1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΣΥΝΟΡΑ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ

Συγκέντρωση και αναχώρηση από την οικοδομή του Μεντεκίδη στην Καλαμαριά, για τα Ελληνικά –  Βουλγαρικά σύνορα στο Ορμένιο, το οποίο αποτελεί την βορειότερη κατοικημένη περιοχή της Ελλάδας.  Αφού τελειώσει ο τελωνειακός έλεγχος θα φτάσουμε στη Μαύρη θάλασσα, στην κοσμοπολίτικη περιοχή της Μεσημβρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Premier Inn 4****, ξεκούραση και βραδινό φαγητό. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ– ΒΑΡΝΑ – ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ

Πρωινό και ξενάγηση στη Μεσήμβρια. Το 1983, λόγω της ιστορίας της και των διαφορετικών πολιτισμών της, ανακηρύχθηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Εδώ θα δούμε τα παλιά Λουτρά και τα τείχη της Αγίας Σοφίας ( Παλιά Μητρόπολη). Συνεχίζουμε για Βάρνα, η οποία είναι γνωστή ως “ H Καλοκαιρινή πρωτεύουσα της Βουλγαρίας “ και αποτελεί την μεγαλύτερη πόλη της Μαύρης Θάλασσας. Θα δούμε τον Μητροπολιτικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, κτισμένο το 1866, το δραματικό θέατρο και το ενυδρείο. Θα περπατήσουμε στην αγορά και την υπέροχη παραλία για φαγητό και αγορές.  Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας για περίπου 15χμλ, θαυμάζοντας τις λεγόμενες χρυσές ακτές μέχρι να φτάσουμε στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, γνωστό και ως Αλατζά. . Πρόκειται για μοναστήρι του 5ουαιώνα, κτισμένο μέσα στους βράχους. Τον Μεσαίωνα ήταν κατοικία ασκητών, ενώ σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει τους θαυμαστές της ιστορίας και του μυστικισμού. Νωρίς το απόγευμα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής προς το ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΣΩΖΟΠΟΛΗ – ΑΓΧΙΑΛΟΣ – ΠΥΡΓΟΣ - ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για την Αγχίαλο, όπου θα επισκεφτούμε την Μονή του Αγίου Γεωργίου, με εξαιρετικά σπάνιες εικόνες. Συνέχεια έχει η Σωζόπολη, την αρχαία Ελληνική πόλη, αφιερωμένη στο Θεό Απόλλωνα, η οποία βρίσκεται 30 χλμ. νοτίως του Μπουργκάς στη Βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας, όπου κατοικούν οι περισσότεροι Έλληνες. Θα δούμε την παλιά πόλη και τον Ναό του Αγίου Γεωργίου (1867), όπου υπάρχουν οστά του Αγίου Ιωάννη.  Τέλος θα φθάσουμε στον Πύργο ή Μπουργκάς, γενέτειρα του λογοτέχνη Κώστα Βάρναλη, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από τα ποιήματά του. Νωρίς το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και ετοιμασία για καθιερωμένο μας πλέον Αποκριάτικο γλέντι με τη συνοδεία μουσικής και γεύματος. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ– ΣΟΦΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη μας. Η επιστροφή μας θα γίνει από Σόφια, η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, στους πρόποδες του όρους Βίτοσα, δημοφιλούς προορισμούς. Με ιστορία μεγαλύτερη από επτά χιλιετίες, όπως φαίνεται από τα πολλά της ερείπια, η Σόφια είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και προαιρετική επίσκεψη στην εκκλησία του Αλεξάνδρου Νέφσκι. Στάση για τα Μεσημεριανά Σαρακοστιανά εδέσματα που παρέχουμε σε όλους λόγω της Καθαράς Δευτέρας! Έπειτα  θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την όμορφη πόλη μας, με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σημείωση

15-18/03/24

PREMIUM INN 4**** ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τιμή κατ' άτομο 260€

15-18/03/24

PREMIUM INN 4**** ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ
Διαφορά μονόκλινου +50€

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 08/02 ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 100 ευρώ !!!!!

Στην τιμή Περιλαμβάνονται

Μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο.

– Τρεις διανυκτερεύσεις στο PREMIUM INN 4**** στη Μεσήμβρια

Πρωινό και δείπνο καθημερινά

Επίσημη ξενάγηση με Ελληνόφωνο ξεναγό στις 16/03 και 17/03

Αποκριάτικο γλέντι στις 17/03

– Σαρακοστιανά εδέσματα την Καθαρά Δευτέρα

Συνοδός του γραφείου μας

– Ασφάλεια αστικής ευθύνης

– ΦΠΑ

Στη τιμή ΔΕΝ Περιλαμβάνεται

Υπόλοιπα γεύματα , εισόδους σε μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους, ποτά και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνει .