1η ημέρα: Κυριακή 31/10 : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ –ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Μετά από την πτήση μας από Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι γίνεται η άφιξή μας στην Καισάρεια, τη μητρόπολη των Καππαδοκών, και ξεκινάμε την όμορφη περιήγησή μας στην Αγιοτόκο και Ηρωοτόκο γη της Καππαδοκίας με επίσκεψή στα τείχη της Καισάρειας και την πρώην ελληνική γειτονιά της, θαυμάζοντας τα αρχοντικά των προγόνων μας και την Αρμένικη εκκλησία. Πρόκειται για μία καινούργια σύγχρονη πόλη που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τις πλατείες , τους χώρους πρασίνου, την γενική ευταξία και τον ιστορικό περίγυρό της. Συνεχίζοντας την πορεία μας φτάνουμε στο χωριό του Αγίου Σάββα και του Αγίου Μελετίου, τη Μουταλάσκη, τις «Βερσαλλίες της Καππαδοκίας», όπου θαυμάζουμε την υπέροχη εκκλησία της Παναγίας, τα υπέροχα ρωμαϊκά αρχοντικά και τα εκπαιδευτήριά τους. Επιστροφή στην Καισάρεια, δείπνο και τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Δευτέρα 01/11 : ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΟΝ –ΣΤΕΦΑΝΑ-ΖΙΝΤΖΙΝΤΕΡΕ –ΤΟΥΛΟΥΣΟΥΝ-ΚΕΡΜΙΡΑ-ΑΓΙΡΝΑΣ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Μετά το υπέροχο πρωινό μας αναχωρούμε το οδοιπορικό μας στη περιφέρεια της Καισάρειας με τους προαιώνιους και μέχρι πρότινος δυσπρόσιτους Ελληνικούς οικισμούς. Θαυμάζοντας τη φύση γύρω μας επισκεπτόμαστε το Ανδρονίκιο (χωριό του Παύλου Καρολίδη), τα Στέφανα, το Ζιντζίντερε, την «κολυμβήθρα» της πνευματικής και εκκλησιαστικής τους αναγέννησης των Ελλήνων της Ανατολής. το Ταυλουσούν (λόγω του πλούτου των κατοίκων της παλαιότερα, την έλεγαν «Μικρή Αίγυπτο», την Κερμίρα (χωριό του Ηλία Καζάν-Καυτατζόγλου, ενός από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του κόσμου) τους Ταξιάρχες, (σύμφωνα με την παράδοση, όταν η Αγία Ελένη πήγαινε στα Ιεροσόλυμα να βρει τον Τίμιο Σταυρό, ξεκουράστηκε σ’ αυτή την πεδιάδα, ενώ κοιμόταν είδε στ’ όνειρό της τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, ο οποίος της φανέρωσε πως η αποστολή της θα ευοδωθεί και θα επιστρέψει με το Τίμιο Σταυρό.) Και το Αγιρνάς (πατρίδα του μεγάλου Ρωμιού αρχιτέκτονα Σινάν) .Δείπνο , επιστροφή στο ξενοδοχείο – διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τρίτη 02/11 : ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΙΝΤΖΕΣΟΥ –ΚΟΡΑΜΑ-ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ –ΤΣΑΒΟΥΣΙΝ –ΑΒΑΝΟΣ- ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το υπέροχο πρωινό μας αναχωρούμε για την πανέμορφη διαδρομή που θα καταλήξει αργά το απόγευμα στο Προκόπι. Επισκεπτόμαστε το Ιντζέσου (χωριό του Οικουμενικού Πατριάρχη Ιωάννη Αναστασιάδη) και κατόπιν πηγαίνουμε να θαμάσουμε τους ιερότερους τόπους για τους αναχωρητές της πίστης, με τις υπέροχες βραχοεκκλησιές και τα εξωγήινα τοπία στα Κόραμα, το Ούτσχισαρ και το Τσαβουσίν. Επόμενη επίσκεψη στο Αβανός, με τα υπέροχα εργαστήρια κεραμικών . Μεταφορά στο ξενοδοχείο- δείπνο – διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τετάρτη 03/11: ΣΙΝΑΣΟΣ –ΤΖΑΛΕΛΑ- ΣΟΓΑΝΛΙ- ΜΑΛΑΚΟΠΗ-ΑΝΑΚΟΥ -ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το υπέροχο πρωινό μας θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας με την επίσκεψη στη πανέμορφη Σινασό, (χωριό του Σεραφείμ Ρίζου) όπου και θα επισκεφτούμε την Εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης , θα περπατήσουμε στα παραδοσιακά σοκάκια της και θα εντυπωσιαστούμε από τα αρχοντικά της. Μετά τη απαραίτητα στάση για τσάι θα συνεχίσουμε για την Τζαλέλα (το Ομορφοχώρι), την πανέμορφη κοιλάδα του Σογανλί (αρχ. Σοανδός), με τις πολλές λαξευτές εκκλησίες μέσα σε κωνικούς μονόλιθους.), τα Ποτάμια (χωριό του Αγίου Γεωργίου και του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχη), τη Δήλα, την Μαλακοπή (όπου και θα επισκεφθούμε την υπόγεια πολιτεία της ) και θα θαυμάσουμε εξωτερικά τον ανακαινιζόμενο Ναό των Αγ. Θεοδώρων . Προσπερνώντας την Ανακού , επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο –δείπνο- διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πέμπτη 04/11 : ΣΙΛΑΤΑ-ΦΛΟΓΗΤΑ-ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΜΑ –ΚΑΡΒΑΛΗ-ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το υπέροχό πρωινό μας ,κατευθυνόμενοι προς το Περίστρεμμα για να θαυμάσουμε την υπέροχη κοιλάδα της Ιχλάρας, κάνουμε μια γρήγορη στάση στα Σίλατα και τα Φλογητά και κατόπιν επισκεπτόμαστε την Καρβάλη και το Σιβρίχισαρ (αρχαία Αριανζό, γενέτειρα του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού). Ανατολικά του χωριού θαυμάζουμε τη βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα (κόκκινη εκκλησία). Στη συνέχεια πηγαίνουμε στο Περίστρεμμα , ένα μοναδικό φαράγγι 7χλμ. εκπληκτικής ομορφιάς όπου και θα περιηγηθούμε βράχο- εκκλησιές του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο- δείπνο-διανυκτέρευση

