1η ημέρα: Θεσσαλονίκη-Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα…26/06

Αναχώρηση από την οικοδομή του Μεντεκίδη με τελικό προορισμό μας την Κέρκυρα. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και επιβίβαση στο πλοίο. Άφιξη στην πόλη της Κέρκυρας.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας DIVANI CORFU HOTEL 4**** στο Κανόνι . Ξεκούραση και ακολουθεί απογευματινή περιήγηση στην υπέροχη παλαιά πόλη της Κέρκυρας. Η περιήγησή μας θα γίνει με επίσημη πιστοποιημένη ξεναγό. Η παλιά πόλη της Κέρκυρας και τα δυο φρούρια (παλαιό και νέο) ανήκουν πλέον στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το «Ξωπόλι», όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι την παλιά πόλη,με τα περιμετρικά τείχη, έχει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική δόμηση, με ψηλά πολυώροφα σπίτια, στενά δρομάκια (καντούνια) με απλωμένες μπουγάδες και μικρές πλατείες. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μαθράκι – Οθωνοί…..27/06

Πρωινό. Αναχώρηση για Μαθράκι και Οθωνούς. Η μετάβαση μας θα γίνει από Άγιο Στέφανο, στο Βόρειο μέρος της Κέρκυρας. Αποτελούν το πιο ακραίο Ελληνικό έδαφος Δυτικά. Είναι δύο μικροί παράδεισοι, όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει και η ζωή κυλάει με αργούς ρυθμούς. Εδώ η φύση είναι πολύ άγρια και οι μικρές παραλίες προσφέρουν λεπτή άμμο, χαλάρωση και ηρεμία ακόμα και στην αιχμή της περιόδου. Θα γίνει μία στάση για να θαυμάσουμε από το καΐκι μας το Μαθράκι και ο τελικός μας προορισμός θα είναι οι Οθωνοί. Είναι το μέρος που το βλέμμα ανταμώνει με την Ιταλία, στο μεταίχμιο δύο θαλασσών, του Ιονίου και της Αδριατικής. Σύμφωνα λοιπόν με τη μυθολογία, οι Οθωνοί ήταν το νησί της Καλυψώς, της νύμφης που ερωτεύτηκε ο Οδυσσέας και εξ αιτίας της έμεινε στο νησί επί επτά ολόκληρα χρόνια. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και φαγητό στις τοπικές παραθαλάσσιες ταβέρνες. Επιστροφή για Κέρκυρα 16:00μ.μ. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και ελεύθερος χρόνος για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το Ποντικονήσι ή να το απολαύσουν πίνοντας καφέ από ψηλά λίγα μέτρα από το ξενοδοχειακό μας συγκρότημα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:Ερείκουσα….28/06

Πρωινό και αναχώρηση για το Ερείκουσα. Πρόκειται για ένα παρθένο νησί του Ιονίου, περιτριγυρισμένη από πεντακάθαρα γαλάζια νερά, ατελείωτες χρυσαφένιες και απότομες βραχώδης παραλίες. Ο μικρός οικισμός της σας επιτρέπει να ανακαλύψετε την ιστορία του νησιού και να γνωρίσετε τους φιλικούς ντόπιους που θα χαρούν πολύ να σας καλωσορίσουν και να σας βοηθήσουν με το μικρό περιπετειώδης ταξίδι σας. Τα μονοπάτια του νησιού περικλείονται από ελιές και κυπαρίσσια, επιτρέποντας να εξερευνήσετε τη φύση του παρέα με τη γλυκιά μυρωδιά των ρεικιών. Γεμάτη πράσινο και ιδιαίτερα ελιές και κυπαρίσσια, η Ερείκουσα αποτελεί ιδανικό μέρος για γαλήνιες διακοπές χάρη στις ήρεμες αμμουδιές της, μακριά από την φασαρία και την πολυκοσμία της γειτονικής Κέρκυρας. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και φαγητό στις τοπικές ταβέρνες. Επιστροφή στην Κέρκυρα. Ξεκούραση. Μετάβαση εάν υπάρχει η επιθυμία για Κέρκυρα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βόρεια Κέρκυρα ( Αχαράβη-Κασσιόπη-Καλάμι-Νησάκι- Μπαρμπάτι -Μαυρομάτης παραγωγή Κουμκουάτ.....29/06

Πρωινό και ξεκινάμε για την ολοήμερη περιήγησή μας στη Βόρεια πλευρά της Κέρκυρας. Μαζί μας θα έχουμε την έμπειρη ξεναγό μας. Ξεκινάμε με επίσκεψη στο εργοστάσιο «Μαυρομάτης Κουμκουάτ» που ιδρύθηκε το 1965 και είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, που ειδικεύεται στην επεξεργασία και εμφιάλωση του κουμκουάτ σε λικέρ και γλυκά αντίστοιχα. Η γραμμή παραγωγής φθάνει το ένα εκατομμύριο μπουκάλια και πενήντα τόνους κουμκουάτ σε μαρμελάδες και γλυκά. Άλλη μια δραστηριότητα του εργοστασίου είναι η παραγωγή Ούζου, Μπράντυ και είκοσι ακόμα διαφορετικών λικέρ με γεύση φρούτων. Θα έχουμε τη δυνατότητα να περιηγηθούμε στον εκθεσιακό χώρο ξεκινώντας από τον προθάλαμο, όπου θα γνωρίσουμε τον παλαιό εξοπλισμό του αποστακτηρίου. Στη συνέχεια, θα περάσουμε στον δεύτερο χώρο της έκθεσης όπου μέσω video projector θα παρακολουθήσουμε τη διαδικασία παραγωγής του κουμκουάτ. Μόλις τελειώσει η περιήγηση στους δύο πρώτους θαλάμους, έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε δωρεάν τα προϊόντα. Συνέχεια έχει η Αχαράβη, Ένας παραθαλάσσιος οικισμός που απέχει 37 περίπου χιλιόμετρα από την Πόλη της Κέρκυρας και αποτελεί ένα σύγχρονο και ήσυχο τουριστικό θέρετρο που προσελκύει κατά κύριο λόγο οικογένειες Γερμανών και Άγγλων. Η Αχαράβη Κέρκυρας θεωρείται ο μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός στο νησί μετά την πόλη της Κέρκυρας. Επόμενος σταθμός αποτελεί η Κασσιόπη που βρίσκεται στη βορειοανατολική άκρη της Κέρκυρας, κοντά στο στενό κανάλι που χωρίζει Αλβανία και Ελλάδα, απέναντι από το Αλβανικό λιμάνι των Αγίων Σαράντα. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία του νησιού, όπως φαίνεται από τα εντυπωσιακά ερείπια του κάστρου με θέα το λιμάνι Λέγεται ότι ο Νέρωνας παρακολούθησε ένα θεατρικό έργο στο εδώ θέατρο, και ότι ο Αντώνιος και η Κλεοπάτρα έμειναν εδώ πριν από τη ναυμαχία του Ακτίου, όπου υπέστησαν καταστροφική ήττα. Θα περάσουμε από  Καλάμι , σε έναν πανέμορφο, καταπράσινο κόλπο στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό. Την περιοχή επιλέγουν ζωγράφοι για να αποτυπώσουν το τοπίο της περιοχής. Το Καλάμι υπήρξε για μερικά χρόνια τόπος κατοικίας του γνωστού συγγραφέα Λόρενς Ντάρελ. Επίσης στο Καλάμι βρίσκεται το αρχοντικό της βασιλικής οικογένειας Ρότσιλντ. Έπειτα περνάμε από την παραλία Νησάκι που βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας.. Περνάμε από Μπαρμπάτι. Η θέα στα δεξιά προς την πόλη της Κέρκυρας και ιδιαίτερα στο Βενετσιάνικο φρούριο και το λιμάνι και μπροστά προς την Αλβανία και την Ελλάδα είναι μοναδική.. Θα πραγματοποιηθεί στάση για φαγητό και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο σε κάποιο από τα μέρη που θα επισκεφθούμε (Αχαράβη ή Κασσιόπη). Επιστροφή στην Κέρκυρα. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μπενίτσες – Ελαιοτριβείο “The Governor’s” – Ηγουμενίτσα - Θεσσαλονίκη

Πρωινό και αναχώρηση για τη Νότια πλευρά του νησιού με τη συνοδεία πάντα της ξεναγού μας. Επίσκεψη στο μοναδικό διαφορετικό και ιδιαίτερο ελαιοτριβείο της Ελλάδας, στο Governor’s. Το ελαιόλαδο από την Κέρκυρα με πιστοποιητικό υγείας που κατακτά την παγκόσμια αγορά Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο, πρώιμης συγκομιδής, ψυχρής και ήπιας έκθλιψης από παραδοσιακό ελαιοτριβείο. Πλούσια γεύση και φρέσκο άρωμα, με απαλή υφή και ασυνήθιστα υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες. Επίσης το γεγονός ότι ο καρπός προέρχεται από ελιές 500-1000 ετών είναι ένα στοιχείο που προκαλεί συγκίνηση και θαυμασμό. Σημαντικότερο όλων, τα ευεργετικά αποτελέσματα της νέας κλινικής μελέτης “Η επίδραση της διατροφικής παρέμβασης με ελαιόλαδο υψηλής περιεκτικότητας σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη σε ασθενείς με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία (ΧΛΛ) πρώιμου σταδίου. Επιβραβεύεται ήδη το καταναλωτικό κοινό σε ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία αλλά και οι επισκέπτες του λονδρέζικου Harrods, που πληρώνουν πολλά χρήματα για να το αποκτήσουν Το λάδι από το νησί των Φαιάκων έχει εγχάρακτη τη μορφή του Ιωάννη Καποδίστρια σαν ένα είδος σφραγίδας. Θα έχουμε τη δυνατότητα  γευσιγνωσίας λαδιού καθώς και το πως χρησιμοποιούμε το λάδι. Επίσκεψη στις  Μπενίτσες που παρουσιάζονται αμέσως σαν ένα μικρό χωριό, αλλά ταυτόχρονα και εξοπλισμένο για να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη του επισκέπτη. Το χωριό κυρίως αναπτύσσεται κατά μήκος του δρόμου και προσφέρει άνεση και ηρεμία. Aνάμεσα στις τουριστικές τοποθεσίες του νησιού της Κέρκυρας αυτή είναι μια που διατηρεί την φυσιογνωμία ενός παραδοσιακού Ελληνικού χωριού. Χρόνος ελεύθερος για καφέ, μπάνιο και φαγητό. Αναχώρηση για το λιμάνι της Κέρκυρας. Επιβίβαση στο πλοίο. Άφιξη Ηγουμενίτσα και αρχίζουμε το δρόμο της επιστροφής προς Θεσσαλονίκη αργά το βράδυ

26-30/06/22

DIVANI CORFU PALACE 4****
425€

26-30/06/22

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ
+200€

Στην τιμή Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο και έμπειρο οδηγό
 • Διαμονή στο DIVANI CORFU HOTEL 4**** στο Κανόνι με πρωινό
 • Εισιτήρια μετάβασης Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα
 • Ημερήσια εκδρομή Μαθράκι – Οθωνοί
 • Ημερήσια εκδρομή Ερείκουσα
 • Ξενάγηση 26/06 Παλαιά Πόλη Κέρκυρας (απογευματινή βόλτα)
 • Πιστοποιημένος ξεναγός στην ολοήμερη εκδρομή 29/06 στη Βόρεια πλευρά του νησιού
 • Ξενάγηση 30/06 στη Νότια πλευρά του νησιού
 • Είσοδος στο GOVERNORS -γευσιγνωσία με συνοδευτικά finger foods
 • Φόρος διαμονής ξενοδοχείων
 • ΦΠΑ

Στη τιμή ΔΕΝ Περιλαμβάνεται

 • Τα εισιτήρια εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Τραπεζικοί λογαριασμοί (Δικ. ΜΠΟΥΣΔΟΥΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)

 • EUROBANK 0026.0388.29.0200155117
 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ 6069-143695-001
 • ALPHA BANK GR4601407310731002002002140
 • ΕΘΝΙΚΗ 74400378852

 Παρακαλώ να αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας