(ΓΕΦΥΡΙ ΠΟΡΤΙΤΣΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΓΕΦΥΡΙ ΠΛΑΚΙΔΑΣ-ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ-ΓΕΦΥΡΙ ΠΛΑΚΑΣ-ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΑΣ-ΠΡΑΜΑΝΤΑ-ΜΟΝΗ ΚΥΠΙΝΑΣ-ΚΟΝΙΤΣΑ(ΣΠΙΤΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ)-ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ)

1η ΗΜΕΡΑ 27/10: Θεσσαλονίκη-Κοζάνη-Γεφύρι Πορτίτσας-Ιωάννινα

Αναχώρηση από Καλαμαριά με τελικό προορισμό στα Ιωάννινα. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το μοναδικό στο είδος του Μουσείο Λαογραφίας και Φυσικής Ιστορίας στην Κοζάνη. Συνέχεια έχει το Γεφύρι Πορτίτσας που είναι χτισμένο πάνω από τον ποταμό Βενέτικο, στην περιοχή των Γρεβενών. Βρίσκεται στη βάση ενός φαραγγιού που σχηματίζουν οι βράχοι του γραφικού χωριού Σπήλαιο και της Λυκότρυπας, το οποίο συνέδεε την καθημερινότητα των κατοίκων των δύο χωριών. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό στα Γρεβενά. Τελικός προορισμός μας τα Ιωάννινα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας Essence Living Exclusive 4****. Ξεκούραση. Δείπνο και προαιρετική βραδινή βόλτα στην πόλη των Ιωαννίνων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ 28/10: Σπήλαιο Περάματος-Μονοδένδρι-Γεφύρι Πλακίδας

Πρωινό και επίσκεψη στο Σπήλαιο Περάματος. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα των Βαλκανίων. Απαριθμεί 19 είδη σταλακτιτών και σταλαγμιτών, τη στιγμή που σε άλλα σπήλαια συναντώνται 6 -10 το πολύ είδη. Αναχώρηση για το Κεντρικό Ζαγόρι και κυρίως στο δημοφιλέστερο χωριό της που δεν είναι άλλο από το Μονοδένδρι. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό στην κεντρική πλατεία του χωριού και επίσκεψη στην πιο ιστορική Μονή της ευρύτερης περιοχής του Ζαγορίου, την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι τόσο η κατασκευή της, αφού είναι φτιαγμένη ολοκληρωτικά από πέτρα στο ύφος ολόκληρου του Ζαγορίου, αλλά και η υπέροχη θέα προς την χαράδρα του Βίκου, μιας και είναι φτιαγμένη κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού. Φαγητό στις ταβέρνες του χωριού. Στην επιστροφή μας θα θαυμάσουμε το Γεφύρι Πλακίδας ή Καλογερικό. Πρόκειται για ένα τρίτοξο πέτρινο γεφύρι, με μήκος περίπου 55 μέτρων και πλάτος καταστρώματος μεγαλύτερο των 3 μέτρων. Είναι ένα από τα γνωστότερα πέτρινα γεφύρια του Ζαγορίου, ένα θαυμάσιο δείγμα της υψηλής λαϊκής τεχνικής και αισθητικής της τότε εποχής. Ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ 29/10: Γεφύρι Πλάκας-Μονή Κηπίνας-Πράμαντα-Σπήλαιο Ανεμότρυπας

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα μοναδικά Τζουμέρκα. Πρώτη μας στάση είναι το Γεφύρι της Πλάκας. Θεωρείται το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων και το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Κατέρρευσε τρείς φορές, το 1860, το 1863 και το 2015, την τελευταία φορά έπειτα από βροχόπτωση. Μετά την κατάρρευση του 2015 η ανακατασκευή του δρομολογήθηκε αμέσως μετά και το έργο ολοκληρώθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2019 φέρνοντάς το στην αρχική του μορφή. Συνεχίζουμε για την επιβλητική και μοναδική Μονή Κηπίνας. Σκαρφαλωμένη στο βουνό, χτισμένη στο κοίλωμα ενός κατακόρυφου και απότομου βράχου, ο οποίος έχει λαξευτεί με τέχνη ώστε να σχηματίζει ένα τέλειο θόλο, προκαλεί δέος και θαυμασμό. Το μοναστήρι χτίστηκε περί το 1212μ.χ και είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Σειρά έχουν τα Πράμαντα, βρίσκονται σε υψόμετρο 840μ., κάτω από την επιβλητική κορυφή της Στρογγούλας, πίσω από την οποία απλώνεται η οροσειρά των Τζουμέρκων. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και επίσκεψη στην κεντρική πλατεία του χωριού, με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο και την φημισμένη βρύση του Αράπη κάτω από τη μεγαλόπρεπη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Στην επιστροφή μας θα δούμε το Σπήλαιο Ανεμότρυπας. Μοναδικά σμιλευμένοι χρωματιστοί σταλαγμίτες και τρεις λιμνούλες σε αποχρώσεις του γκρι, του ορείχαλκου και του άσπρου, που έχουν σχηματιστεί με την πάροδο των χρόνων, συνθέτουν ένα ονειρικό περιβάλλον φανταστικών προσώπων και αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ 30/10: Κόνιτσα-Γυμνάσιο Τσοτυλίου-Νεράιδα-Θεσσαλονίκη

Πρωινό και αναχώρηση για Κόνιτσα. Έπειτα ακολουθεί επίσκεψη στη Μονή Μολυβδοσκέπαστης. Βρίσκεται  στους πρόποδες του όρους Νεμέρτικα. Το όνομά της προέρχεται από την μολύβδινες πλάκες που σκέπαζαν το καθολικό της παλαιότερα. Σειρά έχει η επίσκεψη της οικίας του Αγίου Παϊσίου που θα δούμε το μέρος που μεγάλωσε καθώς και προσωπικά του αντικείμενα. Στην επιστροφή μας θα περάσουμε από Τσοτύλι για να δούμε το ιστορικό Γυμνάσιο-Οικοτροφείο που λειτούργησε ήδη από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Στάση στη Νεράιδα Κοζάνης για φαγητό. Θα απολαύσουμε τη φύση και τη μοναδική θέα της λίμνης και της διάσημης Γέφυρας Σερβίων. Άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη μετά από ένα γεμάτο όμορφες αναμνήσεις τετραήμερο.

Essence Living Exclusive 4****

Ημιδιατροφή
Τιμή κατ΄άτομο σε δίκλινο 340€

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

+125€

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο και έμπειρο οδηγό
  • Διαμονή στο Essence Living Exclusive 4**** με πρωινό
  • Ημιδιατροφή
  • Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρο συνοδό /αρχηγό του γραφείου
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
  • Φόρος διαμονής ξενοδοχείων
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Τα εισιτήρια εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους