1η ημέρα: Αναχώρηση για Κόρινθο, Λουτράκι

Αναχώρηση νωρίς το πρωί με καλοκαιρινή διάθεση . Μετά τις απαραίτητες στάσεις για τον απαραίτητο καφέ , θα συνεχίσουμε νότια και αφού περάσουμε την Κόρινθο, θα καταλήξουμε στον τελικό μας προορισμό , που δεν είναι άλλος από το πανέμορφο όσο και κοσμοπολίτικο Λουτράκι με οργανωμένη πλαζ, σύγχρονα και ρετρό ξενοδοχεία και παρεϊστικα ταβερνάκια κατά μήκος της κλασικής περατζάδας και βέβαια το περίφημο καζίνο.Θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας και θα απολαύσουμε σε κάποια από τα παραθαλάσσια ταβερνάκια τις τοπικές λιχουδιές .Το απόγευμα θα κάνουμε μια όμορφη βόλτα μετά το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα (14ος αιώνας), που θα μας φέρει σ’ έναν πανέμορφο πεζόδρομο με φοίνικες στην περιοχή της παλιάς λουτρόπολης, στη βόρεια έξοδο της πόλης. Όσο απομακρυνόμαστε από την πόλη τόσο πλησιάζουμε προς τους φυσικούς καταρράκτες, την ευχάριστη έκπληξη που μας περιμένει στην πλατεία Ζωοδόχου Πηγής.

2η ημέρα: Καστανιά, Γκούρα, Τρίκαλα Κορινθίας

Θα πάρουμε ένα καλό πρωινό και θα αναχωρήσουμε με πρώτη στάση στην πανέμορφη Καστανιά . Χτισμένη σε υψόμετρο περίπου 1000 μ στο βουνό Ζήρεια , περιβάλλεται από πεύκα και έλλατα που δημιουργούν ένα πανέμορφο ορεινό τοπίο. Επόμενος μας σταθμός το κεφαλοχώρι της Γκούρας, λες και σκαρφάλωσε στις πλαγιές της Ζήριας για ν’ ατενίζει απρόσκοπτα αυτήν τη θέα: από το λεκανοπέδιο του Φενεού ως τις κορυφές του Χελμού. Το καλύτερό μας, πάντως, στο χωριό είναι η πλατεία. Πλακόστρωτη κι απλόχωρη, με την επιβλητική εκκλησία των Ταξιαρχών και πέτρινα αρχοντικά στις «όχθες» της, μοιάζει με σκηνικό ταινίας. Η μαγεία συνεχίζεται με τα Τρίκαλα Κορινθίας , το στολίδι της περιοχής. Στην ουσία πρόκειται για μια συστάδα μικρών χωριών, των Κάτω, Μεσαίων και Άνω Τρικάλων. Η περιήγηση μας ξεκινά μέσα στη ζεστασιά του αυτοκινήτου από τα Κάτω Τρίκαλα και ανεβαίνοντας (και περνώντας μερικές «ήπιες» στροφές) καταλήγουμε στα Μεσαία και φυσικά στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας. Η περιοχή είναι γεμάτη με πέτρινα αρχοντικά, εκκλησίες του 16ου αιώνα, πλατείες με πλατάνια και φυσικά θέα που μαγεύει. Θα κλείσουμε την ημέρα μας με την πανέμορφη Ευρωστίνη Με αυτές τις εξαιρετικές εικόνες και με τοπικές γεύσεις που θα ικανοποιήσουν και τον πιό απαιτητικό παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.

3η ημέρα: Κιάτο, Στυμφαλία, Λίμνη δόξα, Φενεός

Παίρνουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε με εξαιρετική διάθεση. Περνάμε το κοσμοπολίτικο Κιάτο και συνεχίζουμε με την Στυμφαλία «την λίμνη των μύθων» είναι μία από λίγες ορεινές λίμνες της Πελοποννήσου και παρουσιάζει στον επισκέπτη ένα ονειρικό τοπίο, που ξεδιπλώνεται μέσα από το άκουσμα των πουλιών και τις εικόνες από τις απότομες δυνατές πλαγιές της Ζήρειας, υφαίνοντας ανά τους αιώνες τον ιστό του μεγάλου μύθου, της Ηράκλειας δύναμης, που κυριάρχησε στην εύφορη υγρή κοιλάδα Συνεχίζουμε με το οροπέδιο του Φενεό Εδώ πρωταγωνιστεί μια άλλη λίμνη, όχι με μυθολογικά στοιχεία όπως η Στυμφαλία, αλλά με ομορφιά που κόβει την ανάσα από την πρώτη ματιά. Η λίμνη Δόξα, με το γαλαζοπράσινο χρώμα, απλώνει τη χάρη της στα 900 μ. υψόμετρο, περιτριγυρισμένη από πανυψηλα έλατα. ,Μπορούμε να κάνουμε βόλτα με υδροποδήλατα !! να θαυμάσουμε τους αντικατοπτρισμούς των καταπράσινων βουνών και των χρώματα των μικρών αγριολούλουδων, και φυσικά να περπατήσουμε τη στενή λωρίδα γης μέσα στη λίμνη που οδηγεί στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου μοναδικής ομορφιάς Σε κάποιο από γραφικά χωριά της περιοχής θα έχουμε χρόνο για το γεύμα μας και στην συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

