Μοναστήρι – Λίμνη Οχρίδα – Μαύροβο – Φαράγγι Ράντιτσα – Όσιος Ναούμ – Στρούγκα

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Μοναστήρι – Λίμνη Οχρίδας

Αναχώρηση από Καλαμαριά από την οικοδομή του Μεντεκίδη με τελικό προορισμό μας την Οχρίδα. Αφού περάσουμε τον συνοριακό έλεγχο, αναχωρούμε για την Ιστορική πόλη, Μοναστήρι. Η Αρχαία Ελληνική Ηράκλεια απέχει μόλις 14 χιλιόμετρα από τα Ελληνικά Σύνορα. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της κοιλάδας Πελαγονίας. Η Πόλη είναι Διοικητικό, Πολιτιστικό, Βιομηχανικό και Εμπορικό Κέντρο. Από την Οθωμανική εποχή ήταν γνωστή ως η Πόλη των ΠΡΟΞΕΝΩΝ. Είναι η 2η Μεγαλύτερη Πόλη του Κράτους. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, μία από τις Μεγαλύτερες Ορθόδοξες Εκκλησίες της Βόρειας Μακεδονίας. Μεταξύ άλλων επισκεπτόμαστε και το Μουσείο των Αδελφών Μανάκια, των πρωτων Κινηματογραφιστών στα Βαλκάνια, καθώς και άλλα σημαντικά τοπόσημα του κέντρου της Μπίτολα γύρω από το Σίροκ Σόκακ -τον πεζόδρομο των Προξενείων και των Καφέ- όπως τον Πύργο του Ρολογιού και τα μυστικά του, την παλιά πόλη, τζαμιά και εκκλησίες, το γαλλικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και το περίφημο παλιό Εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης, με τις 40.000 ταφόπλακες του.  Αναχώρηση για την Γραφική λίμνη της ΟΧΡΙΔΑΣ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Εθνικός Δρυμός Μαύροβο – Φαράγγι Ταντίτσα – Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη – Στρούγγα - Οχρίδα

Πρωινό και έτοιμοι για μία μοναδική επίσκεψη σε μία πολύ όμορφη περιοχή θα ξετυλιχθεί σήμερα μπροστά μας, καθώς θα διασχίζουμε το μεγάλο φαράγγι Ράντικα, δίπλα στον ποταμό Ντριμ, όπου η φύση κάνει πολύ έντονη την παρουσία της σε μια πανδαισία χρωμάτων. Μέσω Ντέμπαρ/Δίβρης φθάνουμε στη μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Επίσκεψη και συνεχίζουμε για το Μαύροβο, που βρίσκεται στις όχθες της ομώνυμης λίμνης.  Συνεχίζουμε για τη Στρουγκα όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για φαγητό και περιήγηση στην πόλη. Επιστροφή στην Οχρίδα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Οχρίδα – Πλωτό Μουσείο – Μοναστήρι Οσίου Ναούμ

Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στην πόλη της Οχρίδας. Λέγεται ότι άλλοτε είχε 365 εκκλησίες, μία για κάθε ημέρα του χρόνου και έχει αναφερθεί ως η Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων. Θα δούμε το εντυπωσιακό Φρούριο Σαμουήλ, ένα από τα πρώτα αξιοθέατα της Οχρίδας. Θα προχωρήσουμε έπειτα προς την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Κανέο, χτισμένη σε ένα εξαιρετικό σημείο πάνω στο βράχο επιβλέποντας τη λίμνη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό στη γειτονιά Κανέο. Έπειτα θα επισκεφθούμε το Πλωτό μουσείο, ένα εξαιρετικό αρχαιολογικό συγκρότημα στο είδος του. Πρόκειται για ένα αυθεντικό αντίγραφο των κατοικιών 1200-700π.χ. Συνέχεια έχει το ξακουστό Μοναστήρι του Οσίου Ναούμ, στη Νότια πλευρά της λίμνης. Από εδώ ξεκίνησαν οι Έλληνες Μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος για να διδάξουν στους Σλάβους την Αλφάβητο, όπου δημιουργήσαν το Κυριλλικό Αλφάβητο αλλά και δίδαξαν την Βίβλο. Ο Όσιος Ναούμ είναι θαμμένος σε αυτή τη Μονή. Σιγά σιγά παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Μετά τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη.

04-06/11 ...3 ημέρες

PELA HOTEL 3***
Ημιδιατροφή 175€

Διαφορά Μονόκλινου

Pela hotel 3***
+45€

Στην τιμή Περιλαμβάνονται

Μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο.

– Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Pela hotel 3***

Ημιδιατροφή καθημερινά

Συνοδός του γραφείου μας

– Ασφάλεια αστικής ευθύνης

– ΦΠΑ

Στη τιμή ΔΕΝ Περιλαμβάνεται

Υπόλοιπα γεύματα , εισόδους σε μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους, ποτά και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνει