογραφίες πύργων, ανθισμένες αυλές με κόκκινα γεράνια, σημεία με ειδυλλιακή θέα, γραφικά, παλιά ταβερνάκια, ένα λιμανάκι ιδανικό για βόλτες και ατμοσφαιρικά μαγαζάκια, Επόμενος σταθμός η Στούπα με την φημισμένη παραλία που εμπνεύστηκε ο Νίκος Καζαντζάκης τον Αλέξη Ζορμπά , και που εμείς θα απολαύσουμε το μπάνιο και το φαγητό μας Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα η Αρεόπολη . Αποτελώντας ανακηρυγμένο παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό , σε γοητεύει από την πρώτη στιγμή. από τη στιγμή που θα περπατήσεις στα στενά καλντερίμια Τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην πατρίδα της ιστορικής οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων είναι ο σπίτι του Στυλιανού Μαυρομιχάλη, η πυργοκατοικία του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, η κεντρική πλατεία με τον ανδριάντα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου Τελευταιος μας σταθμός για σήμερα το γραφικό Λιμένι , ένα πανέμορφο γραφικό λιμανάκι με σπουδαία ιστορία, ένας από τους ωραιότερους και πιο παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής, ένας τόπος πετροσπαρμένος, ιστορικός με τα πυργόσπιτα που στέκουν σαν έρημα ακόμη αν έχουν ζωή σε αυτά…Το απόγευμα παιρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Καλαμάτα.

5η ημέρα: Επιστροφή στην πόλη μας

Πρωινό και γεμάτοι από εξαιρετικές εντυπώσεις και πανέμορφες εικόνες παιρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας.

Σημείωση

7,14/07

OSTRIA 3*** ΠΡΩΙΝΟ
249€

21,28/07-4,11,18,25/08

OSTRIA 3*** ΠΡΩΙΝΟ
279€

5 ΗΜΕΡΕΣ

Στην τιμή Περιλαμβάνονται

  1. Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο
  2. Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  3. Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  4. Περιηγήσεις του προγράμματος.
  5. Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Στη τιμή ΔΕΝ Περιλαμβάνεται

Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και προαιρετικές εκδηλώσεις.