1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΛΕΡΟΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και με πτήση της
‘’SKY EXPRESS’’άφιξη στο αεροδρόμιο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ για την αμεσότατη ανταπόκριση μας στο πανέμορφο νησί της Καλύμνου. Ο αντιπρόσωπος μας θα σας συνοδεύσει στο λιμάνι όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό τη μικρή ΜΑΛΤΑ της Μεσογείου τη πανέμορφη Λέρο, άφιξη στο νησί ( μετά από διαδρομή 35’) μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια μας και μια πρώτη γνωριμία με την περιοχή ΚΡΙΘΩΝΙ, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΛΕΡΟΥ

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για την ολοκληρωμένη ξενάγηση του
πανέμορφου νησιού. Θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα που προβάλλουν το αρχιτεκτονικό, φυσιολατρικό και εκκλησιαστικό χαρακτήρα της Λέρου ( Πλάτανος – Παντέλι, Παναγία του Κάστρου) θα επισκεφτούμε το εντυπωσιακό πολεμικό μουσείο με χαρακτηριστικά εκθέματα από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θα συνεχίσουμε για την πρωτεύουσα του νησιού το Λακκί, έναν σπουδαίο αρχιτεκτονικό οικισμό με εντυπωσιακές κατασκευές από την περιοχή της Ιταλοκρατίας. Μετά από ένα περιεκτικό περίπατο και στάση για καφέ θα συνεχίσουμε για τον Αγ. Ιωάννη τον Θεολόγο, την Γούρνα και το Δρυμώνα. Θα φτάσουμε στο φημισμένο Αγ. Ισίδωρο όπου μετά από την απαραίτητη στάση στο εκκλησάκι που είναι χτισμένο μέσα στη θάλασσα θα ολοκληρώσουμε τη διαδρομή μας με μπάνιο (11:00 – 16:30) και γεύμα ( προαιρετικά ) στο Μπλεφούτι ή στην Αλίνδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Ελεύθερος χρόνος – Δείπνο – Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ : ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ
( Διάρκεια εκδρομής 10:30 – 19:00)

Εκδρομή με το ξύλινο σκάφος (Αγ.Γεώργιος) με γεύμα στα παραδεισένια νησάκια Τηγανάκια – Μαράθι – Ασπρονήσια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ
( Διάρκεια εκδρομής 07:00-20:00)

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας στις 07:00 επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 07:30 για τη μοναδική ΠΑΤΜΟ (άφιξη στις 10:00 – 10:15).
Επιβίβαση στο τοπικό λεωφορείο με την επιμέλεια του συνοδού μας και ξενάγηση στα μοναστήρια. Αναχώρηση στις 13:00 σε παραλία του νησιού για μπάνιο. Στις 16:00 μεταφορά στο λιμάνι για τη διαδρομή της επιστροφής (17:00 – 19:30). Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ : ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΕΡΑ ( ΠΑΝΤΕΛΙ )

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στην πανέμορφη παραλία (Παντέλι) όπου θα χαρούμε την μαγευτική θάλασσα και τον παραδοσιακό οικισμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις 16:00.Ελευθερος χρόνος. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ στους ΛΕΙΨΟΥΣ
( Διάρκεια εκδρομής 07:00 – 20:00)

Μετά το πρωινό μας στις 07:00 θα ξεκινήσουμε για το μαγευτικό και μοναδικό νησί των Λειψών, γνωστό και ως το νησί της Καλυψούς. Θα αφιερώσουμε την ημέρα μας στις μοναδικές αμμουδιές με τα καταγάλανα νερά και στον παραδοσιακό οικισμό της πρωτεύουσας. Επιστροφή στη Λέρο αργά το απόγευμα. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ : ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό μας η ημέρα μας θα είναι ελεύθερη στη διάθεση σας για να επισκεφθείτε τους κοντινούς οικισμούς με τα καταστήματα με είδη λαϊκής τέχνης ( Αγ. Μαρίνα ) και τα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία με τα περίφημα γλυκίσματα της Λέρου. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΛΕΡΟΣ – ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Κάλυμνο. Περιήγηση στην Πόθια με την επιμέλεια του συνοδού μας και πτήση για Αθήνα όπου μετά την άφιξη μας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος της πρωτεύουσας θα ακολουθήσει η πτήση της επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη.

Διαμονή στο καταπληκτικό CRITHONIS PARADISE HOTEL 4**** με ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ στη Λέρο!!

8 ημέρες , 05/08

CRITHONIS PARADISE HOTEL 4**** (www.crithonisparadisehotel.com)

785€ ημιδ/φή

Διαφορά Μονόκλινου

Μονόκλινο

+245€ ημιδ/φή

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Κάλυμνος (με επιστροφή)
 • Επτά διανυκτερεύσεις με πρωινό και δείπνο (ημιδιατροφή) στο ξενοδοχείο CRITHONIS PARADISE HOTEL 4**** (www.crithonisparadisehotel.com) μπροστά στην πανέμορφη παραλία Κριθώνι.
 • Ακτοπλοικά εισιτήρια Κάλυμνος – Λέρος – Κάλυμνος.
 •  Ξενάγηση στη Λέρο.
 •  Ξενάγηση στην Κάλυμνο.
 •  Ημερήσια εκδρομή στους Λειψούς
 •  Ημερήσια εκδρομή στην Πάτμο
 •  Μια μεταφορά με ιδιωτικό λεωφορείο σε παραλία στη Λέρο.
 •  Μεταφορές από / προς λιμάνι στην Κάλυμνο και στη Λέρο.
 •  Συνοδός του γραφείου μας.
 •  Τοπικός αντιπρόσωπος.
 •  Ταξιδιωτική ασφάλεια και αστική ευθύνη.
 •  Φόροι αεροδρομίων.

Στη τιμή ΔΕΝ Περιλαμβάνονται

 • Προαιρετική εκδρομή (Τηγανάκια – Μαράθι – Ασπρονήσια) 35€
 • Ασφάλεια COVID – 19 (προαιρετική).
 • Ποτά στα γεύματα.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Δημοτικός Φόρος

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