1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Μουσείο Παπαγιάννη – Πέρδικα - Καραβοστάσι

Αναχώρηση το πρωί από την οικοδομή Μεντεκίδη με τελικό προορισμό την Πέρδικα Θεσπρωτίας. Επίσκεψη στο μοναδικό Μουσείο Παπαγιάννη στο Ελληνικό. Οι εσωτερικοί του χώροι στεγάζουν έργα που έχουν ως θέμα τους κυρίως την Ήπειρο: προτομές ευεργετών και σημαντικών ανθρώπων της περιοχής, εκθέματα με θέμα το ψωμί, τη μάθηση, τον ευεργετισμό, την ξενιτιά και άλλα που, όπως αναφέρει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, είναι «αφιερωμένα στους ταπεινούς της ζωής, τους αγρότες- κτηνοτρόφους, τους μαστόρους και την Ηπειρώτισσα μάνα». Άφιξη στα Σύβοτα και ελεύθερος χρόνος για φαγητό στις τοπικές ταβέρνες. Τελικός προορισμός μας η παραλία Πέρδικα συγκεκριμένα στο Καραβοστάσι, στο 3*** κατάλυμά μας Perdika Resort 3***. Ελεύθεροι για μπάνιο στη θάλασσα (300μ) ή στην πισίνα του ξενοδοχείου. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ημερήσια κρουαζιέρα σε Αντίπαξους – Μπλε Σπηλιές - Παξούς

Πρωινό και αναχώρηση για Πάργα. Επιβίβαση στο σκάφος Captain Hook στις 10.00 π.μ και αναχωρούμε για Αντίπαξους. Στάση για μπάνιο σε έναν εκπληκτικό κόλπο μαζί με τα πολυτελή σκάφη του διεθνούς τζετ που βρίσκονται στα απέραντα γαλαζοπράσινα νερά που είναι μοναδικά στη Μεσόγειο. Στη συνέχεια  περνώντας την Καμάρα και τον Ορθόλιθο, ανακαλύπτουμε τη δυτική πλευρά του νησιού, που είναι εντελώς απρόσιτη από ξηρά. Μόνο από τη θάλασσα μπορούμε να δούμε τα απίστευτα σχήματα και τα χρώματα των κατακόρυφων βράχων, των μυστηριωδών σπηλαίων και των αιχμηρών βράχων με προεξοχές, ενώ η θάλασσα συνεχίζει να επιδεικνύει τη μοναδική γαλαζοπράσινη πνευματική της διαύγεια. Εδώ, για 45 περίπου λεπτά, έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε ξανά στις « Γαλάζιες Σπηλιές ». Στη συνέχεια επιστρέφουμε ανατολικά, φτάνοντας το μεσημέρι στο κεντρικό λιμάνι του νησιού. Εκεί έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε την πρωτεύουσα, ΓΑ’Ι’Ο  για πάνω από δύο ώρες. Σε αυτόν τον κοσμοπολίτικο λιλιπούτειο παράδεισο με έντονα τα χαρακτηριστικά Επτανησιακής αρχιτεκτονικής, θα βρούμε στα καντούνια του, μικρά μαγαζάκια για τα ψώνια μας και τα σουβενίρ, παραδοσιακές ταβέρνες για να απολαύσουμε ντόπιες σπεσιαλιτέ, ή απλά να χαλαρώσουμε σε κάποιο καφέ με θέα το νησάκι του Αγίου Νικολάου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης – Ιωάννινα - Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Η Αρχαία Δωδώνη αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας ενώ το μαντείο αποτέλεσε σύμφωνα με τον Αριστοτέλη την κοιτίδα του Ελληνικού πολιτισμού. Αποτέλεσε σημαντικότατο χώρο λατρείας του Δία ενώ πολλά χρόνια πριν και συγκεκριμένα στην εποχή του Χαλκού τη θέση του αρχηγού των θεών είχε η Θεά Γη ή κάποια άλλη γυναικεία θεότητα που σχετιζόταν με την γονιμότητα. Το μαντείο της Δωδώνης είναι το αρχαιότερο Ελληνικό μαντείο ενώ αναφορές σε αυτό γίνονται από τον Όμηρο στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια αλλά και από τον μεγάλο ιστορικό Ηρόδοτο. Ελεύθερος χρόνος στα Ιωάννινα για φαγητό και καφέ. Σιγά σιγά παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής.  Επιστροφή απόγευμα προς βράδυ στη Θεσσαλονίκη μετά τις απαραίτητες στάσεις.

Μέρες/Ημερομηνίες 09-11/09/22

3 ΗΜΕΡΕΣ
Τιμή 275€

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

+ 65€

Σημείωση

Στην τιμή Περιλαμβάνονται

Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο και έμπειρο οδηγό
Διαμονή στο Perdika Resort 3*** σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό
Ημιδιατροφή
Ημερήσια κρουαζιέρα σε Αντίπαξους – Μπλε Σπηλιές – Παξούς
Συνοδός του γραφείου
Φόρος διαμονής ξενοδοχείων
ΦΠΑ

Στη τιμή ΔΕΝ Περιλαμβάνεται

Τα εισιτήρια εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους