1η ημέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΛΙΒΑΔΙ - ΧΑΝΙ ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ – ΕΛΑΣΣΟΝΑ - ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ-ΛΑΡΙΣΑ

Αναχώρηση το πρωί από την οικοδομή του Μεντεκίδη, στην Καλαμαριά. Μετά τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στο Λιβάδι, που ανήκει στο Νομό Λάρισας. Έχει ωραία θέα προς τον Όλυμπο και αποτελεί την γενέτειρα του οπλαρχηγού Γεωργάκη Ολύμπιου. Εδώ θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους η οποία κτίσθηκε το 1054. Θα κάνουμε μια βόλτα από την πλατεία, προς το κιόσκι με απίστευτη θέα προς τις κορυφές του Ολύμπου. Στη συνέχεια, φθάνουμε στο Χάνι Χατζηγώγου, όπου βρίσκεται το Μουσείο της Μάχης του Σαρανταπόρου. Η συγκεκριμένη μάχη αποτελεί την πρώτη νικηφόρα επιχείρηση της Ελλάδας στον Α’ Βαλκανικό πόλεμο.  Επίσκεψη στο Μουσείο και αναχώρηση προς την Ελασσόνα, όπου βρίσκεται χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες σειράς λόφων στη νότια πλευρά του Ολύμπου. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Παναγίας Ολυμπιώτισσας και το μουσείο φυσικής ιστορίας Ελασσόνας. Καφές στην πλατεία και αναχώρηση για την Βερδικούσια, τον εξώστη στον  Όλυμπο και το Μπαλκόνι των Αντιχασίων.  Η Βερδικούσια διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δάση οξιάς στα Βαλκάνια. Η απελευθέρωση της περιοχής πραγματοποιήθηκε το 1912. Ενθύμιο αποτελεί το συνοριακό   φυλάκιο Καζάρμα, στην κορυφή Μαμαλή, που αποτελούσε τα σύνορα με την οθωμανική αυτοκρατορία μέχρι τότε. Η Βερδικούσια έχει τις οικογένειες με τους περισσότερους πολύτεκνους στην Ελλάδα. Μάλιστα το ρεκόρ κρατά μια οικογένεια που έχει 16 παιδιά. Φαγητό στις ταβέρνες του χωριού με ντόπια κρέατα και το φημισμένο τυρί νιβατό. Κατευθυνόμαστε προς την πόλη της Λάρισας που είναι η διανυκτέρευσή μας . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για γνωριμία της πόλης και φαγητό στις πολυάριθμες ταβέρνες. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΛΑΡΙΣΑ ( ΠΗΝΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ, ΑΛΚΑΖΑΡ, ΜΝΗΜΕΙΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ -ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ) – ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Πρωινό και αρχίζουμε την περιδιάβαση της πόλης. Θα επισκεφθούμε τον Πηνειό ποταμό. Δίπλα βρίσκεται το πάρκο Αλκαζάρ κατά μήκος του Πηνειού ποταμού. Απέναντι από το Αλκαζάρ θα δούμε και το άγαλμα του Ιπποκράτη. Μετά θα επισκεφθούμε το Διαχρονικό μουσείο που βρίσκεται στο Λόφο Μεζούρλου και αποτελεί το μοναδικό διαχρονικό μουσείο σε όλη τη χώρα, καθώς και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Αχιλλείου. Ελεύθερος χρόνος 2 ωρών για φαγητό, καφέ ή επίσκεψη στην αγορά της Λάρισας (στους πεζόδρομους Βενιζέλου, Μέγα. Αλεξάνδρου, Κούμα, Ασκληπιού, Ερμού, Παπακυριαζή) και στις πλατείες (Κεντρική, Ταχυδρομείου, Μπλάνα). Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας, θα περάσουμε από το κόσμημα της Θεσσαλίας, που δεν είναι άλλο από τα Θεσσαλικά Αμπελάκια, ένα χωριό που κυριολεκτικά σε ταξιδεύει σε παλαιότερες εποχές, τότε που ο πρώτος Συνεταιρισμός της Ευρώπης ιδρύθηκε σε αυτά. Εδώ τα πιο σημαντικά αξιοθέατα είναι το τριώροφο αρχοντικό του Γεωργίου Μαύρου, που χρονολογείται από το 1787 και ξεχωρίζει για τις πολύχρωμες τοιχογραφίες, τα ξυλόγλυπτα ταβάνια και το πορσελάνινο τζάκι. Επίσης, το Ελληνομουσείο-Μανιάρειος Σχολή, το σχολείο που ιδρύθηκε  στο χωριό το 1749, όπου δίδαξαν ο Άνθιμος Γαζής, ο Ευγένιος Βούλγαρης Δούκας και άλλοι διάσημοι Έλληνες δάσκαλοι. Αφού περιδιαβούμε στα σοκάκια του χωριού αναχωρούμε για την πόλη μας, με αμέτρητες αναμνήσεις από το διήμερο αυτό.

Σημείωση

18-19/05/24

METROPOL HOTEL 4****
135€

18-19/05/24

METROPOL HOTEL 4****
Διαφορά Μονόκλινου +30€

Δηλώσεις συμμετοχής εως 12/04 με προκαταβολή 50€/άτομο. (Περιορισμένες θέσεις)!!

Στην τιμή Περιλαμβάνονται

Μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο.

– 1 διανυκτερεύσεις στο Metropol hotel 4****

Πρωινό

Συνοδός του γραφείου μας

– Ασφάλεια αστικής ευθύνης

– ΦΠΑ

Στη τιμή ΔΕΝ Περιλαμβάνεται

– Υπόλοιπα γεύματα , εισόδους σε μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους, ποτά και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνει