Κεφαλονιά

5 ημέρες οδικώς – ακτοπλοϊκώς

1η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –ΑΣΤΑΚΟΣ –ΣΑΜΗ -ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ -ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ (450 χλμ.)

Συγκέντρωση στο γραφείο μας στις 06:00 και αναχώρηση. Δια μέσου, Εγνατίας-Ιόνιας οδού άφιξη στο λιμάνι του Αστακού και επιβίβαση στο φέρρυ μπόουτ για να καταλήξουμε στην Σάμη της Κεφαλονιάς. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό εξ ιδίων και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς το Αργοστόλι όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση και το βράδυ πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ –ΛΗΞΟΥΡΙ –ΠΑΡΑΛΙΑ ΞΙ

Πρωινό και γνωριμία με την πρωτεύουσα του νησιού. Το αρχαιολογικό μουσείο, η Κοργιαλένειος βιβλιοθήκη, η πλατεία της Καμπάνας και οι Καταβόθρες, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο μας περιμένουν. Συνεχίζουμε το πρόγραμμα της μέρας μας παίρνοντας το καραβάκι για το γραφικό Ληξούρι, τη 2η μεγαλύτερη πόλη του νησιού με το άγαλμα του Λασκαράτου να μας υποδέχεται στην μεγάλη πλατεία της πόλης. Πρώτος σταθμός μας η Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου Κορωνάτου, η οποία ονομάζεται και ‘’Δακρυροούσα’’, γιατί στους σεισμούς του1867, ενώ δεν γκρεμίστηκε η εκκλησία, η εικόνα βρέθηκε στο δάπεδο με δάκρυα στα μάτια. Συνεχίζοντας φτάνουμε στην ιστορική μονή των Κηπουραίων, ( εφόσον είναι ανοικτή ), η οποία είναι χτισμένη σ’ ένα από τα επιβλητικότερα τοπία της Κεφαλονιάς, πάνω σε ψηλό βράχο περίπου 90μ. από τη θάλασσα. Θα καταλήξουμε στη διάσημη παραλία Ξι για μπάνιο και γεύμα εξ’ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στην κεντρική πλατεία του Αργοστολιού. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ –ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΟΓΓΑΡΑΤΗΣ –ΛΙΜΝΟΣΠΗΛΑΙΟΜΕΛΙΣΣΑΝΗΣ –ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ –ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΑΤΑ

Η σημερινή μας μέρα θα μας γνωρίσει σχεδόν ολόκληρο το νησί. Κάνοντας μια πανέμορφη διαδρομή μέσα από τον ́Αινο το βουνό με την πλούσια μαύρη Πεύκη φτάνουμε στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου, προστάτη του νησιού, το λείψανο του οποίου φυλάσσεται στο μοναστήρι σε ασημένια λάρνακα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το σπήλαιο Δρογγαράτης, ένα ζωντανό σπήλαιο, καθώς συνεχίζεται η δημιουργία του. Η αίθουσα στολισμένη με σταλακτίτες και σταλαγμίτες έχει θαυμάσια ακουστική και είναι διαμορφωμένη με ειδική εξέδραγια συναυλίες. Τα αξιοθέατα όμως του νησιού συνεχίζονται. Επόμενος σταθμός μας το βαραθρώδες λιμνο σπήλαιο της Μελισσάνης, από τα πιο εντυπωσιακά της Ελλάδας –ζωντανή διαφήμιση της Κεφαλλονιάς. Συνεχίζοντας την ημέρα μας φθάνουμε στην βοτσαλωτή παραλία της Αγίας Παρασκευής, για μπάνιο και γεύμα εξ ́ ιδίων. Περνώντας από το παραθαλάσσιο χωριό της Αγίας Ευφημίας, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Το βράδυ μια βόλτα με το λεωφορείο για να γνωρίσουμε τα πολύ όμορφα χωριά της νοτιοκεντρικής πλευράς του νησιού Μαζαράτα, και Κουρκουμελάτα. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ –ΙΘΑΚΗ

Πρωινό. Προαιρετική εκδρομή για την Ιθάκη. Από Σάμη και παίρνοντας μαζί μαςτο πούλμαν θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Ιθάκης το πανέμορφο γραφικό Βαθύ. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Το απόγευμα θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα συντροφιά με τον καφέ μας στο κάστρο του Αγίου Γεωργίου του 12ου αι., που υπήρξε η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς μέχρι το 1757. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ –ΦΙΣΚΑΡΔΟ –ΛΕΥΚΑΔΑ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(480 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για το βόρειο τμήμα του νησιού. Θα καταλήξουμε στο γνωστό Φισκάρδο, το γραφικό χωριό και λιμάνι όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα και φαγητό και θα αναχωρήσουμε για τη Λευκάδα. Άφιξη στη Λευκάδα και χρόνος ελεύθερος για καφέ. Συνεχίζουμε και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη.

24 & 31/7 - 16 & 21/8

Miramare 2* Αργοστόλι
269€ - Πρωινό

Μονόκλινο +80€ – Παιδί έως 12 ετών 189€

4/9

Miramare 2* Αργοστόλι
249€ - Πρωινό

Μονόκλινο +70€ – Παιδί έως 12 ετών 179€

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Τις διανυκτερεύσεις στο επιλεγμένο ξενοδοχείο.
 • Συνοδό – αρχηγό του γραφείου μας.
 • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Πρωινό
 • Τα εισιτήρια του πλοίου Αστακός – Σάμη και Φίσκαρδο – Λευκάδα.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.
 • Δημοτικοί Φόροι ανάλογα την κατηγορία ξενοδοχείου
 • Προαιρετικές εκδρομές
 • Ταξιδιωτική Ασφάλιση για COVID-19 – Ασφαλιστική κάλυψη για λόγους COVID-19, και κάλυψη ιατρικών εξόδων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αλλά και επιστροφή του 100% των χρημάτων σε περίπτωση νόσησης λόγω του COVID-19, μέχρι και 1ου βαθμού συγγένειας. Κόστος 20 €