1η ημέρα: Θεσ/νίκη – Κατερίνη – Λάρισα – Βόλο – Μετ.Πάρκο - Δελφοί

Αναχώρηση από τα γραφεία μας το πρωί για Λάρισα, Βόλο, Αλαμάνα, Χάνι Γραβιάς και συνεχίζουμε για το μεταλλευτικό πάρκο Φωκίδας. Στο Μεταλευτικό Πάρκο, ένα από τα πιο εντυπωσιακά Θεματικά Πάρκα της Ευρώπης, θα ακολουθήσουμε τα χνάρια των μεταλλωρύχων μέσα στις υπόγειες στοές με τα κοιτάσματα του βωξίτη. Με οπτικοακουστικά συστήματα ψηφιακής τεχνολογίας, θα γνωρίσουμε την ιστορία των μεταλλωρύχων και τις μεθόδους εξόρυξης μέσα σε ένα παλιό μεταλλείο στην καρδιά της Γκιώνας. Συνεχίζουμε για Δελφούς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και πρώτη γνωριμία με τη πόλη.

2η ημέρα: Ναύπακτος – Αρχ. χώρος Δελφών & Μουσείο – Αράχοβα

Συνεχίζουμε με επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου και του σημαντικού μουσείου των Δελφών. Οι Δελφοί, θεωρούνται μέχρι και σήμερα ο «ομφαλός της γης» και το κέντρο της σοφίας του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Ήταν ο πιο ιερός χώρος της αρχαίας Ελλάδας διότι εκεί βρισκόταν το μαντείο των Δελφών και η Πυθία, η πρωθιερέα του Θεού Απόλλωνα που μετέφερε τη χρησμοδότηση του θεού προς τον ενδιαφερόμενο. Διαθέτουμε 2 ώρες για να θαυμάσουμε τον αρχαιολογικό χώρο με τα μοναδικά ευρήματα όπως το Θόλο της Αθηνάς Προναίας, την Ιερά οδό με το Ναό του Απόλλωνατη Στοά και το Θησαυρό των Αθηναίων, το Στάδιο και το Αρχαίο Θέατρο των Δελφών. Έπειτα επισκεπτόμαστε το σύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών όπου διαθέτουμε 45΄ λεπτά για να περιηγηθούμε στους χώρους του. Στο μουσείο φυλάσσονται ευρήματα από την Αρχαϊκή έως και τη Ρωμαϊκή εποχή με χαρακτηριστικά εκθέματα όπως ο Ηνίοχος, η Σφίγγα των Ναξίων και το άγαλμα του Αντίνοου.

3η ημέρα: Δελφοί - Γαλαξίδι - Ναύπακτος & Ορεινή Ναυπακτία

Πρωινό και αναχώρηση για το ιστορικό Γαλαξίδι. Θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο γραφικό χωριό, θαυμάζοντας πανέμορφα σπίτια, θαυμάσιες εκκλησίες και “ιστορικές γωνιές”. Πρωινό και γνωριμία με τη Ναύπακτο. θα δούμε το καλοδιατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο, τον πύργο Μπότσαρη,  το κυκλικό λιμανάκι, τον ανδριάντα του πυρπολητή Ανεμογιάννη και κάτω από τον πλάτανο θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας. Στη συνέχεια αναχώρηση για την ορεινή Ναυπακτία διασχίζοντας γραφικά χωριά εκπληκτικής ομορφιάς. Περνώντας την Τερψιθέα, ορεινό χωριό σε υψόμετρο 750 μέτρων, θα φθάσουμε στην Ελατού η οποία είναι ακόμα ένα ορεινό Ρουμελιώτικο χωριό της ορεινής Αιτωλίας. Έπειτα συναντάμε την Άνω Χώρα, η οποία είναι το σημείο αναφοράς της ορεινής Ναυπακτίας. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και φαγητό σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση .

4η ημέρα: Δελφοί – Δίστομο - Μονή Οσίου Λουκά – Θήβα - Θεσσαλονίκη

Πρωινό και αναχώρηση για την Μονή του Όσιου Λουκά,  αφού περάσουμε από το ιστορικό Δίστομο και να ξαναθυμηθούμε το αποτρόπαια εγκλήματα των Ναζί. Η Μονή είναι χτισμένη σε υψόμετρο 430 μ. στην πλαγιά του Ελικώνα. Θα ξεναγηθούμε στο μοναστήρι και αμέσως θα αναχωρήσουμε για τη Θήβα, τη γενέτειρα του Βασιλιά Οιδίποδα  και συγκεκριμένα για το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο. Στη Θήβα οι Ηρακλής, Διόνυσος, Αντιγόνη, Οιδίποδας, Ιοκάστη, Πίνδαρος, Ησίοδος, και ο στρατηγός Επαμεινώνδας που την μετέτρεψε σε ισχυρή πόλη-κράτος, πέρασαν όλοι από εδώ. Τα χνάρια τους βρίσκονται σε αυτό το υπέροχο Μουσείο. Στη συνέχεια ελεύθερο χρόνο στη πόλη για καφέ και γεύμα. Μπορείτε ακόμη να επισκεφτείτε την Οιδιπόδεια κρήνη στην οποία ξεπλύθηκε ο Οιδίποδας μετά το φόνο του πατέρα του και τον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά όπου σώζεται και η Ρωμαϊκή λάρνακα με το ιερό λείψανό του. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ .

4 ΗΜΕΡΕΣ-23,30/12-03,06/01

KASTRI 3***ΠΡΩΙΝΟ
139€

4 ΗΜΕΡΕΣ-23,30/12-03,06/01

PARNASSOS 3***ΠΡΩΙΝΟ
209€

Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα προτόκολλα αντιμετώπισης του COVID-19 την περίοδο της εκδρομής.

Στην τιμή Περιλαμβάνονται

 • Τρεις (3)  διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
 • Πρωινό ή ημιδιατροφή ανάλογα με την επιλογή σας, στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
 • Τη μεταφορά , εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα .
 • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 • ΦΠΑ

Στη τιμή ΔΕΝ Περιλαμβάνεται

 • Φόρος διαμονής.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19  ( επιστροφή όλου του ποσού της εκδρομής) 15 €