1η ημέρα:Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί  στην Καλαμαριά με προορισμό μας το Βελιγράδι. Θα διασχίσουμε τα Σκόπια και έπειτα θα μπούμε Σερβία. Νωρίς το απόγευμα θα φθάσουμε στο Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και προτείνουμε φαγητό σε μία από τις ωραιότερες κουζίνες με Μεσογειακό φαγητό. Πρόκειται για ένα μη τουριστικό μαγαζί με υπέροχες Ιταλικές γεύσεις που θα σας μαγέψουν. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα:Βελιγράδι

Πρωινό  και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική πλατεία της Ελευθερίας που είναι το πιο πολυσύχναστο μέρος της πόλης. Με τα πόδια θα κάνουμε μία βόλτα ώστε να δούμε τα κυριότερα κεντρικά μνημεία ώστε να καταλήξουμε στο φρούριο Kalemegdan  και τη φυλακή Νεμπόισα εκεί όπου φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φεραίος. Το σημείο που βρίσκεται το φρούριο έχει υπέροχη θέα μία που εκεί συναντιέται ο ποταμός Σάββας με τον ποταμό Δούναβη. Ελεύθερος  χρόνος στην διάθεσή σας . Χρόνος για περιήγηση στο φρούριο ή στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης για φαγητό. Ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ προτείνουμε έξοδο για φαγητό στη γνωστή Σκαντάρλια, τη «Πλάκα» του Βελιγραδίου ,γνωστή για τους πλανόδιους μουσικούς και το μποέμ ύφος της. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:Βελιγράδι

Πρωινό και αρχίζουμε την ξενάγησή μας σε μία άλλη κεντρική περιοχή της πόλης όπου θα δούμε το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το αρχαιότερο ξενοδοχείο της πόλης καθώς και τα κατεστραμμένα κτίρια από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς. Επίσκεψη στο μουσείο Τέσλα αν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες και φυσικά ακολουθεί ο περίφημος Ναός του Αγίου Σάββα. Ειναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός των Βαλκανίων. Είναι κτισμένος στο κέντρο του Βελιγραδίου, στη θέση που εικάζεται πως βρισκόταν ο τάφος του Αγίου Σάββα, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο ναός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προτείνουμε νυχτερινή έξοδο στην περιοχή Ζemun, δίπλα στον ποταμό. Το μποέμικο Ζεμούν που θυμίζει χωριό είναι γνωστό για τα καφέ του, τα πολυσύχναστα μεταμεσονύκτια μπαρ και τα εστιατόρια θαλασσινών στον παραποτάμιο πεζόδρομο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα:Βελιγράδι - ΝόβιΣαντ

Πρωινό και αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή στο Νόβι Σαντ, πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα.Στη ‘’πανοραμική’’ μας βόλτα θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και στο τέλος ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Επιστροφή στο Βελιγράδι. Ξεκούραση και ετοιμαζόμαστε για νυχτερινή προαιρετική έξοδο για φαγητό στο παλαιότερο καφενείο-εστιατόριο της πόλης .Οι τοπική κουζίνα θα  σας συναρπάσει. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα:Βελιγράδι – Νις - Θεσσαλονίκη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ιστορική πόλη Νις, όπου γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος. Ελεύθερος χρόνος για ένα καφέ στην πόλη  και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας

Σημείωση

26-30/09

BALKAN GARNI HOTEL 3***
345€

26-30/09

BALKAN GARNI HOTEL 3***
Διαφορά Μονόκλινου +60€

Η περίοδος της εκδρομής θεωρείται υψηλή οπότε τα δωμάτια είναι περιορισμένα.

Δηλώσεις συμμετοχής έως ….29/08

Στην τιμή Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο BALKAN GARNI HOTEL 3***με πρωινό
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείο μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

Στη τιμή ΔΕΝ Περιλαμβάνεται

  • Φόρος ξενοδοχείου
  • Υπόλοιπα γεύματα , εισόδους σε μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους ποτά και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνει .