1η ημέρα: Αναχώρηση - Μουσείο Βρέλλη - Γιάννενα - Ξενάγηση πόλης

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και στις 07:00 αναχώρηση για τα Ιωάννινα . Λίγο έξω από τα Γιάννενα επίσκεψη στο Μουσείο Π.Βρέλλη  (έξοδα ατοµικά) µε τα καταπληκτικά κέρινα οµοιώµατα. Άφιξη στην πόλη των Ιωαννίνων για να περιηγηθούμε στο βυζαντινό κάστρο και το εκπληκτικό (2016) Μουσείο Αργυροτεχνίας (έξοδα ατοµικά).Στην συνέχεια μετάβαση στην λίμνη της πόλης . Για όσους επιθυµούν, πέρασµα µε τα βαρκάκια (έξοδα ατοµικά) στο νησάκι της λίµνης µε τον γραφικό οικισµό και το σπίτι-µουσείο του Αλή Πασά. Χρόνος για γεύµα και επόµενος  σταθµός, πάνω από την πόλη των Ιωαννίνων, θα είναι οι Λυγγιάδες µε την πανοραμική θέα και το μνημείο του ολοκαυτώματος του 1943. Στη συνέχεια μετάβαση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος στην όμορφη πόλη. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την παλιά πόλη για να ζήσετε την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής .

2η ημέρα: Ιωάννινα - Καλπάκι - Μεγ.Πάπιγκο - Κόνιτσα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το ξακουστό Καλπάκι. Επίσκεψη στο πολεμικό μουσείο όπου θα ενημερωθούμε με προβολή σλαιντς για την βαριά ιστορία της περιοχής, στο ΟΧΙ του 1940. Μέσω μιας καταπληκτικής διαδρομής θα ανεβούμε στο Μεγάλο Πάπιγκο (καιρού επιτρέποντος). Σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, το Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο, έχουν να επιδείξουν παράδοση εξαιρετικής φιλοξενίας και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για την αμφιθεατρική κωμόπολη της Κόνιτσα, η οποία σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του λόφου κάτω από το βουνό Τραπεζίτσα και δίπλα στον Αώο ποταμό, σφύζει από ζωή και ομορφιά. Χρόνος για να δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις και λιχουδιές και στη συνέχεια επιστροφή στα Ιωάννινα για ξεκούραση χρόνος ελεύθερος.

3η ημέρα: Κήποι - Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου - Κάστρο – Νησί

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για τα πολύ φωτογραφημένα γεφύρια του Κόκορη και το τρίτοξο του Καλογήρου με προορισμό τους Κήπους (ή Μπάγια Ζαγορίου). Θα γοητευτούμε από τα περίφημα αρχοντικά χτισμένα από τεχνίτες της πέτρας, θα έχουμε χρόνο για περπάτημα, καφέ και θα επισκεφθούμε και το Λαογραφικό Μουσείο Αγαπίου Τόλη (ιδιωτική συλλογή). Μπάγια (σλάβικη λέξη) σημαίνει “λουτρό” και ανταποκρίνεται στο εντυπωσιακό περιβάλλον με τις οβίρες που δημιουργούν τα ποτάμια γύρω από το χωριό. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο Μονοδένδρι. Εκεί, από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής, θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997). Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, για να δείτε τα αρχοντικά,το βιωματικό σχολείο και τα πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην πόλη.

4η ημέρα: Γιάννενα - Αρχαιολογικός Χώρος Δωδώνης - Πηγές Αώου – Μέτσοβο

Πρωινό  και ακολουθεί επίσκεψη στο ιερό της Δωδώνης το οποίο έχει συνδεθεί από αρχαιότατα χρόνια με τη λατρεία του Δία. Το αρχαιότερο στην ελληνική επικράτεια μαντείο, που όπως μας επιβεβαιώνει ο Ηρόδοτος, πως από τη Θήβα της Αιγύπτου ξεκίνησαν δύο μαύρα περιστέρια από τα οποία το ένα πήγε στη Λιβύη, όπου ιδρύθηκε το ιερό του Άμονα Δία και το άλλο ήρθε στη Δωδώνη και κάθισε πάνω σε μια βελανιδιά (το ιερό δέντρο του Δία) και με ανθρώπινη λαλιά υπέδειξε το σημείο που πρέπει να ιδρυθεί το μαντείο του Θεού. Μένουμε κατάπληκτοι από τη φοβερή ενέργεια του χώρου και αφού περιπλανηθούμε σε αυτόν, αναχωρούμε για την τεχνητή λίμνη των πηγών του ποταμού Αώου. Υπέροχη διαδρομή μέχρι το φράγμα για μοναδικές φωτογραφίες στο απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο Μέτσοβο με επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα, την Πινακοθήκη Αβέρωφ και το Λαογραφικό Μουσείο Αρχοντικό Τοσίτσα (έξοδα ατομικά) κ.α. Χρόνος για γεύμα , καφέ και βόλτες στο πανέμορφο και γραφικό χωριό και στη συνέχεια αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ

4 ΗΜΕΡΕΣ 23/12,30/12,03/01,06/01

PALLADION 3***ΠΡΩΙΝΟ
169€

4 ΗΜΕΡΕΣ 23/12,30/12,03/01,06/01

GIOTIS 4****ΠΡΩΙΝΟ
179€

Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα προτόκολλα αντιμετώπισης του COVID-19 την περίοδο της εκδρομής.

Στην τιμή Περιλαμβάνονται

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
 • Πρωινό ή ημιδιατροφή ανάλογα με την επιλογή σας, στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
 • Τη μεταφορά , εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα .
 • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 • ΦΠΑ

Στη τιμή ΔΕΝ Περιλαμβάνεται

 • Φόρος διαμονής.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19  ( επιστροφή όλου του ποσού της εκδρομής) 15 €