1η ημέρα: 25/10 ( Δευτέρα) -Πτήση για Μάλτα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία και πτήση για Μάλτα με Maltair (17.25-19.20). Άφιξη στο αεροδρόμιο Lupa της Μάλτας και μετά από τις τυπικές διαδικασίες θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας προς την υπέροχη φωταγωγημένη Floriana και γύρω από τα τείχη της απόρθητης πρωτεύουσας, τη Valletta. Ύστερα από έναν ευχάριστο περίπατο στη μεσαιωνική πόλη θα δειπνήσουμε σε παραδοσιακό εστιατόριο (περιλαμβάνεται στο κόστος της εκδρομής). Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Cavalieri Art Hotel 4****. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 26/10 (Τρίτη)-MEDINA-MOSTA-RABAT-ST.ANTON GARDENS-VALLETTA

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στην ιστορία των ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ επισκεπτόμενοι την παλαιά πρωτεύουσα ( Medina) με το καταπληκτικό μεσαιωνικό χρώμα και τις υπέροχες κατασκευές. Η διαδρομή μας θα συνεχίσει για το μοναδικό Rabat, αυθεντικό παράδειγμα παραδοσιακού οικισμού στη Μάλτα με πλήθος σημείων που μπορείτε να απολαύσετε καφέ ή το γεύμα σας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους μοναδικούς κατάφυτους κήπους του Αγίου Αντωνίου και τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας με τον καταπληκτικό υπερμέγεθο τρούλο στη Mosta. Θα συνεχίσουμε την υπέροχη διαδρομή μας προς την υπέροχη Valletta. Πρόκειται για μία μοναδική σε αρχιτεκτονική και φυσικό κάλλος καστρούπολη, που εντυπωσιάζει και τον πλέον αδιάφορο επισκέπτη. Αρκεί βέβαια να ανακαλύψετε μαζί μας όλα τα «κρυμμένα» σημεία και πλευρές της. Η διαδρομή μας θα σας συναρπάσει παρουσιάζοντας όλο το ιστορικό ανάγλυφο της παρουσίας των ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ και των Βρετανών στα χρόνια της παρουσίας τους στο νησί. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ γνωριμία με την περιοχή St. Julians με τις αναρίθμητες προτάσεις δείπνου και διασκέδασης. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 27/10 (Τετάρτη)-ST JULIANS-THREE CITIEW (Cospicua-senglea-Vittoriosa)-MARSAXLOKK-SLIEMA-Εμπορικό κέντρο POINT

Πρωινό και αναχώρηση για τη μαγευτική περιοχή των Τριών Πόλεων, μία πανέμορφη πλευρά του νησιού που παρουσιάζει έντονα ιστορικό αρχιτεκτονικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε την πορεία μας προς τη Νότια πλευρά του νησιού και έπειτα από μία ευχάριστη διαδρομή θα καταλήξουμε στο γνωστό ψαροχώρι Marsaxlokk που τόσο έντονα απεικονίζεται στην τουριστική ταυτότητα της Μάλτας. Μετά από τον απαραίτητο ελεύθερο χρόνο θα κινηθούμε προς τη σύγχρονη κοινότητα Sliema , εξαιρετικός χώρος για shopping, καφέ δίπλα στην προκυμαία και επίσκεψη στην παλιά ιστορική κατασκευή του στρατοπέδου των Βρετανών που σήμερα λειτουργεί ως εμπορικό κέντρο (Point) με ανεπανάληπτη θέα προς Valletta. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 28/10 (Πέμπτη)-Προαιρετική εκδρομή στο GOZO

Πρωινό και αναχώρηση για την προαιρετική εκδρομή στο μαγευτικό νησάκι Gozo. Η εξειδικευμένη γνώση για το μέρος θα καλύψουν κάθε μας ανάγκη. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, τα υπέροχα σπίτια και αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν σίγουρα, για το πόσο άξιζε η επίσκεψή σας στο νησί. Θα δούμε την πρωτεύουσά του Rabat, με το περίφημο κάστρο, την παλαιά πόλη, την περιοχή της Καλυψούς, Το ψαροχώρι Xiendi και την Dweira όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της σειράς Game Of Thrones. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: 29/10 ( Παρασκευή)-Επιστροφή Θεσσαλονίκη

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο για της πτήση της επιστροφής ( 06.10-08.45)

Σημείωση

25-29/10

ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ
595€

25-29/10

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ
220€

Σημείωση

Στην τιμή Περιλαμβάνονται

-Αεροπορικά εισιτήρια με Maltair Θεσσαλονίκη – Μάλτα – Θεσσαλονίκη

Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο

-Χειραποσκευή 8 kgr και βαλίτσα 20 kgr ανά άτομο

-Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο 4****Cavalieri Art Hotel

Δείπνο την πρώτη ημέρα σε παραδοσιακό εστιατόριο στη Valletta

Ολοήμερη εκδρομή (09.30-18.30) σε MEDINA-MOSTA-RABAT-ST.ANTON GARDENS-VALLETTA

Ολοήμερη εκδρομή (09.30-18.30) σε ST JULIANS-THREE CITIEW (Cospicua-senglea-Vittoriosa)-MARSAXLOKK-SLIEMA-Εμπορικό κέντρο POINT

-Εκδρομή την πρώτη ημέρα σε FlorianaValletta

-Έλληνας συνοδός  (Στέφανος Χατζημανώλης)

-Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στη τιμή ΔΕΝ Περιλαμβάνεται

-Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

-Ποτά στο δείπνο της (1) πρώτη ημέρας

-Φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά

Τοπικοί δημοτικοί φόροι ( 0.5€/άτομο/ημέρα)