1η ημέρα: Θεσσαλονίκη-Πόγραδετς-Τίρανα

Αναχώρηση από την οικοδομή του Μεντεκίδη στην Καλαμαριά. Διέλευση των συνόρων της Κρυσταλοπηγής. Άφιξη στο Πόγραδετς και στάση για φαγητό στο Πάρκο των Κύκνων, Ντριλόν. Τελικός προορισμός μας είναι η πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τίρανα

Πρωινό και επίσκεψη στον Ορθόδοξο Ναό Αναστάσεως του Χριστού. Χτίστηκε το 1865, αλλά κατεδαφίστηκε το 1967, προκειμένου να κτιστεί στη θέση του πολυώροφο ξενοδοχείο. Μετά από πολλούς αγώνες με τις Αλβανικές Αρχές, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, κατάφερε να του παραχωρήσουν σε παρακείμενο (πέριξ της Πλατείας Σκεντέρμπεη) σημείο, παρόμοιο χώρο, προκειμένου να οικοδομήσει εκ νέου Ορθόδοξη εκκλησία. Η αρχιτεκτονική σύλληψη του ναού στηρίζεται στον κύκλο, που εμπεριέχει την έννοια του αιώνιου χρόνου και στον κατακόρυφο άξονά του, που συνδέει τη γη με τον ουρανό. Συνέχεια έχει η πλατεία Σκεντέρμπεη. Η τεράστια αυτή κεντρική πλατεία της πόλης, πήρε το όνομά της από τον Εθνικό ήρωα της Αλβανίας, Γεώργιο Καστριώτη, το άγαλμα του οποίου στέκεται επιβλητικό στο κέντρο της. Στην πλατεία βρίσκεται επίσης το Μουσουλμανικό τέμενος Ετχεμ Μπέη με τις εξαιρετικές τοιχογραφίες. Θα δούμε επίσης το Εθνικό Μουσείο που εξωτερικά εντυπωσιάζει η μεγάλη τοιχογραφία και εσωτερικά γίνεται μία αναδρομή της ιστορίας της Αλβανίας. Σειρά έχει το BunkArt, το πυρηνικό καταφύγιο. Περιλαμβάνει τρεις υπόγειους ορόφους  όπου εκτίθενται στολές του ΒΠΠ, όπλα και μηχανήματα Κινέζικης και Σοβιετικής κατασκευής βασανιστηρίων, το δωμάτια του Ενβέρ Χότζα κ.α. Ελεύθεροι στο κέντρο της πόλης για μεσημεριανό φαγητό ή καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κρούγια - Δυρράχιο

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για Κρούγια, γενέτειρα του Εθνικού ήρωα της χώρας. Η Κρούγια υπήρξε το μεγαλύτερο κέντρο αντίστασης της εξάπλωσης την Οθωμανών στα Βαλκάνια. Επίσκεψη στο Μουσείο Σκεντέρμπεη που χτίστηκε το ν1982 μέσα στο Κάστρο της Κρούγιας. Η συλλογή περιλαμβάνει κυρίως τεχνουργήματα του 15ου αιώνα σχετικά με τους Αλβανοοθωμανικούς πολέμους. Το τοπικό παζάρι με τα παραδοσιακά προϊόντα και η πανοραμική θέση της Κρούγιας προσδίδουν στην πόλη μία ξεχωριστή θέση. Έπειτα, θα επισκεφθούμε το Δυρράχιο, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Αλβανίας. Αποτελεί το κυριότερο λιμάνι της χώρας. Η πόλη ιδρύθηκε ώς Επίδαμνος το 627 π.Χ. από Κερκυραίους αποικιστές και Κορίνθιους, στην αρχαία περιοχή της Ιλλυρίας. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο στο κέντρο της πόλης και  στο λιμάνι για καφέ ή φαγητό. Επιστροφή στα Τίρανα και ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τίρανα – Αργυρόκαστρο - Θεσσαλονίκη

Πρωινό και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Θα περάσουμε από Αργυρόκαστρο κάνοντας μία στάση για καφέ. Η παλιά της πόλη είναι εγγεγραμμένη στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς «ως σπάνιο παράδειγμα καλά διατηρημένης Οθωμανικής πόλης, χτισμένης από μεγαλογαιοκτήμονες». Μέσω συνόρων Κακαβιάς θα περάσουμε στην Ελλάδα. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα.

****Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε ραντεβού με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Αναστάσιο****

24-27/02/23

MONDIAL HOTEL 4****
Τιμή 255 €

24-27/02/23

Διαφορά Μονόκλινου
Τιμή +70€

Προκαταβολή…..100€ /άτομο μέχρι 30/01/23!! Λόγω υψηλής ζήτησης!!

Στην τιμή Περιλαμβάνονται

-Μετακινήσεις με λεωφορείο

-Διαμονή σε standard δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και (3 δείπνα) στο MONDIAL HOTEL 4****

-Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

-Αστική ευθύνη

Στη τιμή ΔΕΝ Περιλαμβάνεται

– Φόρος διαμονής

– Είσοδοι σε μουσείο και αρχαιολογικούς χώρους