4η ημέρα: Παράλια Κορινθίας, οδοντωτός Διακοπτό - Καλάβρυτα, μαγευτική κατάβαση στον Βουραϊκό

Καλό πρωινό και έτοιμοι για αναχώρηση . Θα διασχίσουμε την «Κορινθιακή Ριβίερα» και περνώντας από το Βραχάτι , το Κυάτο και την κοσμοπολίτικη Ακράτα , θα καταλήξουμε στο γραφικό διακοπτό από όπου θα πάρουμε τον περίφημο οδοντωτό σιδηρόδρομο που θα μας οδηγήσει στα πανέμορφα Καλάβρυτα . Πρόκειται για μία μαγευτική διαδρομή ίσως την πιο όμορφη στην Ελλάδα, αλλά και μία απτή απόδειξη τι υπέροχο αποτέλεσμα μπορεί να βγει, όταν ο άνθρωπος σέβεται τη Φύση και συνεργάζεται μαζί της. Ο Οδοντωτός, χωρίς υπερβολές, είναι ένα έργο Τέχνης των ανθρώπων και της φύσης.Ήταν πριν από 120 περίπου χρόνια, όταν ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος σφύριξε για πρώτη φορά, ξεκινώντας το ταξίδι του από την παραλιακή πόλη της Αχαΐας το Διακοπτό για να καταλήξει στα ιστορικά Καλάβρυτα. Μέχρι να σκαρφαλώσει εκεί ψηλά, φτιάχτηκαν γέφυρες και σήραγγες, αλλά και «δόντια» για να είναι πιο εύκολη η ανάβασή του. Στα «δόντια» αυτά, άλλωστε, οφείλει το όνομά του, οδοντωτός.Η μαγευτική διαδρομή διαρκεί μία ώρα και η ταχύτητα του τρένου κυμαίνεται από 30 έως 40 χιλιόμετρα στη γραμμή και από 6 έως 15 στα «δόντια», τα ειδικά γρανάζια δηλαδή, στα οποία γαντζώνεται. Η διαδρομή περνά μέσα στο φαράγγι πλάι στο Βουραϊκό, το ποτάμι που δημιουργεί μικρούς και μεγάλους καταρράκτες. Στη θέση μάλιστα Καταρράκτης τα νερά του ποταμού πέφτουν σχεδόν κάθετα και ορμητικά κάτω από το γεφύρι της γραμμής. Φτάνοντας στα Καλάβτυτα , θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε τον καφέ μας στην όμορφη φύση πρίν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

5η ημέρα: Αρχαία Κόρινθος, επιστροφή στην πόλη μας

Καλό πρωινό πρίν την αναχωρηση μας και πρώτη στάση πριν να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, στην Αρχαία Κόρινθο. Υπήρξε μια από τις σημαντικότερες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας. Τα ερείπια στον αρχαιολογικό χώρο δίνουν μια σαφή εικόνα της μεγάλης οικιστικής της ανάπτυξης, ενώ ο καλοδιατηρημένος δωρικός ναός του Απόλλωνα (550 π.Χ.) αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία για την ακμή της πόλης ήδη από τα αρχαϊκά χρόνια. Θα δούμε επίσης τα ερείπια στοών, λουτρών και άλλων δημόσιων κτιρίων. Σε πολύ καλή κατάσταση επίσης διατηρούνται κάποια τμήματα των αρχαίων λιθόστρωτων δρόμων. Μέσα στον αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται κι ένα μικρό μουσείο, όπου στεγάζονται σημαντικά ευρήματα από τα γεωμετρικά μέχρι και τα ύστερα ρωμαϊκά χρόνια αλλά και από τους προϊστορικούς οικισμούς που προϋπήρξαν της Αρχαίας Κορίνθου. Με εξαιρετικές εικόνες και εντυπώσεις, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας.

Σημείωση

7,14,21,28/07-4,11,18,25/08

ILION ΛΟΥΤΡΑΚΙ 3*** ΠΡΩΙΝΟ
179€

5 ΗΜΕΡΕΣ

Στην τιμή Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα λεωφορεία
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Έμπειρος αρχηγός –  συνοδός του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Στη τιμή ΔΕΝ Περιλαμβάνεται

Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.