1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Μπέργκαμο – Ίνσμπουργκ.

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο ‘’ Μακεδονία ‘’ για την πτήση μας στο Μπέργκαμο. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την πόλη κόσμημα των Αψβούργων, το Ίνσμπουργκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος το απόγευμα για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη πάντα με την συνοδεία του αρχηγού μας.

2η ημέρα: Ίνσμπρουγκ – Ξενάγηση πόλης – Σέφελντ

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην πόλη που γνώρισε ημέρες δόξας στην κυριαρχία των Αψβούργων και ιδιαίτερα την εποχή της Μαρίας Θηρεσίας. Θα δούμε την Χρυσή Στέγη, την κεντρική λεωφόρο Μαρία Τερεζιενστράσε, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού και την Αψίδα του Θριάμβου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το πανέμορφο χωριό Σέφελντ που βρίσκεται ανάμεσα από τα βουνά Wetterstein και Karwendel. Άφιξη και ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε το πανέμορφο μέρος το οποίο αποτελεί από το 1900 γνωστό τουριστικό χειμερινό κέντρο. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Ίνσμπρουγκ οπού θα επισκεφτούμε την επονομαζόμενη “Ρομαντική Οδό” (RomantischenStrasse) για περπάτημα και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο ιστορικό κέντρο.

3η ημέρα: Ίνσμπουργκ – Λουκένρη – Ζυρίχη.

Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για την Λουκέρνη. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις μικρές πλατείες με τα σιντριβάνια. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο. Θα δούμε το παλιό Δημαρχείο και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα στο λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο που προσφέρει παραμυθένια χροιά στην πόλη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ζυρίχη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: Ζυρίχη – Ξενάγηση πόλης - Βέρνη

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας με την παλιά πόλη. Θα δούμε την Γοτθική Εκκλησία του 13ου αιώνα Φραουμίνστερ με τα περίφημα βιτρώ, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου την μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού της Ευρώπης, το Δημαρχείο, τον εντυπωσιακό ναό Γκρος μίνστερ, την πλατεία Μπελβί με την Όπερα, την Παραντεπλατς, το συγκρότημα του πανεπιστημίου και στη συνέχεια θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα της λίμνης στο κέντρο της πόλης. Η Μπανχόφστρασε, λεωφόρος των μεγάλων τραπεζών, είναι ο κεντρικότερος και πολυτελέστερος δρόμος της Ζυρίχης. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια διασχίζοντας την πανέμορφη Ελβετική ύπαιθρο θα φτάσουμε στην Βέρνη. Η πόλη είναι κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγ. Βικεντίου, την κεντρική αρτηρία Μάρκτγκάσε πλαισιωμένη από ψηφιδωτές στοές, τον περίφημο πύργο των Ρολογιών κ.α. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Ζυρίχη.

5η ημέρα: Ζυρίχη – Λουγκάνο – Κόμο – Μπέργκαμο.

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πιο μεγάλη πόλη του Canton Ticino, το Λουγκάνο, η οποία βρίσκεται σε μία πολύ γραφική περιοχή στις όχθες της λίμνης, μεταξύ του όρους San Salvatore και του όρους Bre. Άφιξη και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στην οποία, θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Σαν Λορέντζο, με στοιχεία ρωμανικά του 13ου αιώνα, το Μουσείο της βίλας Τσάνι και την εκκλησία της Σάντα Μαρία Ντέλι Άντζολι. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην παραλία της λίμνης. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Κόμο. Το Κόμο είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο κοσμοπολίτικες πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Απολαύστε βόλτα στα πανέμορφα καλντερίμια της πόλης και απολαύστε καφέ σε κάποιο από τα γραφικά καφέ της κεντρικής πλατείας. Συνεχίζουμε για το Μπέργκαμο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

6η ημέρα: Μπέργκαμο – Πτήση επιστροφής.

Πρωινό και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνο στην πόλη του Μπέργκαμο μέχρι την πτήση της επιστροφής.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία ξενάγηση.

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνεται το κόστος ενοικίασης ακουστικών για τις ξεναγήσεις στις οποίες απαιτείται εκτός και αν αναγράφεται διαφορετικά.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες. 

Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

 • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
 • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
 • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
 • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
 • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα
 • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
 • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
 • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
 • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
 • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
 • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

02/01/24

Ηotels 4**** - πρωινό
719€

Μέρες/Ημερομηνίες

Τιμή€

Φόροι, Επίναυλοι Καυσίμων και ΦΠΑ: 165,00 €

Στην τιμή Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την AirExplore: 20kg βαλίτσα και 5kg χειραποσκευή 55x40x20.
 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναγράφονται στον τιμοκατάλογο μας.
 • Πρωινό καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
 • Ίνσμπουργκ: My Home 4* or Similar
 • Ζυρίχη: Grauer Bär 4*
 • Μπέργκαμο: Hotel Bergamo 4*
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Επίσημος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Στη τιμή ΔΕΝ Περιλαμβάνεται

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων: 165€ κατά άτομο.
 • ημοτικοί φόροι. Check Points: 25€ το άτομο.
 • Είσοδος σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα κτλ.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.