Βόρεια Εύβοια

4 & 5 ημέρες οδικώς – ακτοπλοϊκώς

1η μέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –ΙΣΤΙΑΙΑ –ΠΕΥΚΙ -ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΤΙΝΙΟΥΣ –ΑΙΔΗΨΟΣ (340χλμ.)

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 07:30 για Εύβοια. Δια μέσου Λάρισας (στάση για καφέ), άφιξη στη Γλύφα από όπου θα πάρουμε το F/B για τον Αγιόκαμπο της Εύβοιας. Φτάνοντας στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και περνώντας από την Ιστιαία, το μεγάλο εμπορικό και οικονομικό κέντρο της βόρειας Εύβοιας, φτάνουμε στο πολυσύχναστο τουριστικό κέντρο, το Πευκί. Θα έχουμε χρόνο προαιρετικά για φαγητό. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Παναγία Ντινιούς, ένα μικρό εκκλησάκι όπου υπάρχει θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς. Αναχώρηση και άφιξη στην Αιδηψό, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το απόγευμα μπορείτε να γνωρίσετε την πανέμορφη κωμόπολη, γνωστή παγκοσμίως για τα ιαματικά λουτρά της. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΑΙΔΗΨΟΣ –ΠΕΥΚΙ –ΣΚΙΑΘΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το Πευκί, απ’ όπου θα αναχωρήσουμε για την καταπληκτική προαιρετική εκδρομή μας στην καταπράσινη Σκιάθο. Θα απολαύσουμε το μπάνιο μας στις ξακουστές Κουκουναριές, και θα κάνουμε μια σύντομη γνωριμία με την πρωτεύουσα του νησιού της Σκιάθου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. (όσοι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν θα περάσουν τη μέρα τους στην Αιδηψό).Διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ -ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΔΡΥΜΩΝΑ -ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΣΟΣ –ΛΙΜΝΗ (160χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ του γέροντα στις Ροβιές. Πρόκειται για ένα μεταβυζαντινό μοναστήρι σε επιβλητικό τοπίο, που ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα από τον Όσιο Δαυίδ και ανακαινίστηκε το 1877. Το μοναστήρι έχει μέσα κι έξω βρύσες με κρυστάλλινο νερό. Συνεχίζοντας και μετά από μια πραγματικά υπέροχη διαδρομή ανάμεσα στο κατάμεστο από βλάστηση περιβάλλον φτάνουμε στους καταρράκτες του Δρυμώνα, που συνθέτουν μια τοποθεσία ανεξάντλητης φυσικής ομορφιάς. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Προκόπι, όπου θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Στο μοναστήρι φυλάσσεται το σκήνωμα του αγίου, το οποίο έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Μικράς Ασίας μετά την καταστροφή το 1922. Χρόνος ελεύθερος στους εκδρομείς για προσκύνημα και γεύμα. Συνεχίζοντας τη μέρα μας θα καταλήξουμε στη Λίμνη. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ –ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ –ΩΡΕΟΙ

Πρωινό και αναχώρηση για τον Αγ. Γεώργιο όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για καφέ. Στη συνέχεια προαιρετικά με βάρκες θα επισκεφτούμε τα Λιχαδονήσια όπου θα απολαύσουμε την υπέροχη παραλία για μπάνιο. Γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απογευματάκι μια βόλτα στους γραφικούς Ωρεούς θα ολοκληρώσει τη μέρα μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΑΙΔΗΨΟΣ -ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (280χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση μέσω Αγιόκαμπου –Γλύφας για τα Καλά Νερά Βόλου, όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και γεύμα Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεση στάση για καφέ. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

 

***Στην 4ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η ημερήσια εκδρομή στην Σκιάθο.

Αναχωρήσεις 4 ημ. 14 & 17/8

Thalassa 3* Αιδηψός
199€ - Ημιδιατροφή

Μονόκλινο +70€ – Παιδί έως 12 ετών 139€

5 ημ. 10/8

Thalassa 3* Αιδηψός
239€ - Ημιδιατροφή

Μονόκλινο +90€ – Παιδί έως 12 ετών 169€

5 ημ. 24 & 31/7 - 7, 21 & 28/8 - 4/9

Artemision 3* Αιδηψός
225€ - Πρωινό

Μονόκλινο +90€ – Παιδί έως 12 ετών 159€

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Τις διανυκτερεύσεις στο επιλεγμένο ξενοδοχείο.
  • Συνοδό – αρχηγό του γραφείου μας.
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Την επιλεγμένη διατροφή
  • Τα εισιτήρια του F/B Γλύφα – Αγιόκαμπο – Γλύφα

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.
  • Προαιρετικές εκδρομές
  • Ταξιδιωτική Ασφάλιση για COVID-19 – Ασφαλιστική κάλυψη για λόγους COVID-19, και κάλυψη ιατρικών εξόδων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αλλά και επιστροφή του 100% των χρημάτων σε περίπτωση νόσησης λόγω του COVID-19, μέχρι και 1ου βαθμού συγγένειας. Κόστος 20 €
  •  Δημοτικοί Φόροι ανάλογα την κατηγορία ξενοδοχείου