6η ημέρα: Παρασκευή 05/11: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΓΚΙΟΥΜΟΥΣ –ΦΑΡΑΣΑ –ΜΙΣΤΙ-ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την περιοχή της Νίγδης, όπου επισκεπτόμαστε το λαξευτό μοναστήρι του Εσκί Γκιουμούς του 10ου αιώνα, με τις υπέροχες εικονογραφίες και κατόπιν πηγαίνουμε στα Φάρασα (πατρίδα των Αγίων Αρσενίου και Παϊσίου).Κατά την επιστροφή μας κάνουμε μια γρήγορη στάση στο Μιστί. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Σάββατο 06/11 : ΠΡΟΚΟΠΙ -ΝΕΑΠΟΛΗ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά από περιήγησή μας στην Αραβισό (χωριό του βυζαντινού αυτοκράτορα Μαυρίκιου) και τη Νεάπολη, αποχαιρετούμε την υπέροχη γη της Καππαδοκίας. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, γεμάτοι αλησμόνητες εντυπώσεις.

Σημείωση

14/11-20/11

ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ
845€

14/11-20/11

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ
340€

Στην τιμή Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια με την Turkish Airlines Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη-Καισάρεια

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (145 €)

ΔΥΟ (2) διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο Radisson Kayseri 5*****deluxe ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MUSTAFA CAPPADOKIA RESORT 4****SUP ΠΡΟΚΟΠΙ

Ημιδιατροφή καθημερινά.

Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.

Έλληνες έμπειροι συνοδοί του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής Συμεών Κοιμίσογλου- Στέφανος Χατζημανώλης

– Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Στη τιμή ΔΕΝ Περιλαμβάνεται

– Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετική ενέργεια.

– Ποτά στα Δείπνα.

– Φιλοδωρήματα (tips)

– Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, πάρκων, θεαμάτων.

– Τοπικοί δημοτικοί φόροι οι οποίοι πληρώνονται απευθείας στο ξενοδοχείο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ PDF