1η ημέρα:ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Μετά την πτήση μας από Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη, θα ακολουθήσει η άφιξη μας στην Καισάρεια, τη μητρόπολη των Καππαδοκών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΟΝ - ΚΕΡΜΙΡΑ – ΜΟΥΤΑΛΑΣΚΗ - ΙΝΤΖΕΣΟΥ – ΠΡΟΚΟΠΙ

Ξεκινάμε την όμορφη περιήγησή μας στην Καππαδοκία με επίσκεψη στα πρόσφατα ανακαινισμένα τείχη και το ιστορικό κέντρο της Καισάρειας . Πρόκειται για μία καινούργια σύγχρονη πόλη που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τις πλατείες, τους χώρους πρασίνου, την γενική ευταξία και τον ιστορικό περίγυρό της. Θα ακολουθήσουμε πορεία προς τις γειτονικές περιοχές του Ανδρονικίου και της Κερμίρας, δύο σπουδαίες παλαιές Ελληνικές κοινότητες, σε πραγματικά απόκρυφες θέσεις, με τις εκκλησίες της Αγ. Τριάδος και της Παναγίας αντίστοιχα. Συνεχίζοντας την πορεία μας φτάνουμε στην κοινότητα του Αγίου Σάββα και του Αγίου Μελετίου, τη Μουταλάσκη, τις «Βερσαλλίες της Καππαδοκίας», όπου θαυμάζουμε την υπέροχη εκκλησία της Παναγίας, τα φανταστικά ρωμέϊκα αρχοντικά και τα εκπαιδευτήριά τους. Μετά από μια σύντομη στάση για το απαραίτητο ζεστό τσάι συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Ιντζέσου( Incesu ). Όλες οι παραπάνω κοινότητες αποτελούν ένα απίστευτο αρχιτεκτονικό σκηνικό με αμιγώς μη τουριστικές περιοχές που έχουν συγκλονιστικό ιστορικό υπόβαθρο και εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Η διαδρομή μας θα
ολοκληρωθεί στο Προκόπι όπου αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας ( Mustafa 4* ) Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΡΟΚΟΠΙ - ΝΕΑΠΟΛΗ - ΚΟΡΑΜΑ - ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ -ΤΣΑΒΟΥΣΙΝ – ΑΒΑΝΟΣ - ΑΡΑΒΙΣΣΟΣ –ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το υπέροχο πρωινό μας, στην πορεία μας θα συναντήσουμε την Νεάπολη όπου και θα επισκεφθούμε τον λόφο του Βυζαντινού κάστρου και τον μοναδικό ανασκαφικό χώρο( ΚΑΥΑSEHIR ).
Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πανέμορφη διαδρομή που θα μας οδηγήσει στους ιερότερους τόπους για τους αναχωρητές της χριστιανικής πίστης, με τις υπέροχες εκκλησιές και τα εξωγήινα τοπία, στο Κόραμα, το Ούτσχισαρ και το Τσαβουσίν. Επόμενη επίσκεψη στο Αβανός, με τα υπέροχα εργαστήρια κεραμικών. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην ιστορική Αραβισσό, όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο – διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΣΙΝΑΣΟΣ - ΤΖΑΛΕΛΑ - ΣΟΓΑΝΛΙ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ - ΑΝΑΚΟΥ – ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το υπέροχο πρωινό μας, ξεκινάμε τη διαδρομή μας με την επίσκεψη στη πανέμορφη Σινασό, που
χαρακτηρίστηκε ως «Όασις εν τη ερήμω, νήσος εν τω πελάγει, αστήρ εν τω σκότει και Αθήναι εν τη Μικρά Ασία», όπου και θα επισκεφτούμε την Εκκλησία των Κωνσταντίνου & Ελένης, θα περπατήσουμε στα παραδοσιακά σοκάκια της και θα εντυπωσιαστούμε από τα αρχοντικά της. Μετά την απαραίτητα στάση για τσάι, θα συνεχίσουμε στην Τζαλέλα (Ομορφοχώρι), την πανέμορφη κοιλάδα του Σογανλί (αρχ. Σοανδός) με τις πολλές και πανέμορφες λαξευτές εκκλησίες μέσα σε κωνικούς μονόλιθους, τα Ποτάμια (Χωριό του αγίου Γεωργίου και του οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχη.), τη Δήλα και τη Μαλακοπή, όπου και θα επισκεφθούμε την υπόγεια πολιτεία της και θα θαυμάσουμε εξωτερικά τον ανακαινιζόμενο ναό των Αγίων Θεοδώρων. Προσπερνώντας την Ανακού, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΜΙΣΤΙ - ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΜΑ – ΚΑΡΒΑΛΗ –ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το υπέροχό πρωινό μας, κατευθυνόμαστε προς το Περίστρεμμα, για να θαυμάσουμε την υπέροχη κοιλάδα της Ιχλάρας. Στην πορεία μας θα επισκεφτούμε το Μιστί με τον μοναδικό δισυπόστατο και μεγαλύτερο Ναό της Καππαδοκίας των Αγ. Βλασίου και Βασιλείου. και κατόπιν επισκεπτόμαστε την Καρβάλη και το Σιβρίχισαρ (αρχαία Αριανζό, γενέτειρα του αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού). Ανατολικά της Αριανζού θαυμάζουμε τη βυζαντινή εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα/ Άγ. Σπυρίδωνος (Κόκκινη Εκκλησία). Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Περίστρεμμα, ένα μοναδικό φαράγγι εκπληκτικής ομορφιάς
μήκους 7 χλμ.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΠΡΟΚΟΠΙ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για την Καισάρεια, αποχαιρετούμε την υπέροχη γη της Καππαδοκίας. Επιστροφή στην Αθήνα, γεμάτοι αλησμόνητες εντυπώσεις.

*Για επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με εσωτερική πτήση από και προς Αθήνα, ισχύουν ειδικές προσφορές!

17/08

Radisson Kayseri 5*****deluxe/MUSTAFA CAPPADOKIA RESORT 4****SUP
Τιμή με φόρους 840€

Σημείωση

Στην τιμή Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια με την Pegasus Airlines Αθήνα – Κωνσταντινούπολη – Καισάρεια
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (145 €)
ΜΙΑ (1) διανυκτερεύση στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο
Radisson Kayseri 5*****deluxe https://www.radissonhotels.com
ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MUSTAFA CAPPADOKIA RESORT 4****SUP
https://www.mustafacappadociaresort.com/en (ΠΡΟΚΟΠΙ)
Ημιδιατροφή καθημερινά. ( Το δείπνο της πρώτης βραδιάς αντικαθίσταται με γεύμα την επόμενη ημέρα )
Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
Τοπικός ελληνόφωνος έμπειρος ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής (στην Τουρκία).
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & επιπλέον ασφάλιση COVID – 19 .

Στη τιμή ΔΕΝ Περιλαμβάνεται

Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετική ενέργεια.
Ποτά στα Δείπνα.
Φιλοδωρήματα (tips)
Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, πάρκων, θεαμάτων.